Mit gondolsz arról, mikor egy hajléktalan a kisgyerekével koldultat? (beszélgetés)
A mai világban ne érje az embert meglepetésként az ilyen.
Csak érdekel. Állítólag van aki tudja, csak azt nem, hogy honnan.
Arra, hogy vajon a gyermek születése után jutottak ilyen mélyre vagy képes volt ilyen sz*r helyzetbe beleszülni szegény gyereket?
pedig aki általába kéreget az nem kajára kér hanem piára cigire vagy egyebekre de kajára biztos nem!
Nálunk is egy nagyáruház előtt volt, hogy kaját kért egy nő... hajnali ötkor, olyankor járok vásárolni; vettem neki 8 zsemlét, felvágottat és tejet... külön szatyorba raktam, és kifelé a kezébe adtam, még otthon is hallottam, ahogy hálálkodott...
Én sem adok senkinek. Sajnálom őket, hogy így élnek, de nem tudunk mit tenni. Kaját nem fogadják el. A pénz úgyis piára megy.
Mikor még gimnazista voltam, akkor megláttam egy nőt aki 2 nagyon pici gyerekkel ült kint a fagyban. Nagyon megsajnáltam őket. Bementem a pékségbe és vettem 10 kiflit. Azt odaadtam a nőnek. És az volt az első dolga, hogy a két pici gyereknek adjon enni. Elfogadta. Ilyenek is vannak. De sajnos ez nagyon ritka.
na igen, Carrey-nek igaza van, ezt a pénzt se a gyerek, se a szülő nem látja, hanem a "csöves-maffia". A sok derékszögben meghajlott "beteg" a Lánchídnál és az Oktogonon se egy betegségben szenvednek. Ha láttátok a Gettómilliomost...na hát kb.ugyanaz mehet nálunk is, csak lightos verzióban
Én utálom az ilyeneket, én is úgy tudom, hogy elvileg elveszik a gyereket.Volt olyan, hogy adtunk mi is ilyennek, fogta letette a gyereket, felállt és bement az egyik üzletbe piát venni.A gyereknek még egy kiflit sem.
Volt hogy egy néni a szendvicsét adta a hajléktalannak,az meg, amikor elfordult hátba vágta vele!Van aki királylányoz és ha nem adsz neki, lekurváz ordítva, jó hogy meg nem ver!Egyébként veszélyes is mostanában sokat hallottam, hogy elővette a pénztárcáját és elszaladtak vele.Újpesten van egy hajléktalan a kocsik mellett kéreget ezzel a felirattal:Piára kérek! Nos az én férjem volt hogy adott neki, mert ő legalább őszinte.A Ferenciek terén pl sokan vannak, nos, ők együtt laknak egy lakásbancsak van egy "maffia" aki naponta többször kimegy hozzájuk, kapnak bort és cserébe elveszik a pénzüket.
Visszatérve a gyerekesekhez, volt hogy mc-s kaját adtak és az anya dobta vissza, pedig a gyerek tuti megette volna.Ha nincs lakásuk, gyerek hogy lehet náluk?Ha pedig van le tudnának fürödni és tényleg egy wc- vagy valamilyen állást nem igaz hogy nem találnának.Hallottam hogy benyugtatózták a gyereket, hogy betegnek tűnjön meg ilyenek.Ez azért nagyon szomorú
volt olyan veszprémbe kéregetett egy csöves pénzt.azt nem adtam neki de mondtam maradt kajám odaadom ha kell....elvette és jól elém dobta h neki nem kaja kell pénz!na innentől kezdve én senkinek nem adok semmitse.
hát szerintem elég nagy gáz,hogy adtál már bocsi,de úgy sem a kisgyerekre lesz költve hanem piára vagy ilyesmi.az ilyen emberektől mármint nem te hanem akik a gyereküket is felhasználják a kuncsorgásra ezektől hányni tudnék.undorító mocsok férgek....
De nem ám.;)
OFF: mé' írtál ki szavazást arról, hogy tudjuk-e ki vagy?:) Kellene?:))
Akkor ezek szerint nem csak én gondolom így. ☺
Én meg sajna a többivel értek egyet, amit leírtál.:-/
Egyet kell hogy értsek Veled. Azt azonnal jelenteni kell, teljesen mindegy, hogy kinek a gyerekéről is van szó.
Ez így van, de ennek semmi köze a kötelességeinkhez és a lelkiismeretünkhöz. Kötelességemnek érzem, hogy ne forduljak el, ha egy gyereket veszélyeztetnek...
Ja és az államadósság is.
A szavazásokkor bizalmat adtam "nekik", de minden egyes alkalommal rá kellett jönnöm, hogy csak a saját zsebüket akarják megtömni pénzzel. És ez mindegyikre vonatkozik. A "pór néppel" ahogy ésreveszem egyikük sem nagyon foglalkozik (vagy foglalkozott), csak a megszorítások és a munkanélküliek száma gyarapodott.
Én sem, max. a kezdő lépést megtenni és a bizalmat megszavazni ennek a szarul működő rendszernek, hátha mégis tud tenni valamit...
Én sokszor azt érzem, hogy a rendszer nem működik úgy ahogy kellene. Sajnos. És semmit sem tudok ellene tenni.
Nem, nem. Nem engedhetik ki őket, mert már nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek és kiskorú veszélyeztetésének minősül.
Tudod, az a baj ezzel a mentalitással, hogy ha már előre elkönyveljük, hogy rendszer hibájából adódóan tehetetlenek vagyunk ezzel a problémával szemben, akkor tényleg nem fog változás történni.:(
És a rendőrség mit tud csinálni? Náhány óra múlva újra az utcán lesznek, és kezdik előlről az egészet. Hacsak nem viszik a gyereket intézetbe.
Csak az a baj, hogy a pénz adással erősíted benne, hogy gyerekkel hatékonyabban tud koldulni. Mindenkiben működik a megsajnáló és óvó mechanizmus és ezek a rafkós kéregetők pont erre játszanak. Ha bárki ilyet lát, szerinem a gyerek érdekében hívja a rendőrséget!
Nem vagy hülye. Én is így tettem volna. Viszont hogy valaki egy gyereket kihasználjon, azt undorítónak tartom.
Hajaj, Pécs (is) hemzseg az ilyenektől, bár mostanában nem találkozom velük. Még télen amikor összetalálkoztam egy ilyen asszonnyal, aki kért pénzt, ott csüngött a gyerek az ölében. Hogy őszinte legyek, meg sem mozdult, csukott szemekkel "aludt"... de eléggé furcsa volt :S Minden esetre ez nem normális dolog.
...Van aki azt a kislányt békében, rendesen nevelné, de nem teheti, mert nem lehet babája...
Ezt látni mindenkinek rossz, de annak a legrosszabb, akinek soha nem lehet babája...
Még egy kérdés...
Az, aki hajléktalan, (oké, nem tudhatjuk a hátterét), de minek vállal gyereket? Azt hiszi, majd jobb lesz?
Igen, itt tényleg csak a gyerek a sajnálatraméltó... Az anyukának, meg el kellene mennie dolgozni. Ne mondja senki, hogy nem vesznek fel takarítónak, vagy nyilvános WC-be olyat, aki elveszi azt a 100 ft-t érte... Arról nem is beszélve, hogy szórólapozás...
Én egyáltalán nem adok senkinek.Van kit etetnem itthon.Plusz ha én és a férjem tudunk dolgozni meg lakást fenntartani meg etetni a gyerekeket rendes becsületes munkával akkor ezt más miért nem tudja meg tenni?Ja,mert egyszerűbb kiülni a placcra és kéregetni...
én max. ételt adok. ..de volt, hogy már elküldtek az anyámba a szendvicsemmel. Valóban a kisgyerek a sajnálni való, de jól kinevelik, és hamarosan már egyedül is megteszi. nem az iskolába fog járni, meg könyveket olvasni.
Úgy tudom már büntetik is, ha valaki gyerekkel koldul. Az a baj, hogy nem tudni, ki a tényleg rászoruló. Én pénzt nem adok, főleg nem, ha kér valaki.
A legjobban azt szeretem, amikor kiírja, hogy egyedül van, és hány beteg gyereke van otthon. Ki van akkor a beteg gyerekkel?
Na mindegy. jól kimérgelődtem magam. Legtöbbször a koldusmaffia keze van a dologban. Én ezért sem adok, meg mert általában több van nekik a párnába varrva, mint nekem a becsületes munkával
Na meg persze a rendőrséget, mert ez bűncselekmény...
Nem, csak túlzottan szentimentális. Az illetékes gyerekjólétet kellett volna hívnod, ha a gyerek érdekeit tartod szem előtt.
További ajánlott fórumok: