Mit jelent az ha valaki erős vagy gyenge jellem? (tudásbázis kérdés)
Gyenge jellem az, aki befolyásolható, aszerint változtatja véleményét, elveit, ahogy az érdeke kívánja. Érzései vezérlik, képtelen rajtuk uralkodni. Ösztönlény, nem az esze irányítja.
Amit tesz, többnyire nem mérlegeli, sokszor nincs tudatában, nem vállalja a következményeket, nem vállal felelősséget. Mindig másokat hibáztat, sokszor kiismerhetetlen, tettei nincsenek összhangban szavaival.
Nem hiteles. Megbízhatatlan. Instabil lelki világ. Nincs akaratereje, se lelki ereje.
Nincs benne alázat, ezért nem képes fejlődni, -úgy vagyok jó, ahogy vagyok, -hangoztatja: Mindenki fogadjon el ilyennek.
Nem képes áldozatot hozni, inkább elmenekül, ha valakiért tenni kell. Önmaga van élete központjában, másokat nem fogad el, mindenkit utál, kritizál.
Erős jellem az, akinek van önuralma, nem befolyásolható, stabil lelkivilággal rendelkezik. Megbízható, vannak elvei, összhangban vannak a tettei a szavaival, tehát hiteles.
Van felelősségtudata. Képes fejlődni, képes áldozatot hozni.
az erős aki nem sírja el magát dolgokon vagy nem olyan érzékeny mint mondjuk akárki és nem lehet befolyásolni
a gyengék könnyű befolyásolni nehezen dönt naiv
ha valaki erős jellem, akkor határozott,magabiztos, nem befolyásolható.
aki gyenge jellem az pedig mások által befolyásolható, sok helyzetben pedig döntésképtelen, nem magabiztos ember
Határozott vagy nem.? Kedves-e vagy sem?Tiszteli-e-
az embertársait vagy sem?Egyszóval a viselkedése mutatja meg.
Ez az ok mindent takar.Jellemtelen az aki iskolázott de mégis buta, nem kér segítséget, kirúgatja az iskolázatlanabb kollégáját,aki ezerszer többet tud, de ők járnak 1 baráti társaságba.( Erre mondom én 1 aki nyel, 1 aki nyal.Munkanélküli is lettem 21 év után, mert nyeltem).A fiamat jellemtelnnek titulálta a napközis tanítónő, mert az aulában bújócskázott, és 3. felszólításra hagyta abba ( jelzem 10 éves.)
Én is jellemtelen vagyok mert nem mertem felszólalni, csak simán aláírtam a beírást, gondolván többet nem bántják a gyerekemet.
További ajánlott fórumok:
- A gyenge férfiaknak szeretőjük van, az erőseknek családjuk
- Milyen a lelkileg erős ember? Te erős, vagy gyenge jellemnek tartod magad?
- Mennyire utal gyenge jellemre, ha veszekedést követően mindig a nő kezdeményez békülést?
- Diane 35-öt szedek másfél éve, 3 hónapja a ciklusom közepén két napig gyenge vérzés jelentkezik (mindig ugyanakkor). Mi lehet ez?
- Szerintetek nagyon korai terhességben jelentkezhet elhúzódó gyenge alhasi fájdalom?Olyan mint mielőtt megjön a mensi?Előre is köszi!
- Hasmenés után nagyon gyenge barnázás a terhesség 5. hetében, bajt jelent?