Mit gondoltok arról a fiúról, aki Gergely lévén Gegének becézteti magát? (beszélgetős fórum)
Ez gyakori becenévnek tűnik éltes hölgyek esetében, úgy találom.
Egyik exfiúm őszöreg nagy-nagynénikéjét is Baba néninek nevezte mindenki. A koleszban a gondnoknő viszont Babi néni volt.
Ez már szerintem is a "Jájjjj!" kategória, pedig becenevek terén általában rugalmas vagyok; ha az illető maga szívesen veszi, ha adott néven szólítják, akkor részemről rendben.
Bizony. Hogy nem jutott eszembe a Viktória, Viktor?
egy filmben,meg egy könyvben is volt Harry.nők.
régen nálunk 71-ben dolgozott egy nő,mindenki Baba néninek hívta.kicsit nevetséges 50-55 éves korában.
Családban anyunak én is Mókuci, Móki vagyok. De már idegenek előtt sem mondja.
Családon belül simán elmegy!
Nálunk is volt hasonló, egyik nagynéném még 50 felett is Babuci volt családon belül.
Az angol királynő is Lilibet volt a szűkebb rokonság számára, ha jól tudom, és szerintem ez sem ciki.
A becenevek általában a családban alakulnak ki. Akár nevetséges, akár nem, a lányomat ma is Mininek nevezem ( amúgy Ágnes), pedig már lassan 50 éves, és négy gyerek anyja. De kicsi korában valóban " mini" volt... és ez rajta is maradt.
Szerintem nincs gond egy jópofa becenévvel. Ha a srácon valahogyan rajta ragadt, hogy Gege - tényleg fura kicsit, de ha egyszer szívesen veszi, amikor így szólítják, családon vagy haveri körön belül miért is ne?
Én csak szerecsen hadvezérnek nevezem.
Hátha nem hallják meg a különbséget 😂
Azt gondolom, hogy mindenki becéztesse magát aminek akarja:)
Szomszédunkban hasonló: anyuka (Kata/Kató néni) 90-en felül van, a lánya (Katika) 62 éves.
Szintén a szomszédságban: (anya) Zsuzsika, és a lánya Kicsizsuzsika (52 éves) :D
😂 Ez felénk bevett gyakorlat. Nálunk is van a családban Gábor (nagypapa), Gabi (fiú), Gabika (unoka).
Cimborámnál a családban az első szülött fiú mindig Sándor, cimborám a feleségével együtt fellázadt a hagyomány ellen és Nándornak nevezték el a fiút 🤦♀️😂
Vidéken ez így szokás 😃😃😃
Nem feltétlenül. A srácok nevét még Kozsó se védheti le magának (a bestia csaj is megtartotta a Bee-t), Bebe meg miért cserélte volna le, amikor egy ország így ismerte meg, plusz a Back to Black-hez még jól is hangzik.
nem hiszem, mert ő szállt ki a Picasso Branchbol, akkor biztos más nevet kelllet volna , vagy ő maga másik nevet választott volna a másik együttesbe
Kozsó adta neki nem? Amúgy a Bebe egy lánynév, az megvan? Őt mégsem zavarja, felmegy, énekel, oszt' jóvan.
A fiam Eric André. Amikor Budaörsről Budapeste költöztünk, új oviba ment. A bátor óvónő - nem ismert, nem tudta, hogy elharapom a torkát 😇 egyszer csak elkezdte Endrének hívni. Mert Erikből volt rajta kívül három, az André meg szerinte nem egy létező név..... 🫣
Ismerek egy családot, ahol nagymama a Kati, az ő lány anya-Kati, és van a kis-Kati 🙄
Nem hiszem, hogy Bebe magának választotta. Inkább valószínű, hogy a nevéből kreálták, Abebe a vezetékneve.
Nekem csak egyszer kellet rászólnom anyósra, hogy az amúgy is becézett névre ne tegye már rá -ka szócskát....
Elég gáz, nekem van ismerők, aki mindig Kismiki maradt, mert ügye apuka is Miki. Azért nem adjuk az apja nevét a gyereknek, mert Miki helyett Mikike vagy Kismiki lesz.......
Akkor lenne furi ha Gegécske lenne.
Ez olyan mintha az lenne fura, hogy a Zsuzsannát, Zsuszinak becézik. Ha Zsuzsikának, na az már gáz.
Nem tűnt metálosnak, úgyhogy inkább kihagytam volna, ha léteznek.😃
Szerencsére??? Pedig tök jó! (most találtam ki) uff
További ajánlott fórumok: