Mit jelent az eljárás megszüntetése? (tudásbázis)
Mivel Ditta ellen büntetőeljárás folyt, én a tekintetben adtam válaszokat.
Kormányhivatal közigazgatási hatósági eljárást folytat, abban nem vagyok rutinos. Hasonlít, de nem teljesen azonos az eljárás.
Kedves Panna!
Ajánlom akkor neked is figyelmedbe a 31-es hozzászólásomat, mert félreérthető voltam, minden bizonnyal, ezért nem értjük egymást, pedig igazad van neked is, ahogyan nekem is, csak nem ugyanarról.
Büntetőeljárásban?
Be 369.§(1) bek: a gyanúsított, ....vele közölt határozata ellen... a közléstől számított nyolc napon belül....panaszt terjeszthet elő.
Legyen neked igazad.
Előttem pedig a papír, ami nem bírósági ítélet, hanem határozat, ami ellen lehetett volna 15 napon belül fellebbezni.
Leírtam a fórumindító kérdésére a választ.
Ennyi.
Kellemes hétvégét neked!
Mint azt jeleztem, nem rendőrségi, nem büntetőügyi eljárásban....(Kormányhivatali eljárás, egészen más)
"Ezért mondtam, hogy büntetőeljárásban ilyen nincsen. Ami megszűnik, az megszűnik." (Tegnap 19:21)
Picikét figyelmesebb vagy, akkor láthatod, hogy ugyanazt írtam tegnap, amit az imént te is.
" Az eljáró hatóságomnál az eljárást megszüntetem, ezzel egyidejűleg áthelyezem a ..... hatósághoz további eljárás miatt."
Ilyen nem létezik. Ha valaki megszüntette, akkor minek küldje bárhova tovább? Megszüntette és kész! Ellentmondásos.
Szia.
Bocsi, de ha feljelentést teszek és a rendőrség bizonyítottság hiányában megszünteti az eljárást, akkor van lehetőségem megfellebbezni, hogy nem ne zárják le az eljárást.
Nem írtad, milyen okkal szüntették meg.
Pl. van, hogy bizonyíték hiányára szűntetnek, és a gyanúsított szerint nem történt bűncselekmény.
De általában a sértett szokott panaszkodni a szüntetés ellen.
Fellebbezni azonban bírói szakban lehet, nyomozati szakban panaszjog van.
Igen ez egy sablon szövel,de valós.
Ami olykor jól jöhet, hogy lehet fellebbezni:-)
Egyébként pedig, IGEN!
Mivel számára pozitív a vége, igazad van! Bolond lenne fellebbezni.
Ehhez az indoklást is ismerni kellene.
Az előkészítő eljárást a rendőrség végzi, tehát ők vizsgálják meg történt-e bűncselekmény, a munkájukat ügyész felügyeli. Az ügyésznek van joga az előkészítő eljárás megszüntetésére. Mivel nem felfüggesztették, valószínű, hogy vége emmek az ügynek végleg.
örülj neki,nem lesz bünti,
máskor ne vegyél hamis bérletet,
Megszüntető határozatot kaptál?
Azt jelenti, hogy nem nyomoznak tovább. Le lett zárva az ügy. Nincs szankció.
Bocsi, de teljesen más határozatot idéztem, ami egy SNI vizsgálatról hivatott dönteni, Ott az eljárást megszüntették és egyidejűleg áthelyezték az arra illetékes hatóságnak.
Ezért mondtam, hogy büntetőeljárásban ilyen nincsen. Ami megszűnik, az megszűnik. Az is más, ahogyan pedig te mondtad.
Ha az eljárás megszűnik, akkor az megszűnik és nem tesznek sehová semmi, maximum a fiók aljára...(Irattár).
Más egyéb esetben pedig azt írják, hogy: (hivatalos!) Az eljáró hatóságomnál az eljárást megszüntetem, ezzel egyidejűleg áthelyezem a ..... hatósághoz további eljárás miatt.
De ez esetben egy büntető eljárásról van szó, amit vagy megszüntetnek, vagy továbbküldenek ügyészségre, bíróságra, vagy esetleg további bizonyítási eljárásra.
Itt megszüntetésről van szó. Nincs tovább.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Mit jelent pontosan birósági eljárás utolsó felszólitás.150000FT Kellene befizetnem 8 napon belül de nem tudom .
- Végrehajtási eljárás megszüntetése?