Mit kell tenni, ha több fogamzásgátló tabi kimaradt? (tudásbázis kérdés)
egy esemény utánira nem vennék még be gyógyszereket, de hívd fel a nőgyógyászodat ünnepek, és kérdezz rá, az a biztos
most nem azért, de ha ennyire nem tudod betartani, talán nem a gyógyszer a megfelelő védekezési eszköz neked, és ha már szexszel ünnepeltétek meg a 3 napos kihagyást, akkor húzhatott volna a párod óvszert
sziasztok!Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy egy későn bevett tabletta miatt teherbe essek?
A 10. tablettát elfelejtettem időben bevenni, szóval egy hétfői napon kb. este 9-10 között kellett volna bevennem, de csak másnap azaz kedden este jutott eszembe, de addigra már túl voltam két aktuson. Tehát az utolsó tabletta szedésétől kb. 47 óra telhetett el, mire észbe kaptam!Mercilont szedek kicsivel több mint két éve, eddig nem nagyon fordult velem elő ilyen.Úgy tudom h 36 órán keresztül meg kell maradni a fogamzásgátló hatásának, ugye egyszer 24 óra(minden nap azonos időpontban való szedés) illetve a 12 óra (12 órán belül akármikor pótolható). Már szerintem kezdem beképzelni magamnak a beágyazódás jeleit, mintha feszülne a hasam, de fel is vagyok püffedve egy kicsit, egy pár nappal ezelőtt a mellem is picit nagyobb lett...szóval ilyenek!Nagyon rá vagyok stresszelve, h nehogy terhes legyek! Két tesztet megcsináltam, mindkettő negatív, ez az eset február 25-én történt, szóval még csak 12 napja.De most kell megjönnie márc. 11-12 körül. Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy terhes vagyok?Ahogy olvasgatom a hasonló cikkeket, egyre jobban bevonzom ezeket!
Mit tegyek, ha elfelejtettem bevenni a tablettát?
12 órán belül
Ha 12 órán belül észleled, hogy elfelejtetted bevenni a tablettát, vedd be
a kimaradt szemet, és folytasd a szedését.
12 óra elteltével
Ha 12 óránál hosszabb idő telt el a tabletta szokásos idejének bevételétől,
a teendőd attól függ, hogy hányadik napnál jársz a ciklusodban.
Ha a ciklus első hetében (1–7. nap) vagy
Az elfelejtett tablettát vedd be, de ha több is kimaradt, akkor elég csak az utolsót pótolni,
majd folytasd a tabletta szedését a szokott módon!
Ha az elmúlt napokban volt szexuális kapcsolatod, keresd fel nőgyógyászodat, mert sürgősségi fogamzásgátlásra lehet szükséged!
A következő héten szexuális aktus esetében kiegészítő védekezésként mindenképpen
használj óvszert, és a szokott tablettádat folytasd, ha azt nőgyógyászod másképpen nem
rendeli!
Ha a ciklus második hetében (8–14. nap) vagy
Az elfelejtett tablettát vedd be, de ha több is kimaradt, akkor elég csak az utolsót pótolni,
Ha négy vagy annál több tabletta maradt volna ki, akkor szexuális aktus esetében mindenképpen használj óvszert kiegészítő védekezésként, és a szokott tablettádat folytasd, ha
azt nőgyógyászod másképpen nem rendeli!
Ha a ciklus harmadik hetében (15–21. nap) vagy
Ha a tablettasor végére érsz, szünet nélkül folytasd a következő dobozban találtakkal!
Ilyenkor néha felléphetnek vérzési problémák.
A másik lehetőséged, ha a kimaradt szemet vagy szemeket ebben az időszakban már nem
pótolod, hanem 7 nap szünetet tartasz, és ezt követően folytatod egy új tablettasorral!
Forrás: a-ha.hu
Megnéztem neten a betegtájékoztatóját, így már biztos információval tudok szolgálni:
7 napról, azaz egy hétről van benne szó, addig kell kiegészítő fogamzásgátlást használni, utána már nem:)
Az elég praktikus, ha egy évre előre megvan :DD
Nekem nem Harmonet van, még nem hallottam róla, igaz nem is ismerek sokat. Cipromix-et kaptam, ez kifejezetten pattanásos bőrre van. Nekem még ilyen tabletta mellett sem múlt el teljesen ez a tini dolog. Úgyhogy kb egy éve kértem kifejezetten erre, ami még fog.gátló is. Ezt kaptam.
Nekem sem maradt ki eddig ennyi idő. Aztán jól meglepődtem, hogy a gyógyszertájékoztatóban semmi ilyen esetre nincs útmutatás, így azt sem írják, meddig kell nagyon vigyázni még.
De akkor ennek a levélnek a végéig, plusz a következő hatásáig ki fogom egészíteni.
Csak annyira gáz, hogy nem írnak semmit erről az esetről! Főleg, meddig kell kiegészítő védeketést alkalmazni...
Mindenesetre kíváncsi lennék, kinek mi áll a tájékoztatójában. Vagy egyik sem beszélne erről? :)
Nekem még csak egy nap maradt ki, azt másnap reggel ált. pótoltam. Nemrég volt, h észrevettem, h nem az a nap van, mint amelyik gyógyszer jön, így vmikor egy teljes nap kimaradt. Nem tudom, h mikor maradt ki, így nem védekeztünk, mégse lettem terhes.
Az a biztos, ha tovább szeded a gyógyszert és elolvasod a tájékoztatóban, h mennyi idő után hatásosak a tablettáid, mikor elsőre kezded el szedni. Annyi idő eltelte után már tuti megfelelő lesz a fogamzásgátlás (szerintem).
Na jó, köszi a tanácsot, be is vettem.
Kérdés, hogy így még mekkora a védelem... Kiegészítés biztosan lesz, de meddig legyen? Elég egy hét, vagy egy hónapnyi vigyázás kell?
Sziasztok!
Hétvégén elutaztunk, a levél pedig otthon maradt. Első hét szedésben vagyok, 2 nap maradt ki. A mai vasárnapit ugyan bevettem, de a tabletta tájékoztatójában nem találtam több napos kimaradáshoz útmutatást. Az biztos, hogy a védelem lecsökkent.
A ti gyógyszereiteknél mit mondanak, mi a teendő ebben az esetben?
Bevenni minél hamarabb és folytatni, vagy kihagyni egyegész hónapot?
További ajánlott fórumok:
- Ha múlt héten kimaradt egy fogamzásgátló és két napja mellfeszülést érzek, akkor az már utalhat terhességre?
- Kimaradt egy szem fogamzásgátló, így lehetek terhes?
- Mi a teendő, ha kimaradt 2 szem fogamzásgátló tabletta az aktust követő 2 napban?
- Kimaradt 2 szem Mercilon fogamzásgátló, mi a teendő?
- 3 fogamzásgátló kihagyásánál mit kell tenni, ha a 3. havit kezdtem 6 napja?
- Kimaradt fogamzásgátló esetén kell kiegészítő védekezés?