Mire jó a tofu? (tudásbázis)
Sziasz!
Ha csíkokra vágod, fűszerekkel, kis olajon megsütve is nagyon finom, de kőrözöttbe is lehet reszelni kicsit. A fiam tej érzékeny volt, és neki a túrót ezzel helyettesítettem. Mindenféle rakott-ba is szoktam tenni. Értsd rakott burgonya. Egy sor burgi, tojás, burgi, tofu, burgi. ejföl helyett már régen növényi tejszint használok. Pld. a lasagne-ba is szoktam egy sort.
Mire használható?
Na majd ha hazaérek beülök ide és írok pár receptet.
Minden kínaiban lehet vala találkozni. Ahool nem, ott inkább ne kínaizzon senki sem. A tavaszi tekercsben is található.
Ez egy túró, sajt fajta. Szójababsajtnak is nevezik és a szójából készítik, ahogy lentebb írták.
Minden supermarketben kapható (Tesco, Auchan, Match) és nem is drága. Egyzser mindenkinek ki kell próbálnia.
Én az ízét leginkább a tojásfehérjéhez tudnám hasonlítani, állagát is a fehérje főtt változatához. De finomabb mint a tijás, mert azt magam sem kedvelem annyira.
ja és mintha valahol olvastam volna hogy orvosi vényre is kapható!! Ennek persze érdemes utána nézni ha vki esetleg szeretné így vásárolni.
Mi csak a multiban vesszük:)))
Állítólag a szójából előállítható legértékesebb élelmiszer.
Régóta ismerik a keleti konyhában, több mint 200 éve gyártják. A szójatej fehérjéjének kivonásával és összepréselésével nyer túró és sajt.ivel semleges ízű (akár csak a húsok többsége), minden konyhatechnikai műveletre alkalmassá teszi. Röviden amit a húsból csinálnál csinálhatod tofuból is. Mellesleg nem drágább mint egy nemesebb hús.
Egészségvédő és gyógyító hatását is elismerik. Fogyasztása kedvezően befolyásolja a szervezet zsír és cukor anyagcsere folyamatait, a bélműködésre és az érrendszerre is kedvezően hat.
A húsmentes táplálkozás legfontosabb fehérje forrása. Szénhidrát tartalma 1 % alatt van, teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Gazdag ásványi anyagban és vitaminokban, koleszterin mentes. Csontritkulásban és tejalergiában szenvedőknek különösen ajánlott.
A tofu szójatejből készült túró féleség. Nagyon jó fehérje forrás, és könnyen emészthető. Helyettesíthető vele a hús a vega konyhában, de önálló tofu fogások is vannak, különösen a távol-keleten népszerű (Japán, Kína).
Semleges ízű a tofu, mindig olyan íze lesz, ahogyan fűszerezed. Lehet párolt zöldséget dúsítani vele, sütni, vagy összetörve megfűszerezve gombócként párolni, vagy sütni.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Abortuszom lesz mire számítsak?
- Gyermeket szeretnék...de mire? Akinek nincs munkája az mire is tudna vállalni egy kisbabát? Szerinted?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?