Mit csináljak a csipkés melltartóimmal, hpgy ne szürküljenek be a mosások során? (tudásbázis)
Az ecet kiveszi a vízkövet. Lehet, hogy egy ecetes áztatás mosás előtt jót tesz?
Mosd kézzel, langyos vízben. Klór nélküli fehérítővel tisztísd és egy kis mosóporral. Szárítani törölközön, kiterítve, nem lógatva
Nekem azt ajánlotta a fehérneműboltban az eladó,hogy ne használjak öblítőt a fehérneműkhöz mert attól szürkülnek.Eddig jó:-)
1-1 tasak elég. ez függönynél 2-2 szokott lenni.
Mennyit teszel bele? Még ezt nem is hallotam. Trisót igen, de sütőport vagy szódabikarbónát még nem:))
Sziasztok!
Nekem, ahogy a fehér függöny mosásánál bevált a sütőpor, és a szódapor bekeverése a mosószer mellé, úgy a melltartóknál is használtam ezt a trükköt, nekünk bejött.
Gépimosásással csináltam.
20%os,és amennyi belefér,és 90 fokon...utána meg szellőztess nagyon.
mennyi ecetet kell bele önteni, és melyik programra indítod be olyankor?
Jó ötlet, bár én eddig mindig Trisót használtam, évi 4x.
Csak annyit mondj légyszí, hogy mennyi ecetet használsz és milyen százalékost.
Előre is köszönöm.
Köszi a tippet, ezt kifogom próbálni .
Lehet, hogy furán hangzik, de én függönymosóval mosom a kényes fehérneműimet. Eddig a legjobban a vanish, meg a sima 100forintos boltból szerzett vált be.
A szürkeséget okozhatja a vízkő is. Időnként max. évent 2x mosd át a gépet ecettel. A mosószer helyére öntsd, és teljesen kitisztítja a gépet.
Csak kézzel szabad mosni.
És még egy jó tanács! Ne hagyd állni az öblítőben, főleg , ha drótos. Az egyik melltartómban a drótról lejött a műanyagréteg:( Majdnem mindent sikrült a rozsdának összefognia:(
Kimélő mosáson 40 fokon mosom.( max. 40 perces progi) A kézzel való "lötykölésnek" nem vagyok a híve:(
Én pl. észre vettem, hogy az sem mindegy melyik mosóporral mosom. A tix, tomi, bonux egyszerűen elszinezi a csipkerészt. A tixtől olyan zöldes színe lesz, a többitől szürke. A legjobb még talán az ariel. Bár mostanában, már az sem az igazi, csak az ára:(
WU-2 samponnal és kézzel mosni! Nekem ez vált be.
gondolom a fehéreket nem mosod össze más színűekkel...
esetleg az is lehet gond, ha nem jól szivattyúz a géped, és marad egy kis színes víz a gépben az előző mosásból. ez is befoghatja a fehér cuccokat.
de szerintem használj valami fehérítőt (vanish white, vagy ilyesmi), szeirntem ezek használnak!
Van, amikor 1 mosás után is teljesen beszürkülnek!
A mosógépnek lehet hozzá köze?
A melltartóimat én is mindig kézzel mosom!
Nekem meg nem tett kart a gep a fehernemuimben, raadasul kezzel nem is tudnam olyan hofokon, amilyenen a fehernemuket kell.
Kezzel csak selymet mosok, az is pont eleg, mert sok selyem ruham van :S
Én minden alsóneműmet kézzel mosom,így szép marad a színük,nem fakulnak.Tud ám a gép néha csodákat tenni,pl.körbe leszaggatja a bugyingóim csipkéit.
Zsuzskának igaza van!!!!!!
A féltett darabjaimat mindig kézzel mosom...szigorúan!
Nem szoktam berakni a mosógépbe,kézzel mosom a meltartóimat.Van amelyiket évekig tudom hordani,és nem szürkül be.
További ajánlott fórumok: