Mit főznétek ezekből? (beszélgetés)
Vagy ha még akarsz jót, akkor felaprózod és megsütöd a húst.
Felszeleteled a krumplit, beleteszed egy jénaiba, rá a hús, újra krumpli, és így rétegezed.
A végén leöntöd az egészet só, tojás, tejföl keverékkel, reszelsz rá sajtot és be a sütőbe.
Csinálj brassóit
Vagy csak a húst brassóisan, csinálj zöldséges rizset, és kavard össze a hússal
Igen. Vékonyra szeled és egy kicsit megkloffolod... fűszerezed (só, bors, fokhagyma, a tetejét olajjal megkened. A végén még lehet rá sajtot is reszelni.
A göngyölt húst csirke vagy pulyka mellből is lehet készíteni? Mert nekem a gyerekeim csak a csirkét eszik meg.
Ezt nem ismerem,köszi. Ki fogom próbálni. Viszont az a mártás is nagyon finom,amit én írtam. Próbáld ki!
vajból és lisztből világos rántást készítünk, teszünk hozzá fokhagymát, borst, kevés szerencsendiót, sózzuk és felöntjük tejjel vagy tejszínnel. :)
Hortobágyi húsospalacsinta :)
Göngyölt hús: a szeleteket viszonylag vékonyra és egyformára kloffolod, fasírtalaphoz hasonló fűszeres tölteléket készítesz, összetekered, fogpiszkálóval összetűzöd, kiolajozott üvegtálban vagy tepsiben, a tetejüket is megkenve folpack alatt megsütöd, utána pirosra pirítod. Hidegen is jó! Krumpli püré/hagymás krumpli, rizs, savanyúság.
tök jól hangzik, köszönöm! besamel mártással vajon milyen lehet?
bizony, tényleg nagyon nehéz mindig kitalálni. Én egy időben azt csináltam, h egy hétre előre megírtam a heti kajamenüt, így tök jó volt, mivel változatosan ettünk és olcsóbban is kijöttünk, hiszen csak a kajához való alapanyagokat vettük meg... lehet vissza kéne erre szoknom....egyébként szeretek főzni, csak nem munka után mikor már semmi agyam nincs :)
A combot apróra vágod,sózod,borsozod,olaj és vaj keverékén megpirítod. Ha majdnem kész,rányomod egy fél citrom levét,vagy üveges citromlét pár cseppet,de jobb az igazi.:-)Kevés gépsonkát is piríthatsz bele,ha van.
Mártás: 1 nagy tejföl,1 natúr tömlős sajt, 1 kicsi főzőtejszín, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd zúzott fokhagyma,kevés só,mustár. Ezt kikevered,a húsra öntöd,összeforralod. Spagettivel tálalod. Ha most nincs is hozzá mindened,próbáld ki máskor,nagyon finom.
Vagy, ha egészben szeretnéd elkészíteni, meg is sütheted a húst burgonyával, rizst is adhatsz hozzá.
Ahogy mondták itt a többiek rizibizivel is tálalhatod. Példának okáért a főzelékhez is kiváló.
Üdv.Ágnes
Húsleves, vadas hús, vagy a főtt húshoz paradicsommártás; a főtt húst apróra összevágni, megborsozni, fokhagymás olajon hirtelen megforgatni.
komolyan??? na mindjárt rápillantok!! :)
Köszönöm-köszönöm! :)) én mustáros húsgombócot csináltam nem olyan régen, ill. paradicsomos káposzta is volt pár napja.
köszönöm szépen az ötleteket!!! a gulyáslevest én marhahúsból szoktam, az pedig nincs itthon...:( pörkölt és lecsó nem olyan régen volt, a brassóit pedig frissen szeretjük és nekem most vm olyan kaja kéne, amiből holnapra is marad, h meló után már ne kelljen főznöm, ha hazaértem! :)))
vagy egy brassói hasábbal.Ha nem újkrumplid van.
Vagy egy tejszínes husi, főt tésztával, vagy paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, paradicsom mártás főtt hús burgonya,lecsószelet rizzsel, ....
brassói,sült krumplival,vagy zöldséges rizs köretnek mellé rántott szelet
mindmegette...itt ki tudod választani a hozzávalóidat, ő meg ajánl receptet :)
hm, de jól hangzik! a húsos spagetti receptjét nagyvonalakban elmondanád nekem?:))) köszönöm!
Lehet gulyásleves, rizses hús, ragu leves, pörkölt, sült hús vegyes körettel; brassói.
Jobb ötletem nincs én pörit csináltam tésztával,de egyetértek én is utálom kitalálni mi legyen akaja lassan ez a halálom:S
Szia
vagy nézz be a főzőcske klubba, és ott vannak receptek, vagy ha csak reci kell akkor az adatlapon a főzőcske klub recijei egy csokorban megvannak, és adok olvasójogot ha érdekel.
üdv
pörkölt tésztával
rizses hús (csináltam már combból és jó volt)
szia
főzzél lecsós sertéssültet rizzsel avgy tésztával
Tojáspörkölt rizzsel, húsos spagetti.(comb jó hozzá). Kell recept?
További ajánlott fórumok: