Mit egyen-igyon a mama, hogy a teje ne csak sok legyen de kalóriában gazdag is? (tudásbázis kérdés)
Én mindent ettem, amit megkívántam, és szerintem ott rontottam el, hogy többet aggódtam, mint kellett volna. Nekem nem hozott többletet a szoptatós tea. De majd most meglátom, hogy mi lesz.
Okosabb leszek a mostani babámnál, és több nuplust fogok enni.
Szia!
Az urtica Urens CH5, az serkenti a tejet.
Nekem bejött.
Amit még istenítenek, az a moremilk kapsula, de az elég borsos árban van.
A teák is jók, de hasfájást okozhat a babánál.
Ezek viszont mind tejmennyiség növelők.
Pontosan, én sem tudom, mitől függ, hogy tápláló-e a tej, de szerintem az egészséges étkezés.
Sok gyümölcs, zöldség. A csokival hagymával, fokhagymával vigyázni kell.
Úgyszintén a tejjel.
HElég profi vagyok a szoptatás témában, merttanultam róla ezt azt, plusz 2 gyerkőt, szoptattam, majd 2 évig.
Valaki sokkal tovább is szokott, nekem így jött össze, az egyiknél önhibámon kivül.
Igazából, honnan gondolod, hogy nem tápláló húgod teje?
Ennek sok összetevője lehet.
Nekem baromi zsíros volt a tejem.
Majd egyre hígabban nézett ki, de ezt nem azt jelenti, hogy nem tápláló.
Ráadásul, ugye változik állandóan az összetétele, mert a babának mindig más kell.
Na, és ott van ugye, hogy pl. igaz nem vagyok nagy darab, és a gyerekeim, se azok, de pl. a 2.-at, kizárólag 6 hóig, csak szoptattam, még teát sem kapott.
Első 2 hónapban normálisan, de atomsokat hízott, majd egész lelassult.
Éhen nem halt, valószínűleg, ha néha sírt is, nem az éhség miatt sírt.
Amúgy igény szerint szoptattam.
Sokszor megbélyegeztek, hogy éheztetem a gyereket, mert nem 8-9kilós 6 hósan, hanem csak 6kg-os, de nem így volt.
Ma már 3 éves a 2.-om, és még mindig él, hihetetlen egészséges, és jókedélyű, de baromi kis súlyú gyerek.
11kg.
Na, eltértem a témától.
Szóval, ha valamiben segíthetek, szólj.
Egy másik fórumon, van egy topikom, szopis témákról, mindenféle trükkről.
Sok sikert!
Csillus
Én is D@nuval ertek egyet. A tejelválasztás az anya szervezetétől mindent elvon, amire a babának szüksége van. Ha odafigyel a táplálkozására, akkor az abban segít, hogy a hugid ne legyen hiánybeteg. Az anyatejben épp annyi kalória van, amennyi a babának kell.
A babáknak a szoptatás nem pusztán táplálkozás, hanem megnyugvás is. Sokszor lehet csak egy kis anyaillatra vágyik a kicsi. Minden szopinál mindkét mellből eszik a baba? Megoldás lehet, hogy egy szoptatásnál csak egy mellből etet, azt akkor rendesen kiüríti. S ha 3 óránál hamarabb kéri újra, akkor az üres cicire kellene megpróbálni visszatenni. Egyrészt segíti a tejtermelést, másrészt ha csak anyára vágyik de nem éhes, akkor megnyugszik attól is. Harmadrészt biztosítja, hogy ne csak a tej híg elejét kapja, hanem a sűrűjét is. Ez azért is fontos, mert ha csak a tej elejét eszi mindig, akkor hasfájós lehet tőle.
Én ittam a laktoherb teát, de nem sokat segytett, illetve nem a tea segytett, hanem amit ettem.
Ez pedi: húsleves!, rengeteg krumpli, este egy jó adag müzli tejjel. Nekem ami nagyon de nagyon bevált az a sütőben, héjában sült krumpli, annyi tejem lett tőle, hogy iszonyat!Hallottam aztán hogy valakin aaz alkoholmentes barnasör segytett.A természet hihetetlen: nagyon sokat olvastam a tej összetételével kapcsolatosan, és a szervezeted olyan tejet állít elő, ami a babának a legjobb. Magyarul olyan hogy nem elég zsírdús a tej, olyan nincs, legalábbis a védőnőm szerint.
Csatlakozom d@nu-hoz, ugyan ezt gondolom én is.
RICINUS COMMUNIS 5 CH
5 CH naponta 2-3x5 golyó. Alacsony hígításban elősegíti az anyatejtermelést.
mit jelent az hogy alacsony higitásban?
A Laktoherb a tejelválasztásban segít, semmi köze a tej összetételéhez - ha a huginak van teje, akkor erre nincs is szüksége.
Az anyatej nagyon könnyen emészthető, rövid idő alatt hasznosul. A szoptatás elején kevésbé kalóriadús, tehát ha a gyerek rövid ideig szopizik, akkor hamar megéhezik utána. Magyarán: a kalóriatartalmat úgy tudja "növelni" :), ha elég ideig szoptatja a babót. A kicsik hajlamosak bealudni szopi közben, lehet ébresztgetni, hogy lecsússzon még egy kicsi. Én nem méregetném a súlyát, teljesen felesleges és legtöbbször csak arra jó, hogy az anyuka depis legyen tőle.
Egyébként a mostani melegekben nagy valószínűséggel szomjas a kicsi, ezért kér többször cicit, és mivel csak szomjas, ezért nem is szopik a kalóriadúsabb "hátsó tejből" - ördögi kör, megoldásként mindjárt itt az ősz. :)
Én is szedtem, de olvastam vhol hogy nem ajánlják huzamosabb ideig szedni, ezért abbahagytam.
A Laktorherb teában bízom, és sok gyümölcslét iszom, valamint eszem rendszeresen.
gyorsan rákerestem erre a omeoizére és azt találtam róle hogy ezt akkor kell enni ha megtörtént az elválasztás.
Tuti ez e neve anak ami a tejcsinél segit?
Szóval semmi trükk nincs erre :-(
Hugom nemrég szült és csomó teje van de mégis éhes a gyerek tehát tuti nincs benne elég "nafta" :-)
Én meg sajnos nem tudok neki ebben segiteni mert mindkét gyerekem tápszeres lett 6 hetes kora után tehát...
és ez a homeopátiás izé ez tuti jó?
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- Minden szónak legyen "ár"-a
- Mindig az utolsó szó három betűjéből legyen egy új értelmes szó
- Bevásárlás közben te engeded a gyereknek, hogy egyen-igyon vagy csak fizetés után kaphatja meg, amit kért?
- Nagyon megterheltem a gyomrom ezzel a kalóriában gazdag zabkásával?
- Másnak sem működik a kalóriabázis oldal?