Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit főznél kockára vágott húsból? fórum

Mit főznél kockára vágott húsból? (tudásbázis)


1 2
51. Mari20
2010. szept. 15. 12:43
kocka pörköltet, gulyás levest, rizses húst...
2010. szept. 15. 09:15
Ragut,zöldséges tejszínes ragut.
2010. szept. 15. 07:53
zöldséges rizottót. 1/4 zellert5dkg vajon megpirítasz, egy sárgarépát összekockázol, vele pirítod tovább, hozzáadod a húst kicsit párolod még, majd vízzel felöntöd, sózod, borsozod. ha megfőtt minden benne leöntöd a levét és ebben a lében megfőzöd a rizst, ha kész a zöldséges húsos keveréket a tetejére teszed
2010. szept. 15. 07:21
brassóit
2010. szept. 15. 06:09
brassóit
2010. szept. 14. 23:52
ma készítettem pont tarhonyáshúst, ahhoz pont jó a kockára vágott hús
2010. szept. 14. 16:13
brassóit én is
2010. szept. 14. 16:01
brassóit
2010. febr. 19. 09:22
Vörösborban megpárolnám, fokhagymával, fehérborsal, tárkonnyal, bazsalikommal. Utána Tennék mellé jó sok vegyes zöldséget és összepárolnám az egészet, szójaszószt rá és lehet enni. Egészséges, kalória szegény egytálétel.
2009. júl. 22. 09:27
Megpárolnám és sok-sok zödségsalátával tálalnám
2009. máj. 20. 17:54
Én megtudnám csinálni vadasnak is!Kihalásznám a húsokat a léből,a többit a szokásos módon!
2009. máj. 7. 13:45
Tarhonyás húst
2009. ápr. 11. 19:40
Gulyást, babgulyást, tokányt, vörösboros marhapörköltet nokedlivel vagy tarhonyával.
38. Anka71
2009. ápr. 11. 19:16
Most olvasom, hogy marhahús. Akkor gulyást készítenék belőle.
37. Anka71
2009. ápr. 11. 19:15
Rizses húst:)))
2009. ápr. 11. 16:17
egyből a brassói jutott eszembe, és lám, itt mennyien írták már ezt előttem... :))
2009. ápr. 11. 16:01
pörkölt, brassói, gulyás...
2009. ápr. 11. 15:48
Nemtudom, talán valami húsosat - mondjuk nem vagyok referencia, mert a zöccségbő' is pörit csinyánék
2009. márc. 1. 07:14
Brassóit,pörköltet,ragufélét.
32. MelisUK (válaszként erre: 30. - Megryan)
2009. febr. 20. 14:33

Megnéztem a recepted, nagyon jól hangzik.

Valahogy a hagymát eddig mindig kihagytam a rakott krumpliból, pedig tényleg nagyon fincsi lehet. Most mindenképp hagymával fogom készíteni.

Hasonlót már egyébként sütöttem, mint ami a recepted, csak másféle sajtokkal és nem tejszínnel, hanem joghurttal vagy tejföllel. (A joghurtot nem szabad az elején hozzáadni, mert akkor az egészet beszívja a krumpli.)

31. Pircsi24 (válaszként erre: 25. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 20. 14:25

fogyokúrázók és egészségesen étkezők most ne figyeljenek ide :)


A barátnőm ugyanezt szokta készíteni csak hús helyett finom házisonka szeleteket tesz, és kerül bele egy kis karíkára vágott paradicsom paprika is a hagyma és a krumpli mellé .. sózni nem kell, mert a sonka .. mit ne mondjak isteni :)

30. megryan (válaszként erre: 24. - MelisUK)
2009. febr. 20. 14:20

akkor próbáld ki a Dauphine burgonyát a receptek közül.

Az is egyfajta rakott krumpli, (baconnel, lilahagymával, sajttal) és bomba finom.

2009. febr. 20. 14:14
Mindenféle Knorr szósszal elkészíthető.
28. emagdi
2009. febr. 20. 14:12
kutyakaját...
27. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 26. - MelisUK)
2009. febr. 20. 14:11
Nem tudom mi a neve anyám szokta csinálni tőle tanultam. szószt nem lehet hozzásütni mert elég sokáig kell párolni.
26. MelisUK (válaszként erre: 25. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 20. 13:54

Nem, még nem készítettem ilyet, de egész jól hangzik. Épp mondta is a párom, hogy legközelebb rakott krumpli legyen, ki is lehetne próbálni. :P


Kicsit furcsa nekem, hogy nincs rajta szósz, de gondolom az olajtól csúszik. A sült hagyma egyenesen isteni, szóval tuti nyerő, csak valami jó fűszerezéssel meg kell bolondítani a husit.

A végén gondolom leveszed a fóliát és hagyod kicsit pirulni is (ha már a husi is kész).


Megvan, a klopfolt husit egy éjszakára be lehetne tenni olajos-ecetes/citromleves-fokhagymás-hagymás-szójaszószos-majorannás-gyömbéres-sós lötyibe pácolódni, még kicsi natúr joghurt is mehet hozzá, majd másnap úgy tenni a nyers krumplira és rá a hagyma, stb. (Én oda vagyok nagyon a fűszerekért.)


Van kifejezetten neve is ennek a rakott krumplinak, vagy saját szerzemény?

25. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 24. - MelisUK)
2009. febr. 20. 13:33
Ezt ismered? szeletelt nyers krumpli szeletelt vöröshagyma vékony szelet klopfolt hús, jénai alja kiolajozva egy réteg krumpli egy réteg hús egy réteg hagyma és ismételve ugyanez közben olajjal locsolni persze a tetején krumpli a fedő réteg és megsütni alufóliával borítva.
2009. febr. 20. 13:10

Azért vagyok nagy "rakott krumpli profi", mert a párom imádja az ilyen rakott ételeket, de ő sem szeretne állandóan ugyanazt enni. Minden étkezéshez csak úgy kitalálom az összetevőket, tehát mindig új ízeket próbálunk ki - nagyon élvezzük. Ritkán csinálok valamit többször, jobb szeretek mindig teljesen új dolgot kitalálni.

De pl a füstölt húsos bablevest annyira imádjuk, hogy azt mindig ugyanúgy főzöm.

Viszont pl a gyümölcsleves mindig más, nagy kedvencünk.

23. MelisUK (válaszként erre: 22. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 20. 13:04

Nem feltétlenül kell a krumplinak főttnek lennie, de én is mindig megfőzöm.

Ha a krumpli és a tojás is főtt, akkor a húst is természetesen el kell készíteni, mielőtt beletennéd. Ezt pedig rengeteg módon megteheted, a készítési ideje a hús fajtájától múlik. Szárnyasokat elég csak oliván vagy olajon fűszerrel megpirítani, marhát vagy sertést már főzni is kell a pirítás után. Tetszőlegesen lehet ízesíteni, akár mártás is lehet rajta és úgyhozzá lehet tenni a rakott krumplihoz. Pl beteríted krumplival a tepsi alját, majd pl barna mártással készített vagy bármilyen más mártással készített sertés kockákkal, majd egy réteg tojás, tejföl, sajt, paradicsom, szeletelt gomba (de ez lehet a hús mártásában is), tejföl, majd megint krumpli, egy kis pirospaprika és mehet a sütőbe. De ha elég mártást készít az ember a husihoz, ami jó tejfölös is, akkor azzal a mártással is elég leönteni. Ha kevés, akkor lehet még plusz tejfölt tenni rá. Én személy szerint fél liter tejfölt szoktam rátenni félig mártás formájában, félig pedig natúrban a tejfölt. És persze mikor megsült, akkor még sajt a tetejére, azt is rásütni és kész is.

Tényleg bármit lehet a rakott krumplihoz tenni, én darált húst is szoktam tenni barna mártással, darabos husit is, egyéb zöldségeket, bacont, felkockázott felvágottat, kolbászt, stb. Így változatos lesz, sosem ugyanaz sül ki belőle, így nem unja meg az ember.

22. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 21. - MelisUK)
2009. febr. 20. 12:23
Mondjuk ezt a rakott krupliba húst nem értem mert a krumpli főtt a tojás is. hogyan éri utól a hús pláne ha kocka?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook