Mirelit sóska (beszélgetés)
13. globus
2010. jún. 1. 19:34
Szerintem csak simán ne tegyél bele annyi sóskát. Nem megy a szín rovására, de amikor egész csomaggal használtam, nem lehetett megenni. A fele bőven elég.
12. terek
2010. jún. 1. 19:33
én kis olajon kiolvasztok 2 zacsi sóskát, lehúzom és 3 ek liszttel megszórom, felöntöm 1 liter tejjel, egy csipet sót és kb. 6-7 ek. cukrot teszek bele. lefedve 10 percig főzöm, majd miután lezártam még egy pohár tejfölt öntök hozzá :)
11. Angel9 (válaszként erre: 10. - B2076ec79b)
2010. jún. 1. 17:32
Azért most jobb lett. De legközelebb másfajtát veszek. De most már van az igazi is. Csak itt az emeleten nincs kert:) A boltban vett sóska meg a fene tudja mifelénk szerintem tovább volt a raktáron és olyan fülledt szaga van. Majd azért az ismerősöktől kapok.
10. b2076ec79b (válaszként erre: 8. - Angel9)
2010. jún. 1. 15:10
Na milyen lett a sóska? :)
9. Ncilány (válaszként erre: 3. - 13c32dc80a)
2010. jún. 1. 11:19
Nálunk is ez jön be, a dobozos.
8. Angel9 (válaszként erre: 7. - Szilvamama)
2010. jún. 1. 10:53
Hát ez igaz! A friss sóskának nincs párja.
7. Szilvamama (válaszként erre: 6. - Lisa65)
2010. jún. 1. 10:51
Hm... nem szokta, igaz, hogy először vizzel, aztán tejjel engedem fel, majd úgy bele a tejföl. Ugye ahány ház, annyi szokás. Igazán azt szeretem, ami friss sóskából készül!
6. lisa65 (válaszként erre: 4. - Szilvamama)
2010. jún. 1. 10:20
Ha tejjel engeded fel cukor nélkül, akkor a tejet összekapja! Én tejszinnel szoktam, kevés cukorral!
5. Angel9
2010. jún. 1. 10:14
Legközelebb I**LO-t veszek és megpróbálom. Na de ma csak ez van itthon. Majd valamit kitalálok.
4. Szilvamama (válaszként erre: 1. - Angel9)
2010. jún. 1. 10:13
Próbáld meg részben tejjel felengedni, veszít a savanyúságából. Én így csinálom, és soha nem cukrozom, bár az tuti, hogy a frissenk nincs párja!
3. 13c32dc80a
2010. jún. 1. 10:11
Én a spenóttal vagyok ugyanígy. Van egy olyan fajta mirelit spenót, amit kartondobozba fagyasztottak le. Ha azt kiolvasztom, az összes leve kifolyik, és jobban hasonlít a frissre. A sóskával is lehet, hogy ugyanez a baj.
2. b2076ec79b (válaszként erre: 1. - Angel9)
2010. jún. 1. 10:09
Én tejjel és tejszínnel szoktam csinálni, de vannak olyan fajták, amik nekem is savanyúak maradnak, a sok cukor meg csak ront rajta :S
Vedd az I**LO-t,az a legjobb, nem savanyú sosem :)
1. Angel9
2010. jún. 1. 10:07
Sziasztok.
Hogy lehet mirelit sóskából sóskamártást készíteni? Nekem mindig nagyon savanyú akármennyi cukrot teszek bele.A nem mirelit sóskamártás mindig finom lesz. De ezt nem tudom megtanulni:(
További ajánlott fórumok:
- Nektek melyik fajta mirelit zöldség/zöldségkeverék ízlik a legjobban?
- Mit lehet készíteni mirelit tengeri halfiléből, gyorsan, finomat?
- Lehet még ilyenkor (nem mirelit!) spenótot kapni?
- A mirelit panírozott húsokon (sajtokon, stb.) milyen anyagokból készül a panír, tudja valaki? Mert más színű, és ropogósabb, mint a házi.
- Mit készítsek 1 csomag mirelit fagyott gyümölcsmixből és nem sprays tejszínhabból?
- Vettem olyan mirelit meggyes gombócot, amit sütő fóliára kell rakni, és úgy megsütni.Szerintetek az alufólia nem jó a sütőfólia helyett?