"Mini" kutyusok... (beszélgetés)
hellosztok!
CSATLAKOZHATOK A BESZÉLGETÉSBE?
a könyvet a freesnapfba láttam ha még nincs meg
ha szereteda különlegeset akk ajánlom a biewer yokriet nem azok jobban tetszenek :)de a "simák" is szepek :)és shi-tzu rajongó vok :)
Szia nekem mini uszkárom van.igaz kicsit nagyobb mint a yorky de 5 kg-nál nem több.
Én más fajtát el sem tudtam volna képzelni, csak is uszit.
Fekete fiúcska DOMINO a neve.
Deee, jó könyv!
Csak volt amit másképp mondott az orvos! És most már én is másképp tapasztalom! De ezek olyan dolgok amit mindenki eldönthet!
Pl a fürdetéssel kapcsolatban.
Én is ezzel kezdtem!
Az alapokat megtudtam belőle, mielőtt tulaj lettem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem minden van úgy ahogy...
De majd magától mindenki rájön, mikor mi jó az ő kicsi "gyermekének"! :D
Szia! :)
Gratulálok a kutyushoz. Biztos nagyon édes. ;)
Köszönöm a tanácsot, megfogadom! Beszerzem a könyvet. :)
Ezzel is csak felkészültebb leszek, bár még nem döntöttem véglegesen, hogy Yorkit szeretnék e vagy sem.
Dehogy tűnik unalmasnak a dolog! :D
Rendben, köszönöm! :)
Te is az vagy! ;)
Eltalálta..., nekem egyből megtetszett. :)
Szia!
Ezt a fajta kutyust is nézegetem... :) Bár aug. közepéig még lesz időm eldönteni, hogy milyet szeretnék pontosan. A Bichon, Yorki, Bolognese kutyusok nagyon tetszenek. :)
Sziasztok!
Nekem mini bishon havanese-m van ezüst-fehér rajzos,akármerre megyek vele mindenhol megállítanak,nagyon édesek a bishonok is.Ő 2-2,5kg-s lesz felnőtt korában.Ugyanúgy mint a yorkik ez a fajta is sok plussz kölcséget igényel az általánoson felül.Elég gyenge az immunrendszerük ezeknek a kutyáknak,valószínű a túltenyésztés miatt.
Megvan az a méret, amin fölül nem szeretnél menni??:)
Lehet ez hülye kérdés, de na...azért szeretnél mini-kutyust, hogy az kicsi legyen.:) Igaz?
Az én yorkim normál, nem tudom az túl nagy-e neked?!...
Nem olyan picike, vagyis az egyik markomban nem fér el, de a karomon nagyon szépen tud ülni.:) Imádom!
Most épp alszik és úúúgy horcog....olyan ennivaló!:D
Csivavára nem gondoltál? Vagy a yorki a kedvenc? Őszintén szólva nekem is ez az imádott fajta, őket találom a legszebbnek, habár én minden egyes kutyust imádok!!!:)
A Shith-zuk is édesek:)bár rólam mindenki azt mondja,nekem nincs olyan,hogy nem édes kutya,ha lehetne haza hordanám az összeset:)
A pincsimet 10évesen kaptam,tehát már 13.éve,hogy velem van.Kaptam azóta nagyon sok mindent Hála Istennek,elég sok értékes ajándékot,de Ő életem legjobb és legnagyobb ajándéka:)Egyszerűen nem lehet pénzben mérni:)
Szerintem az a lényeg,hogy gondold végig hol és hogyan fogod tartani.Légy őszinte Önmagaddal(a kutyusnak is ez a legjobb)és ha úgy érzed,hogy mondjuk nem tudod vállalni,hogy sűrűn fürdesd,és kertes házatok van,akkor pl nagyon hosszú szőrű fehér kutyust ne válassz.Vagy pl olvass utána a mozgás igényüknek,a kistermetű kutyáknak meglepően nagy a mozgás igényük,de vannak azért köztük is fokozatok,és gondold végig neked napi hányszor hány perc séta fér az idődbe,mert az oké,hogy megtanul pelenkára wc-zni,tehát emiatt nem gond,ha kimarad 1-1 séta,de ha nagy a mozgás igénye,aminek nem tudsz idő/energia/hely vagy bármi más okból eleget tenni,akkor attól is szenvedhet.De ezek csak példák,hogy mit érdemes végig gondolni amikor kutyust választasz,azon túl,hogy tetszik e neked külsőleg és édes legyen:)
Életed egyik legnagyobb barátsága vár rád,olyan mérhetetlen hatalmas önzetlen szeretet,amilyet soha másmilyen módon nem élhetsz meg,csak válassz okosan:))És majd rakj fel képet mindenképp,ha meglesz:))
Yorkit csak akkor válassz,különösen minit vagy extra minit,ha tényleg van rá pénzed és nem csak megvenni,hanem "fenntartani".Nem lebeszélni akarlak,mert nekem is az van,és tündériek,imádni valóak,de rettenet sok pénzbe kerülnek és nem csak megvenni őket.Persze minden kutya jár költségekkel,oltások,stb...de a yorkinak állandóan ruha kell,télen,nyáron.Fodrászhoz 3 hetente járunk,mert a szeme alatt ugye mivel terrier típusú állandóan könnyezik és a szőr a szeménél beragacsosodik könnyen,szóval azt muszáj vágni mert ronthatja a látását,és hát ki mer a kutyának ollóval a szeménél nyúlkálni?Én biztos nem,szóval kutyakozmetikus,újabb költség....Minden nap törölgetni kell nedves popsitörlővel,lehetőleg olajossal,stb.Szóval sok idő,energia,és pénz igényes kutyus.
Persze kutyát csak úgy szabad vállalni,hogy akarsz és tudsz is áldozni rá időt,energiát,de tény az is,hogy vannak sokkal kevesebb költséggel járó kiskutyák is.Nekem a másik kutyusom palotapincsi(őt azért nem ajánlottam,mert hát ő nem épp 3kg,de azért kicsi a szentem:))na ő volt meg nekem először,és ő fele annyi költséggel nem jár,mint a yorkim,mert neki az előbb leírtakra nincs szüksége.
Bocsi :)
Most olvastam vissza :)
Hát te már írtál az előbb :)
További ajánlott fórumok:
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Szilveszterkor félő kutyusok
- Kutyakozmetikába keresek kutyusokat, akiken tanulhatok.
- Magyarország: kísérlethez való kutyusok bölcsője és elsődleges szállítója
- Yorki kutyusok
- Láthatatlan kerítés kutyusoknak!? Ismeri valaki? Segítsetek a döntésben!