Mit jelent ez a diagnózis? (tudásbázis)
FI , mi újság azóta?
Rendben vagy már?
Már biztos volt,hogy műteni kell a szívem és előtte kontroll uh-n.
Kardiológiára adott az orvosod beutalót, az nem jelent automatikusan problémát. Akár azért is adhatta,hogy megnyugodj.
Persze ki kell vizsgáltatnia magát, nem is azért írtam, hogy tuti baj van a szívével.
Mindössze reagáltam
Dr.anonim bejegyzésére:
"Légszomjad is van?
Egyébként biztosan nem a szíved miatt van a légszomj és a köhögés. "
Nekem pedig ugyan ez van a pajzsmirigyemtől.
Menni és beszélni, menni és enni, illetve enni és beszélni közben nem tudok, mert ha sétálok és közben beszélek, akkor mindenki azt hiszi, hogy futok úgy kapkodom a levegőt.
Amikor pedig epekövem volt, akkor is ilyen érzésem volt, azaz fájt a mellkasom, a hátam is, és kapkodtam a levegőt, stb.
Tehát, nem biztos, hogy szívbetegség.
Ki kell vizsgáltatni magát.
Attól, hogy az rtg-n nagyobbnak tűnik szív, nem jelenti azt, hogy úgy is van.
Nekem most volt ilyen leletem szeptemberben, és semmi bajom nincs.
Annak idején egy hasi UH szerint a májam is nagyobb volt, aztán kiderült, hogy nem nagyobb, csak én kicsit lejjebb hordom a szerveimet az átlagnál...
Ne temessük még a fórumindítót, hanem menjen el a háziorvosához, aki majd tovább küldi vizsgálatokra...
Néhány szívbetegségnek pont ezek - is - a tünetei.
Légszomj, köhögés.
Kérdező, ne idegeskedj előre, banális oka is lehet.
Ha meg szívbetegség, arra is vannak gyógyszerek és egyéb dolgok. Nem lehet abba olyan könnyen belehalni. :)
Azt jelenti, hogy a gyomrod megemeli a szíved és nem tud normál módon elhelyezkedni.
Magára a szívnagyobbodásra bizony figyelni kell, Fogynod kellene.
Miért biztos?
Ha cipel mondjuk két 15 kilós bőröndöt.
Fullad, zakatol a szíve.
Én is így érezném magam egy (tegyük fel) 30 kilós túlsúllyal. Vagy 20, vagy 40.
Az még refluxtól is lehet, szintén a kövérség miatt.
Fölösleges találgatni, úgy is az elkövetkező vizsgálatok fognak választ adni, amikre majd az orvosod elküld.
De ne nagyon nyugodj meg, hogy a megvastagodott szívfal az semmiség. :/
Légszomjad is van?
Egyébként biztosan nem a szíved miatt van a légszomj és a köhögés.
El kell menned kardiológiára és majd ott megvizsgálnak.
Nekem is így látták a röntgenen, de a szív uh-nem volt nagyobb.
A férjemnek szintén ez volt, neki az UH-n is, most van terheléses vizsgálaton.
A szív megnagyobbodása nem jelent kóros elváltozást. A spotolók szíve sokszor nagyobb, ezért is hívják ezt sport szívnek.
A hátad és mellkasod mástól fáj inkább. Epétől pl., vagy rossz tartástól.
Ez nem diagnózis, azaz nem egy betegség meghatározása.
A szív fala, ami egy izom, akkor szokott megvastagodni, mikor a szokásosnál nagyobb erőkifejtésre kényszerül.
A túlsúly ehhez épp elég ok.
A továbbiakat elmondja a háziorvosod.
A szív harantul megemelt,balra kissé nagyobbnak tünik.
Ez áll az röngen leletemen,nem magyaráztak semmit el, gyakorlatilag akkor szivbeteg vagyok? Túl súlyos vagyok, fáj a mellkasom és a hátam, akkor a szívmegnagyobbodás miatt van? Veszélyes? Van valaki hasonlóan?
További ajánlott fórumok:
- Azt szeretném kérdezni, ha mondjuk egy pszichiáter elolvasná a kérdéseimet, válaszaimat, milyen diagnózisra számíthatnék?
- Panaszom van - diagnózis nincs
- Téves diagnózis-probléma lehet belőle?
- Hasi problémával melyik orvos foglalkozik, aki részletes vizsgálatot, diagnózist ad?
- Rossz kóros diagnózis a tüdőszürésen?!Volt valakinek ilyen eredménye.
- Bőrgyógyászati (anyajegyszűrésen voltam) leleten mit jelent a "kezdődő anatshomosis" diagnózis?