Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit csináljak a kovászos uborkámmal? Szombaton tettem el erre jött ez a "szép" idő. Hová tegyem, hogy tovább érjen? fórum

Mit csináljak a kovászos uborkámmal? Szombaton tettem el erre jött ez a "szép" idő. Hová tegyem, hogy tovább érjen? (tudásbázis)


8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 7. - 16b5d6ae34)
2013. jún. 25. 17:22

Igen, jól mondod!


Tulajdonképpen a kovászosnak nem kimondottan

a napon, hanem meleg helyen kell lenni, már akkor "megérik" :)

2013. jún. 25. 17:12
Én is jártam már így..."semmi cicó", csak bevittem a konyhába és megérett. Igaz, egy-két nappal tovább tartott, de jó lett:)
2013. jún. 25. 17:09
kovászosuborka-krémlevest csinálj belőle
5. 425031217d (válaszként erre: 1. - Anneeeeee)
2013. jún. 25. 17:05
Meleg vízbe szoktam ilyenkor tenni.Megérik rendesen.
2013. jún. 25. 17:04

Én is szombaton tettem el. Sajnos, a hűvös éjszaka miatt megállt a forrása, így az enyém sem lett annyira finom, mint a korábbi. Én már kivettem az üvegből, átraktam másik edénybe, átszűrtem a levét, és hűtőbe tettem.


Szoktam olyat csinálni, hogy egy nagyobb, vízzel teli edénybe állítom az üveget, és megmelegítem (nem forralom) a vizet, csak annyira, hogy ismét beinduljon az uborka forrása. Ruhát teszek az edény aljára, mintha dunsztba tenném.

2013. jún. 25. 17:03
Hagyd kint, vagy rakd meleg helyre.
2013. jún. 25. 17:03
Ha a konyhában tartod (ott melegebb van mint a szabadban!) meg fog érni!
2013. jún. 25. 17:00
Hagyjam még kint pár napig? Jókedvűen elraktam szombaton gondolván, hogy ilyen jó időben egykettőre elkészül. Az lé íze már jó, de még nincsenek szépen megsárgulva az ubik, tudtok valami tanácsot adni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook