Mit gondoltok a mesterséges megtermékenyítésről? (beszélgetés)
Az egyik kereszt gyerekem lombik baba.Kb a 18-20-ik beültetést tudta kihordani a rokonom.Nagyon rosszul viselte a kezeléseket mindig.Már 2 éves lesz,eddig nem tudják,hogy lenne káros következménye az anyára vagy a babára nézve.
Az egyik barátnőmnek az első beültetés sikeres volt,kihordott egy tumort is a méhében a babával együtt.Sajnos rosszindulatú volt.A szüléskor vették észre,el is távolították.Szerencséje,hogy császáros lett.Nem tudni mi lesz vele.
Érdekes cikket olvastam. Gyerek mindenáron: megerőszakolható természet?
A tárnoki kismama aki meghalt, és meghaltak az ikrei is. Lombik babái voltak.
Vajon ő is pcos volt.(kifakadó ciszta miatt halt meg).
Minthogy terhességi cukorbeteg is volt elképzelhető, hogy pcos volt. Sajna ezt nem írták.
Az a legnagyobb baj, hogy a pcos-akt még mindig lombikoztatják, holott életveszélyes.
Értem én, hogy sokan csak a szépet és jót szeretik hallani, de sok tragédiát is okoz a lombikipar.
Miért nem adják át azokat a betegeket endokrinológusoknak, belgyógyászoknak akiknek hormonális problémáik vannak.
Lehet ,ez is egyénfüggő. Mondjuk,van akinek a tüszőnövelő tabletták is komoly gondokat okoznak.Én nem éreztem fájdalmat.Van,akinek a hormoninjekciók okoztak mellékhatást,én akkor sem éreztem a tüszőneövekedést,mikor 15 tüszőm érett egyszerre.
Míg más 8 hetes terhesen hányingerrel küzd,én nem érzek semmit.Talán alkat,vagy immunrendszer kérdése.
egyetértek!
Nekem sem fájt semmi,csak az egy röntgenes átjárhatósági(de az is azért,mert egyik p.vezeték zárt) de az a fájdalom sem tartott sokáig!
Egyébként az inszemes időkben nem fájt semmi! :)
Szia!
Nekem hiszteroszkópiát csináltak altatásban,és utána sem fájt eggyáltalán!
Ősszel valamelyik rádióban hallottam, hogy endokrinológus doki mondta, hogy azoknál a pároknál ahol nem jön a baba, 70%-nál hormon probléma áll a háttérben, és ez gyógyszeresen orvosolható, náluk indokolatlan mind az inszem mind a lombik.
Ez az orvos azt mondta, hogy a sikertelen lombikosok keressenek fel egy jó endokrinlógust.
Ezt elmondtam egy ismerősömnek aki 5 sikertelen beültetésen volt túl.
Így derült ki, hogy neki szintén pco ja van.
Az első Metforminos hónap után pozitív lett a teszt.:)
De az is igaz, hogy a lombikok után 1 év tisztó kúrán vett részt egy természetgyógyász segítségével.
szerencsére pco-ról nincs tapasztatalatom,így nem tudom,hogy azzal mit tudna kezdeni!
Túlstimuláció nem csak pco miatt lehet.
Köszönöm a jó kívánságot!
Szerencsére már javulgatok. Már lassan egy hónapja csinálom a candida kúrát. Tudom, hogy nem egy hónap alatt fogok meggyógyulni, de most nem türelmetlenkedem, mert azt már láttam, hogy hová vezetett.
sajnos az ilyen rossz tapasztalatok visszavethetik az embert!
De azért ne add fel!
Kívánom,hogy mielőbb,természetesen megfoganjon a babócátok! :)
PCOS vagyok, kezeltek szépen. Csak úgy olvastak le rólam a korábba felszedett kg-k. De aztán türelmetlen lettem, hogy még nem jön a baba, és szeptemberben a doki adott Closty-t.
SZóval még csak nem is lombikhoz vagy inszemhez kapcsolható hormonokat, mégis felborult a hormonrendszerem és candidás lettem.
Most próbálom valahogy összeszedni magam, és már bánom, hogy türelmetlen voltam.
A doki azt mondta, hogy várjam meg míg helyrejön a szervezetem, akkor majd úgyis megfogan.
Szóval ezek után meg sem fordulna a fejemben a többi mesterséges dolog.
jozsi.38! Te ezt honnan tudod?? :D
hát nekem attól azért jobban fáj,bár a fájdalom nem tartott sokáig!
lombikról nem tudok nyilatkozni,csak az inszeminációról,de úgy tudom mind a kettőnek feltétele az átjárhatósági vizsgálat!
Nekem 2 féle átjárhatóságim volt,egyik nem altatásos,kontraszt anyagot nyomtak be,és röntgennel nézték meg,hát az nem volt kellemes érzés,de valószínű azért,mert egyik el van záródva.Ha tök jó mind a kettő,akkor lehet nem fáj annyira.
A másik a laparoszkópia volt (ekkor csináltak asszem hiszteroszkópiát is),altatásban,az nem fáj :),és utána is 1 napig volt kellemetlen érzés,de akkor sem fájt!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Tud valaki jó és kipróbált natúr vagy biokozmetikumot ami minden vegyszertől és mesterséges adaléktól mentes?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Méhen kívüli után mesterséges megtermékenyítés – sorstársakat keresek