Mit jelent ha az aranygyűrű alatt megfeketedik a bőr, egyik pillanatról a másikra? (tudásbázis)
Tiszta arany gyűrű nincs, csak ötvözött
Nyilván erősen ötvözött, kis karátszám, és az ezüst, vagy a másik ötvözőanyag a nikkel válik ki belőle, feketitve az ujjad
Nikkel fehéraranyban van rendesen
Sziasztok!
Nekem a kísérő arany gyűrűm fogja szürkére az újjamat,és nem a piszoktól vagy ilyesmi....viszont a karika gyűrűm az nem!nem egy helyen vettük,és nem is voltak olcsók sem,minden nap ugyanannyi időt hordom az újjamon őket,csak az egyiket az egyik kezemen,a másikat a másik kezemen.....mégis szürkül és feketedig az újjam alatta,míg a karika gyűrűm alatt nem!!!!
Miért lehet ez???
Ha ez a gyulladásos dolog igaz,akkor a másik kezemen is szürkülnie kellene az aranytól....de gyanítom,h itt azzal lesza gond,hogy minőségileg rossz a kísérő gyűrűm...:-(
Igen úgy emlékszem, 30 éve volt már, hogy amikor a gyűrűk rajtam voltak, elszineződött alattuk az ujjam. De a gyűrűt naponta levettem, cserélgettem, stb.
Aztán kb 20 éves korom után, amikor már volt rendes jegygyűrűm, elmúlt, el is felejtettem - 30 évre - csak most ugrott be, ahogy olvastam a cikket. Anyukám egy kicsit parázott, hogy mi lehetett az oka, de nem is tudta eldönteni, hogy milyen orvoshoz vigyen. ( 70-es évek második feléről beszélek )
Ez nem jelenti azt, hogy nem arany a gyürü, a szervezet kémiai reakció válthatják ki az elszineződést, lehet, hogy savasodik a szervezet, stb.
Igen, egy vérvétel nem jöhet rosszul ilyen esetben!
l. ) azt hogy alacsony a karátértéke, ha egyáltalán aranyból van.
2. ) tizenéves koromban nekem is mindig befeketedett vagy zöldült az ékszerboltban vásárolt aranygyűrű alatt az ujjam, aztán 5-6 év mulva elmult
ezt a gyulladásos dolgot nem is tudtam, lehet tanulni itt is:-)
Nekem akkor szokott megfeketedni, vagyis olyan szürkés - feketés kékké válni a gyűrű alatt, mikor a picinknek a popsikrémbe nyulok. Ez gyógyszertári, lehet olyan anyag van benne. Ill. volt még egy két kézkrémtől is.
További ajánlott fórumok:
- Az unokaöcsém belázasodott egyik pillanatról a másikra:( mit csináljak vele? még csak 5 éves...
- Ha egy férfi azt mondja egy nőnek, hogy egyik pillanatról a másikra elhagyná őt, akkor az melyik pillanat lehet?
- Miért vagyunk sokszor egyik pillanatról a másikra "hülyék"?
- Mit lehet tenni, ha valaki egyik pillanatról a másikra elbőgi magát az ember, és nem találja a helyét?
- Járt már valaki úgy, hogy egyik pillanatról a másikra megszédült?Bővebben lent irok.
- Egyik pillanatról a másikra elment a hang a számítógépemről. A tálcán a hangerőszabályzó teljes hangerőn van. Mi lehet a baj?