Mindennapi stresszlevezetési praktikák (beszélgetés)
Egy nagy pohár vízet vegyél a szádba, és addig ne nyeld le ameddig tart a stressz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stresszmentesen élek!
Nóóóó vomen no crááááj.:)))
Dumaszínház, vicces videók nézegetése videómegosztókon!! 10-15 perc folyamatos Kőhalmi, vagy Kiss Ádám, és nem emlékszel, hogy mérges vagy ideges voltál, csak azt érzed, hogy elfáradt az arcod az állandó vigyortól:-))
Ha ideges vagyok először kiabálok, majd csapkodom a végén már bőgök. Egy boxzsák nekem is jól jönne. Ami még lenyugtat a hangos zene. Nálam ez a forró fürdőzés gyertyákkal nem jön be. Talán a napi fél óra séta is jót tenne.
Minél jobban felhúznak, annál többet hallgatok. Csak felhúzom a szemöldökömet, bambulok kifelé magamból, s keresem az okokat.
A másik üzemmód, hogy Bagi-Nacsa típusú szemmel figyelem a helyzetet, s mindig találok valami komikusat a dologban. Cinikus állat lettem az évek alatt.
Pl gyakran főnök üvöltözik velem (mert belőle ilyen magasabb hangokon jön ki): Megkérdezem tőle, hogy mindent elmondott-e vagy lesz még valami, amit most egy szuszra nem tudott elmondani? / Olykor közlöm vele-mosolyogva, hogy ha halkabban mondja, akkor is megértem.
Néha üvöltözök, s akkor meglepődnek. Ilyenkor válaszolom: Tőletek tanultam.
Gyerekek: Nem érdemes velük üvöltözni, a megoldásokat kell keresni. Ha kell, segíteni.
Mi adhattunk volna más keresztneveket is a gyerekeknek, pl: ajtó, papucs...
Összegezve: utálom és nehezen viselem a stresszt.
Én először kiabálok, majd lassan kibeszélem magamból. Már ha van kinek! Nagyon undok tudok olyankor lenni.
Forró fürdő, csoki. Egy jó beszélgetés egy igaz baráttal(ha van ilyen, mert van aki csak kihasználja a helyzetet), vagy valakivel, aki meghallgat.
Hello! Nálam változó. Nagyon sokszor csokit eszem, de van olyan (azt amúgy is nagyon szeretem(, amikor kiírom magamból az adott napi rosszat, vagy ami foglalkoztat. De a barátnőmmel való beszélgetés is sokat segít. Már eleve az, hogy kibeszélem magamból a problémát. (-:
Én ha depis vagyok akkor tartok egy csajos napot.
Fogom magam és elmegyek egy moziba, veszek egy könyvet, beülők valahova egy kávéra pl. vagy ilyen és ehhez hasonló dolgokat és persze költöm a pénzt, iszonyú jó érzés!!
Biztos jó dolog a futás, de az időmbe nemigen fér bele. 1/2 óra míg eljutnék eg parkba ahol futni is lehet. És a jó kondíció is nagyon fontos a mentális egészséghez. Így marad a séta. Most itthon vagyok, nyugi van, sokat olvasok, pihenek.
Próbáld ki Te is a futást:)Nem ismerlek és nem is akarok beleavatkozni a magánéletedbe...foggalmam sincs mikkel küzdesz meg naponta.De ha mindig magadba tartod és "csak" eltereled a gondolataidat,az nem a legjobb megoldás,mert egyre jobban gyülemlik.Bár a csoki nem rossz ötlet,nem elég,hogy nagyon finom,de tele van boldogsághormonnal is:)
Én amikor már nem bírom tovább,akkor általában elmegyek futni az mp3-mammal:)Hihetetlen módón el tud zárni a külvilágtól egy ilyen ki szerkezet:)Ott csak magam vagyok és a gondolataim!Miközben kifutok "a világból" kiadok magamból mindent!Belül ordítok és közben kiadom a futáshoz a lelkem!Mikor egy óra múlva visszaérkezek már minden rendben,fülig érő mosollyal veszek egy hideg zuhanyt és iszonyatosan jól érzem magam...teljesen felszabadult leszek...
Persze néha sokat segít az is,ha a páromnak panaszolok el mindent...a futáson kívül még Ő az,aki meg tud nyugtatni:)
Sajnos gyakran édesség: Mozart golyó vagy Balaton nápolyi szelet
A gép elé ülök. Játszom vagy szörfözök. Főleg éjjel, ha nem tudok visszaaludni, mert valamin agyalok. Így el tudom terelni a gondolataimat.
A boxzsákon én is egyre többet gondolkozom.És igen az én drágám is hihetelenül jól tud masszírozni,csak szegénykém olyan sokat dolgozik.Az nála a nap fénypontja ha simizem a bubuját,és a hátát.Persze azért kapok masszázst én is:)
sírás, csapkodás, káromkodás, cigi, telefon lenémítás, majd sötétben gyertyás forrófürdő vagy szauna. persze ezt inkább akkor kell alkalmaznom ha nagyon kiborulok vmi miatt. legtöbbször elég a sport vagy a cigi (egészségügyi szempontból elég nagy a különbség köztük...)
Ja, boxzsákot... :) HiHi. Bocsi...
Elsőként azonnal kiadom magamból.
Aztán kimegyek az irodából a kertbe, és ott is dühöngök egy sort. Ez télen a legjobb, mert akkor a hideg is "lehűt" egy kicsit...
Bár már mondtam a főnökömnek, hogy karácsonyra bxzsákot kérünk az irodába. Azt mondta, az nem jó, mert hamar elkopna... Amennyit mi idegeskedünk, ha mindenki csak naponta egyszer használná, 1 hónapot sem adnék neki. :)
Én ha már nem bírom elmegyek a kutyámmal sétálni egyedül. Ő fut velem ha futni akarok és így szép lassan kimegy belőlem a stressz. Arra is jó ha az ember csak gondolkodni akar egy picit.
Ja, és ne felejtsük ki a masszázst!
Az én párom annyira jól tud maszírozni, hogy akár 1 perc alatt el tudok tőle lazulni! Arany keze van! :-)))
Kár, hogy csak este van itt, hogy kényeztessen! :-(
Én először ordítok,majd csapkodok,aztán meg hallgatok,na ettől meg én tudok idegesíteni!:D
Nagyon jó dolog.Komolyan.
Forró fürdő, félhomály, gyertyák, a háttérben szép lassú dalok. Becsukott szemmel csak feküdni ott egy óráig. Nekem ez általában bejön. Ha nem, akkor pedig sajnos alkohol... :-/
Az jó ha nem látják.Az én tesóm sokáig bent a lakásban cigizett,még akkor is ha a lányai betegek voltak.Én biztos kiraktam volna a sógornőm helyében.
Én is leszoktam, az csak a végszükség esete, ha rágyújtok! És akkor sem a gyerekek előtt! De úgy vagyok vele, h inkább ez, mint a pia!
Egyszer valamin nagyon felhúztam magam.Pont bevoltam jelentkezve a szoliba.Nagy dérrel-dúrral el is mentem,és mire végeztem teljesen kicseréltek.Akkor is nagyon jó volt amikor jártam szaunázni.Csak sajnos most nincs lehetőségem.Pedig néha olyan jó lenne.A cigiről én már évek óta leszoktam szerencsére.
További ajánlott fórumok: