Mit csináljunk, kössük meg a kutyát, ha elmegyünk itthonról? (tudásbázis)
🖒
Bocs, muszáj volt kiírnom magamból. Kedves andi mindig ezt csinálja, szereti a vitátm
Pont ezt nem szerettem volna...:(
Ez tudasbazis kerdeskerdes,nem forum a kutyatartasrol,megkoteserol.
Koszonom azt a par hasznos valaszt,en a kotozkodest,vitat inkabb kihagyom...
Ott voltál? Adtál tanácsot? Ötletet? Láttad mennyi mindent próbáltunk? Segítettél benne? Beszéltél az orvossal? Meghallgattad az ötleteit? A válszait? Az ajánlatait? Járkáltál mindenhova a környéken mindent megvenni? Ennek ellenére a kutya megint és megint és megint és újra és újra és újra.....kiszökött? Mentél éjjel, nappal, reggel, este, hajnalban keresni? Vetted fel a telefont éjjel, nappal, reggel, este, hajnalban, mert a szomszéd nem tudott hazamenni a kutyától? Hm? Hm? Hm?
A monitor túloldalán mindig miss tökélyek ülnek, de ha felemelnèk a hátsójukat semmit sem tennènek.
"Egy jól szocializált kutya meg nem támad meg senkit"
Ezt 100% sosem lehet kijelenteni. Nem tudhatja senki mi jár egy kutya fejében. Mitől érzi azt, hogy megtámadják a gazdáját, vagy őt? Láttam én már karón varjút.
Sosem kötöttünk meg kutyát. Pedig vidéken nőttem fel és most is ott élek.
Egyre kevesebben használják kerti díszként a kutyát. Egy jól szocializált kutya meg nem támad meg senkit.
Ha erre a linkre rákattintasz, találsz kerítés megoldásokat fotókkal.
Ismerősöm villanypásztort húzott a kerítése fölé, 3 kutyája van, ebből egy ugrotta , mászta át a kerítést, egy megtanulta tőle. Azt amelyik megtanulta "csak" visszatartja a villanypásztor, a szökőset nem, addig próbálta, hogy valahogy azon is átmegy.
A linkben szereplő befelé ívelő kerítés szerintem jó lenne nektek is. Azt a forgós tetejűt láttam videón, átmászhatatlan a macskáknak, gondolom a kutyáknak is, mert mindig elfordul, ahogy megkapaszkodna benne :D
Videken,kisvarosban,sok helyen megvannak kotve a kutyak.
Ha jon a viz gaz,vill.ora leolvaso,meg is kell kotni,nehogy megharapja oket,anelkul be se jonnek.
Hiaba nem haraposak.
Na majd kitalalunk valamit.En is megmagasitanam szivem szerint a keritest,erre varnek otletet.
Szeretnem ha nem menne at vitaba a kerdesem,meglehet,nem lehet kotni a kutyakat.Nyilvan itt nem arrol az esetrol van szo,hogy ket . lancon lenne ejjel nappal megkotve
Vannak esetek, amikor nem lehet mit tenni. A szüleim ezért altatták el a kutyát. Állandóan kimászott a kerítésen. Ha otthon voltunk, akkor is képes volt meglógni. Pedig vadráccsal megmagasítottuk a kerítést. Átmászott rajta. Ha meg volt kötve mindig kiszabadult a nyakörvből, még a hámból is. Kennelben meg nem lehet folyamatosan. Kutyaiskola felénk nem volt, szerintem máig nincs.
Amúgy soha nem bántott senkit, de nem kockáztattunk, mert egyszer rám támadt, amikor öntöttem ki a kaját. Kaukázusi juhász és komondor keverék volt.
Az telesen mindegy milyen korú az illető. A lényeg milyen stílusban és mit mond.
Bizony nagy gond, ha a kutyus ennyire ügyes, hogy kiugrik a kerítésen.
Azt javaslom, hogy készíttess neki egy kennelt, legyen teteje is, hogy amíg nem vagytok otthon biztonságban legyen.
Megijedhet tőle gyerek, balesetet okozhat, ha véletlenül egy motoros, vagy gépjármű elé szalad.
További ajánlott fórumok:
- Kis unokám 13 éves, 82 kg pedig már nem sokat eszik. Mit csináljunk hogy lefogyjon?
- Már csak maximum 2napot tölthetek egy ferfival, mit csináljunk?
- Fizetés nélküli szabira küldik a férjem :(! Mit csináljunk?
- Szerintetek számítógéppel a jövőben, itthonról is tudunk folyamatosan dolgozni?
- A szomszéd kutyától egész éjjel nem tudunk aludni, mit csináljunk?
- Kreatív hobby avagy hogy csináljunk olcsón kedves ajándékokat, dekorációkat...stb.