Mióma vagy más? (beszélgetés)
Köszönöm!
Igen. Azt szeretnék,de nem tudom ,ki fog beutalni? Megteszi -e a gasztros orvos,hogy nem mindjárt tükrözni akar,hanem elküld egy ilyen vizsgálatra?
A nődokimhoz magán úton járok ,és magánintézményben dolgozik,tehát ő nem fog tudni tb alapon beküldeni ct-re.
Hasi ct? Vagy mr? Elég részletes képet lehetne kapni.
Gastrot én sem értem, nem hiszem, hogy a beleknél van gond.
Csináltass kontrasztos ct-t vagy inkább mr-t, mert annál részletesebb nincs.
a mióma okozhat fájdalmat, de csak úgy próbából méhet kivenni elég drasztikus megoldás
létezk rá gyógyszeres kezelés, keress dokit, aki ezt támogatja
én végigordítottam az egészet, annyira nem fájt
pedig volt két császármetszésem, egy pm műtétem, mindkettő után fegyelmezetten lábadoztam, nem nyafogtam
Nemrég reklámozta a Tv, hogy mennyire fontos a vastagbél szűrés. Ennyi, menj el szűrővizsgálatra. Erre a házidoki is ad beutalót. A vizsgálatot ugyanolyan komolyan veszik, mint panasz esetén. Mellesleg megkérdezik vizsgálat előtt, van-e panaszod.
Én már 4x voltam. Hidd el nem fáj, közben "mozizhatsz" nézheted képernyőn a kamera felvételét. Így észre sem veszed, már készen is van. Lényeg, jól tisztítsd ki a beleidet.
Kedves Fórumozók!
Útjára engedek egy témát ,reménykedem benne,hogy beszélgetőtársakra akadok.
A kérdésem a miómához kapcsolódó fájdalmakkal kapcsolatos.
49 vagyok,évek óta nincs vérzésem.
Több nőgyógy.látott áprilisban.
1.hólyaggyulladást allapitott meg,amit labor nem igazolt,egyébként mindent rendben talált.
2.nőgyógy 18 mm-es göböt irt le,és azt mondta,hogy az alhasi fájdalmamat nem a mióma okozza.
Ő a magán nődokim,évek óta hozzá járok.
Alaposan átvizsgált,tapintás,kacsa,hüvelyi uh.
3.nőgyógy.szerint nagyobb a méhem es nagy a göböm,ki kell venni a méhem,és akkor megtudom,az okozza -e a panaszaimat.
Na ezt elég megalapozatlan kijelentésnek tartottam.
Jelenleg ,bár a háziorvosom nem támogatta ,de gastroenteoroliara készülök,mert már fogalmam sincs,mitől van az alhasi fájdalmam.
Az a kérdésem,a mioma okozhat -e bélfajdalomra hasonlító tüneteket,ill.sugározhat -e abba a régióba ?
Az biztos,hogy a hólyagomat nyomta,és olyan érzésem is volt,mint mikor szülésnél tágultam . Most szinte a szeméremdomb mellet fáj ,amiről már nem tudom milyen eredetü.
Háziorvos tapintásra semmit sem észlelt ,és nem tudta,milyen indokkal küldjön gastróra.
Köszönöm,ha megosztjátok a tapasztalataitokat ,ha hasonló helyzetben vagytok !