Mit evett a macskád? (beszélgetés)
Tej?
Még él a macska?
Én elkényeztettem a kicsikémet 😀
Az úgy volt hogy vettem neki purina one szárazat mert akciós volt. Hát, mint kacsa a nokedlit. Azóta hiába adom a Whiskast, még a tasakosban is válogat. Meg mindig hagy egy picit a tál alján.
Ne bántsatok, de leirom. Felénk óriási viharok voltak és megfázott a Picike mert bőrig ázott az esőben hiába száritottam, mégjobban válogat. biztosan olvasta Vemyla tanácsát, már hetek óta nem eszi a csirkemellet sem, csak száraz viskast.Kényeztetésül vettem neki 20 dkg pulykaherét,- amit mgfőztem, és 20 dkg tarját mert pár nappal ezelőtt kilopta a táskámból amit ebédre szántam.
Izlett neki, megnyugodtam én is.
Az általad felsorolt vackokat a csirkemellen kívül tuti nem adnám a macskámnak.Irja valakinek Selena.
Erről jut eszembe szívsebészünk,aki bizonyos okok miatt visszavonult ,az egyik előadásában mondta,hogy a csirkemell a legegészségtelenebb,mert a nagyüzemű baromfitartásnál,ami mint hulladék lejön bél ,toll stb a feldolgozás során megfőzik és visszaetetik az állatokkal,tehát emberi táplálkozásra nem ajánlotta.
Moments konzervet.
(18éves tricolor házicica)
Sajnos csak ezt eszi meg.🙄
Na, nekem volt egy olyan ciccem, aki csak a frissen felbontott konzervet ette meg. Így egyre kisebb kiszerelésű kajákat vásároltunk.
Neki viszont variálni kellett az ízeket, mert hamar ráunt. És csak azt a vizet itta meg, amit frissen töltöttem neki. Ült a vizes tálja előtt, és nyávogott.
Viszont egerészett. Kinti-benti cica volt, és nagy vadász. És megette az egeret!
Mindig a frász tört ki, ha egeret fogott, mert mifelénk sűrűn egérírtanak, de nem lehetett elvenni tőle.
Nálam sincs rágcsáló, de házikoszt maradék se sok.
Kapnak száraz tápot is, és a főtt kutyakajából is.
Mármint télen, mert egyelőre a kutyák is száraz koszton vannak.
Nem fér el a többi között? Ha feleslegesnek érzed, kerüld el. Mivel ostobább annál, hogy "mikor utalják?"
Engem például érdekel.
Ezek a macskák itt mind elkényeztetett szobacicusok.
Az én macskáim igazi falusi "munkamacskák"
Macska kötelességük, a kártékony rágcsálók irtása.
Házikoszton élnek, meg amit vadásznak.
Nekünk egy ezüst perzsánk volt. 17 évesen pusztult el.
Ahogy elérte a felnőtt kort 3 kg volt és sosem volt súlyosabb.
Nagyon válogatós volt.
Mindig volt a táljában száraz macskatáp és csak a whiskast ette meg, abból is csak a csirkést, naponta egyszer kapott szintén whiskast konzervet, de nem sokat, mert szinte csak az aszpikot ette le róla, így egy ilyen konzerv neki 3-4 napig elég volt.
Ha próbálkoztunk mással, akkor azt nem ette meg.
Canun macskatápot.
Az általad felsorolt vackokat a csirkemellen kívül tuti nem adnám a macskámnak.
Nincs kedvem még egyszer leírni ugyan ezt.
Nálunk dettó.
A mieink kizárólag prémium tápokat esznek ki ki a saját szükségletének megfelelőt, valamint naponta kapnak malátakrémet, vitaminpasztát és fejenként 5-6 szem macskanasit.
Valamit jól csinálunk, mert 2 cicánk is megérte a 18 évet, sőt az egyik még mindig él és jó kondiban van, egy kivételével a többi is aggastyán.