Mirena vagy Goldlily? (tudásbázis)
Mirena, egyértelműen.
Nekem volt "gold" és más hagyományos. A mirena, műanyag, a többi fém. Ha van fémallergiád, kizárt!
Nekem le kellett venni. Az elsőt azért mert babát akartunk, a másikat, mert olyan méhgyulladásom lett, hogy majdnem megpusztultam. A mirenával nincs vérzés, ez nekem isteni! Ja és biztos módszer kellett, 1000%-os. Mert maradtam terhes, gumival, szoptatós tablettával, rendes tabletta mellett, sőt a spirál levétele után három héttel, gratulált a dokim, a kb 5 hetes terhességemhez.
javítva:
hogy melyik típusú, "milyen", és pl. a műanyagok mennyibe kerülnek általában??
Sziasztok!!
Nekem ma akut kismedencegyulladás miatt levették a goldlily-met, és azt mondja a nőgyógyász,hogy az antibiotikum után fel lehet tenni másikat, és Ő biztos benne, hogy van olcsóbb is, pl. a műanyagok...
De nem tudom, melyik milyen, és mennyibe kerülhet...
Még nem voltam gyógyszertárban, mert arra most úgy sincs pénzem, és csak a jövő hónap elején valamikor kezdek dolgozni...
Véletlenül nem tudja Valaki, hogy melyik típusú, pl. a műanyagok mennyibe kerülnek általában??
Vagy melyik olyan, ami nem túl drága, és megbízható, ami olcsóbb a goldlilynél...
18 éves voltam mikor megszületett a lányom 29 éves amikor a fiam (akit terveztünk) és akkor megbeszéltük, hogy lesz 3. baba de Ő is 10 év múlva.És ez olyan jó érzés volt, hogy nekem még lesz babám leszek terhes mert ez olyan más állapot és olyan jó..
22 hónapos volt a kisfiam mikor megtudtam terhes vagyok és én akkor még nem akartam az lenni mert még tudtam a kisfiamnak egy teljes anyára van szüksége aki szereti és 100%ban rá figyel.
A baba azóta megszületett jó volt a terhességem jó volt a szülés csak azt tudom, hogy több babám nem lesz, nem tervezzük, nem leszek többet terhes -> ennek talán természetesnek kéne lenni de nekem rossz érzés, hogy többet nem..
a másik fórumon ezt találtam akit érdekel olvassa el a spirálokról szól:
A sterilizációról sokat lehet hallani, hgoy mellette mégis terhesek lesznek, és jön a per a kórház orvosa ellen...
Attól még nem veszti el Senki a nőiességét, szerintem, csak átmetszik a petevezetéket,hogy ne tudjanak áthaladni rajta a női-, és hímivarsejtek...
de te a mirena levétele után lettél terhes ugye?
nagyon sok spirálnál a gyulladások vagy más egyéb miatt már nem lehet teherbe esni..
én sem szeretnék több bébit de a lehetőséget nem akarom eldobni magamtól..
ennyiből akár választhatnám a sterilizációt is de akkor ugrott a nőiességem én így gondolom..
mi lesz velem ha klimaxos leszek???--költői kérdés..
Egyébként nekem: 2005-ben úgy rakták fel, hgoy nem volt vérzés...
CSak kitágítják műszerekkel a méhszájat, és felrakják...
Ma már minden megoldható...
A Goldlily most kb. 10ezer körül van...
Nekem 2005-ben volt kb. 8ezr, és nem hiszem, hgoy annyira megdrágult volna, hogy setleg a duplája lenne, de jövőre már megtudom én is, hogy mennyi...
nekem is közben szopizik a bébim..10 hetes...
ezért gondolkozom én is.. még nem váltottam ki..
Én pont a tablettákat nem szedhettem, mert annyira megemelte a vérnyomásom, pedig alacsony hormontartalmú volt, hogy le kellet állni vele...
Ez a két spirál közti 2-3 hónapos nyugalmi időben volt...
De van olyan hüvelykúp is, amit az esemény előtt kell felhelyezni, habbá válik a hüvelyben, és spermaölő hatású...
De az sem túl jó...
A gumi, meg igen, véd a fertőzésektől, de szerencsére nekem hűséges párom van, az a szerelmes típusú, ragaszkodó, én is hűséges vagyok, és ilyentől sem kell félnem...
Már nőgyógyásznál sem jártam évek óta, mert nem volt semmi problémám...
Csak az éves rákszűrésre járok...
További ajánlott fórumok:
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Aki használ Mirénát: mellékhatásként várható hízás?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Volt Mirénások baráti társasága
- Magán nőgyógyász mennyiért rakja fel a Mirenát?