Mit főznél kockára vágott húsból? (tudásbázis)
Megnéztem a recepted, nagyon jól hangzik.
Valahogy a hagymát eddig mindig kihagytam a rakott krumpliból, pedig tényleg nagyon fincsi lehet. Most mindenképp hagymával fogom készíteni.
Hasonlót már egyébként sütöttem, mint ami a recepted, csak másféle sajtokkal és nem tejszínnel, hanem joghurttal vagy tejföllel. (A joghurtot nem szabad az elején hozzáadni, mert akkor az egészet beszívja a krumpli.)
fogyokúrázók és egészségesen étkezők most ne figyeljenek ide :)
A barátnőm ugyanezt szokta készíteni csak hús helyett finom házisonka szeleteket tesz, és kerül bele egy kis karíkára vágott paradicsom paprika is a hagyma és a krumpli mellé .. sózni nem kell, mert a sonka .. mit ne mondjak isteni :)
akkor próbáld ki a Dauphine burgonyát a receptek közül.
Az is egyfajta rakott krumpli, (baconnel, lilahagymával, sajttal) és bomba finom.
Nem, még nem készítettem ilyet, de egész jól hangzik. Épp mondta is a párom, hogy legközelebb rakott krumpli legyen, ki is lehetne próbálni. :P
Kicsit furcsa nekem, hogy nincs rajta szósz, de gondolom az olajtól csúszik. A sült hagyma egyenesen isteni, szóval tuti nyerő, csak valami jó fűszerezéssel meg kell bolondítani a husit.
A végén gondolom leveszed a fóliát és hagyod kicsit pirulni is (ha már a husi is kész).
Megvan, a klopfolt husit egy éjszakára be lehetne tenni olajos-ecetes/citromleves-fokhagymás-hagymás-szójaszószos-majorannás-gyömbéres-sós lötyibe pácolódni, még kicsi natúr joghurt is mehet hozzá, majd másnap úgy tenni a nyers krumplira és rá a hagyma, stb. (Én oda vagyok nagyon a fűszerekért.)
Van kifejezetten neve is ennek a rakott krumplinak, vagy saját szerzemény?
Azért vagyok nagy "rakott krumpli profi", mert a párom imádja az ilyen rakott ételeket, de ő sem szeretne állandóan ugyanazt enni. Minden étkezéshez csak úgy kitalálom az összetevőket, tehát mindig új ízeket próbálunk ki - nagyon élvezzük. Ritkán csinálok valamit többször, jobb szeretek mindig teljesen új dolgot kitalálni.
De pl a füstölt húsos bablevest annyira imádjuk, hogy azt mindig ugyanúgy főzöm.
Viszont pl a gyümölcsleves mindig más, nagy kedvencünk.
Nem feltétlenül kell a krumplinak főttnek lennie, de én is mindig megfőzöm.
Ha a krumpli és a tojás is főtt, akkor a húst is természetesen el kell készíteni, mielőtt beletennéd. Ezt pedig rengeteg módon megteheted, a készítési ideje a hús fajtájától múlik. Szárnyasokat elég csak oliván vagy olajon fűszerrel megpirítani, marhát vagy sertést már főzni is kell a pirítás után. Tetszőlegesen lehet ízesíteni, akár mártás is lehet rajta és úgyhozzá lehet tenni a rakott krumplihoz. Pl beteríted krumplival a tepsi alját, majd pl barna mártással készített vagy bármilyen más mártással készített sertés kockákkal, majd egy réteg tojás, tejföl, sajt, paradicsom, szeletelt gomba (de ez lehet a hús mártásában is), tejföl, majd megint krumpli, egy kis pirospaprika és mehet a sütőbe. De ha elég mártást készít az ember a husihoz, ami jó tejfölös is, akkor azzal a mártással is elég leönteni. Ha kevés, akkor lehet még plusz tejfölt tenni rá. Én személy szerint fél liter tejfölt szoktam rátenni félig mártás formájában, félig pedig natúrban a tejfölt. És persze mikor megsült, akkor még sajt a tetejére, azt is rásütni és kész is.
Tényleg bármit lehet a rakott krumplihoz tenni, én darált húst is szoktam tenni barna mártással, darabos husit is, egyéb zöldségeket, bacont, felkockázott felvágottat, kolbászt, stb. Így változatos lesz, sosem ugyanaz sül ki belőle, így nem unja meg az ember.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos volt a páromtól hogy ilyeneket vágott a fejemhez?
- Rengeteg cukkini van a kertemben, te mit főznél belőle?
- Mit kell tenni a vágott virággal, hogy sokáig szép maradjon?
- 3000ft -ott hogyan osztanál be hétfőig?Mit főznél?
- Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani?
- Szerintetek egy 61 l- es fagyasztóba hány kg hús fér be (főleg kockára vágva és darálva)?