Mindennapi levesünk (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mindennapi levesünk
A tragédia inkább az, ha valaki nem tudja elképzelni, hogy az igazság többféle is lehet.
Én a Te étrendet szerint táplálkozni csak kellemetlen érzésekkel bírnék, és nem is tudnám sokáig tartani.
Te az én étrendemmel nem mennél sokra, viszont én így nemcsak visszafogytam a saját súlyomra, de visszanyertem a mozgékonyságomat is.
Nem vagyunk egyformák, de nem is kellene, hogy azok legyünk.
Én nem szoktam senkinek ajánlgatni, hogy mit felejtsen el, mert ez a szóhasználat a számomra kellemetlen. Számomra azt sugallja, annyira gügyének tartom a másikat, hogy még a memóriáját is kívülről kell szabályozni.
De a szóhasználatban sem vagyunk egyformák.
Én gond nélkül "meghámozom" a csirkét, nem előírás vagy divat miatt, hanem mert nem kedvelem a bőrét. Zsírt nagyon keveset eszem, egyszerűen, mert így esik jól, és a saját tapasztalatom szerint ez is tesz nekem jót.
A levest szintén kenyér, de egyben zsírszegényen is főzöm magamnak. És minden értékem rendben van.
Mindenféle jöhet. Én mindig benne hagyom a szárnyas bőrét is, hisz az adja meg azt a finom ízt, viszont soha nem rántom. Inkább több zöldséget teszek bele, majd kiveszem összeturmixolom, és azzal sűrítem. Esetleg keményítő, az sem hizlal. Finom a raguleves, főzőtejszínnel habarva.Ez talán a legkönnyebben elkészíthető leves, hisz bármiből készülhet. Finomak még a krémlevesek, azok is egyszerűen készíthetőek.
Azért egy dolgot érdemes megjegyezni: A leves tágítja a gyomrot. :)
A leves szerintem is alapvető táplálék.
Én imádom a levest, bármi jöhet!
de mindent szeretek ami finom, és hála az égne nem is hízok:)
Hát én nem szeretem a levest. Sajnálom. Gyerekkoromban muszáj volt megennem "addig nem kapsz mást, addig nem állsz fel az asztaltól" alapon. Nagyon utáltam. Aztán mikor már akkorára nőttem, hogy magam dönthettem el, mit eszem, teljesen kiiktattam az étrendemből. Annak ellenére, hogy a családom leveses, és nekik nap-mint-nap elkészítem, de például megkóstolni sosem szoktam.
Nem értek egyet azzal, hogy leves nélkül az étkezés mit sem ér. Azzal sem, hogy "az egészséges táplálkozás meghatározó eleme". Tény az, hogy a mi régiónkban az ebéd levesből és második fogásból áll, és ha ebédmeghívottként közlöm, hogy én nem kérek levest, teljes értetlenség vagy sértődés fogadja. "Na csak egy kanállal!":)
Viszont más nemzeteknél nem tapasztaltam ilyet. Svédországban 10 napot töltöttem a barátaimnál. A 10 nap alatt nem főztek levest. Franciaországban ugyan rákérdeztek, de mivel mondtam, nem szeretem, nem lepődtek meg. Aztán valahogy ők sem ettek. Hollandiában élő barátnőm hazajár levest enni, ott nem divat. Pár éve Skóciában jártam, a szálloda étlapján nem volt leves. A férjem reklamált, erre főztek neki valami zacskós csirizt.
Tehát elég sok nemzet van, ahol nem értenének egyet veled abban, hogy "leves nélkül az étkezés mit sem ér." És valahogy nem mi járunk az élen egészségügyi szempontból sem Európában a "mindennapi levesünkkel".
Én nyáron is ettem gulyáslevest,töltött káposztát, ráadásul szokásom délelőtt, reggeliként enni ilyesmit.:)
Az epret nyersen eszem, kár érte megfőzni.
Mindent és annyit eszem a szabályok szerint, amennyi jólesik.
Egy éve nem eszem,pont most 16-án van a forduló.Tejterméket és hüvelyest sem eszem.
A különböző bajaim nem egyszerre javultak meg.Az ételallergiás prüszkölésem 5 nap alatt, a pollen és macskaszőr allergiám 2-3 hónap, a vérnyomás és II-es típ. diabétesz 3-4 hónap alatt múlt el.A legtöbb idő az ízületi gyulladásomnak kellett,az 6 hónap volt.
Legősibb?
Legalapetőbb táplálék?
Ez honnan sikerült kimatekozni?
Ebből a cikkből lett beleollózva sok mondat, csak a teljesség kedvéért, beillesztem ezt is kitől származik.
De lehet csak a véletlenek összeesés a megfogalmazás, akkor én kérek elnézést!
Fekete Krisztina
dietetikus, egészségfejlesztő
Országos Egészségfejlesztési Intézet.
Tragédia, hogy még mindig ajánlgatják a kevés zsírt tartalmazó húsokat, csirke bőrének lehúzását, stb. El kéne már végre felejteni ezeket.
Én zsíros húsokkal, zöldségekkel, tojással, gyümölccsel 21 kilót adtam le és elmúltak a nyavalyáim is mellette.
A leveseket fogyasztom bőségesen,zsírosan, de kenyér nélkül.A csirkét, kacsát, libát bőrével, krumpli nélkül.És tökéletesek az értékeim,végre nem fájnak az ízületeim.
AKKOR EZ HOGY IS VAN??
Igaz, vannak, akik idegenkednek attól, hogy napi rendszerességgel fogyasszák, de bennük is tudatosodnia kell, hogy leves nélkül az étkezés mit sem ér. Hiszen a leveseket a magyar konyha igen változatosan, sokféle alapanyag kombinálásával, és ízletesen készíti el. Hidegen vagy melegen, kezdő fogásként, vagy tartalmasabban akár egytálételként is, bármely napszakban, hétköznapokon vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt.
Ugrás a teljes írásra: Mindennapi levesünk