Mit illik vinni esküvőre? (beszélgetős fórum)
ez marhajó ilyenről még nem is hallottam.
A bátyám lagziján én leszek a tanu,úgyhogy nekem elnézik.ez jó ilyet csinálni fogok :)
Nem ilyesmire nem gondoltam hogy plüss,meg koncertjegy:)
Vagy pénz vagy valami nagyobb értékű ajándékon gondolkodtunk,de mint írta is valaki hogy biztos nem örülnének pl.az 5.mikrónak.
Nem tartom szerencsés ötletnek a különböző plüssfigurákat sem.
Egy koncertjegy sem esküvői ajándék (szerintem), mert mi van, ha a kedvenc együttesnél is fontosabb lenne, ha aznap este kettesben maradnának. Ez is hangulatfüggő az esküvő utáni hónapban.
Azért is írtam. Én sem díjaztam ezeket az otromba dolgokat!
A gravírozás szerintem elegáns, kedves, és tényleg nekik szóló ajándék.
Igen ezeket a dolgokat inkább kihagyom:)mert ők igen "másvilágban"élnek és örökharag lenne:(
Németországban laknak,a lány brazil,a fiú magyar és azt mondják ott minden teljesen más,és máshogy látják a világot:)
Szoktak még (bár szerintem csak a nagyon közeli barátoknak "szabad" ilyent) vinni, kislapátot a férj nevére (mert az ifjú feleség ugye nem takarít, ez a férj dolga), kötényt (ezt is a férjnek), aztán papucsot (na kinek másnak, ha nem a férjnek)...
A feleségnek meg pénztárcát (de jó nagyot, mert ha elindul vásárolni, úgyis kell bele sok pénz), egy kis seprűt (olyan játékseprűt), sodrófát...
De ezek nagyon "kényes" dolgok szerintem, mert nem mindenki veszi a lapot, és lehet belőle egy életre sértődés.
Lehet vinni pld. saját készítésű süteményt, amit az ifjú házasok szeretnek. A rengeteg torta is így szokott összegyűlni, ami el is szokott fogyni, és abból kap mindenki egy kis csomagot a távozáskor.
Italt is lehet, pld. egy nagyon nagy üveg pezsgőt, vagy valami márkás, drága bort.
A templomi szertartásra és az utánalévő vacsorára is megvagyunk híva.
Ok.akkor csokor nem kell:)Köszi!
Akkor mi a gond? :)
Virágot nem mert ott a menyasszonyi csokor. Ételt-italt sem, ismert okokból.
nászajándékot, vagy/és pénzt.
én másról nem hallottam...
Szia!
Ez attól függ...Nálunk sosem volt szokás a virág.Viszont ahová házasodtam,igen és csak pislogtam,amikor kaptam.Biztosan nem ti mentek egyedül ismerősi körben (vagy igen?) próbálj puhatolózni,mert ahány ház,annyi szokás...:)
Szia.
Manapság szerintem érdemes megkérdezni hogy mit szeretnének. És nem szabad megsértődni ha pénzt mondanak... szerintem sok esetben jobban jön mint egy étkészlet...
Csokorról én nem hallottam még, hiszen van már neki 1 :)
További ajánlott fórumok:
- Illik ilyen bordó ruhában vendégként esküvőre menni?
- Esküvőre mit illik vinni, ha csak a szertartásra hívtak meg, nem a lakodalomba?
- Az esküvőre illik meghívni a főnököt és kollegákat?
- Ilyen helyzetben illik ilyenkor elmenni az esküvőre vagy sem?
- Hogyan, illetve miben illik esküvőre menni vendégként?
- A rokonok közül kiket illik meghívni egy esküvőre?