Minden esetben nyomják a szülő nő hasát kívülről, amikor a tolófájások alatt nyomnia kell? (tudásbázis kérdés)
szerintem szokás kérdése is. nekem gyorsan ment minden, mégis nyomta a doki, gondolom a biztonság kedvéért, nomeg kb fele annyi idő alatt kibujt a baba, tehát jobban jártam, mintha hagy szenvedni:)
szóval nem kell ahoz komplikáció, hogy a hasadon feküdjön, de mindenkinek gyorsabb és a gyerek sem küzd bent tovább.
nekem nyomták, és nagyon jól esett, komolyan, annyira éreztem, hogy segít. két tolófájásra és 4 nyomásra lett kint a pici. ha nem nyomják a hasam, nem tudom kinyomni egyedül, szerintem:)
igaz, másnap egy véraláfutás lett rajta, de nem volt időm külön azzal foglalkozni:D
szóval, nekem segített, és örülök neki! pedig félelmetesen hangzott előtte minden ilyen történet.
Nem.
Csak bizonyos kórházakban.
Én kettőt szültem egyiknél sem nyomták, senkiét sem.
Én 2 szer szültem,egyszer sem nyomták a hasamat!
Anyukámnak viszont igen,mikor öcsémet szülte!
Két gyerek közül az elsőre emlékszem, hogy rettenetesen megnyomták a hasam, de ,már a baba születése után, mivel a méhlepény nem akart leválni. Egy kis, alacsony nőgyógyász, "negyvenkilóvasággyal", de úgy éreztem akkor, mint a paradicsom a passzírozóban, ahogy az alkarjával szinte átpasszírozott az ágyon. Meg is lett az eredménye, darabokban jött ki a méhlepény:):):) De ez majdnem 23 év távlatában már inkább csak mulatságos.
A második babánál más gondjaim voltak (a köldökzsinor kétszeresen a nyakára volt tekeredve), de ő sokkal gyorsabban és "fájdalom mentesebben" született meg, a vajúdás szakasza volt rövidebb, "kellemesebb".
Egyébként sem szabad félni, mert azzal csak sokkal rosszabb lehet. Képzeld el, hidd el, hogy gyors, könnyű szülés lesz, minden komplikációtól mentesen (a Vonzás Törvénye:)). Úgy is minden szülés, születés másként zajlik le, ezért nem szabad szerintem a többi anyuka "rémtörténetére" koncentrálni.
Nem - csak bizonyos kórházakban szokás.
Ahol én szültem ilyet senkitől sem hallottam. Nem véletlenül választottam ezt a kórházat kétszer is.
Nekem is gyomták,ketten is mert a baba kezén volt a köldökzsinór.Nagyon fájt és sokáig tiszta kék zöld voltam.A végén vákumoztak:-((
Amikor az anyukám az öcsémet szülte nem engedte,hogy vákumozzák mert félt nehogy károsodjon a baba.Úgy szedték ki belőlle elis tört az öcsém kulcscsontja 5,18dkg-val született.
Nem rémiszgetni akartam,csak néha jobb a vákum minthogy a baba sérüljön.
Ezzel csak az anyukának segítenek.
Szerintem orvosa válogatja. A két lányomat két orvosnál szültem, 2 dkg különbséggel hasonló súllyal születtek, nem voltak nagy babák. Az első szüléskor nem "alkalmazta" a doki, a másik orvos viszont igen. Könnyen szültem mindkétszer, nem tudom, mitől függhet.
Nem minden esetben.Az enyémet pl nyomták mert a kislányom nem akarta kidugni a fejét.Az egyik doki mondta hogy nyomjak a másik meg ráugrott a hasamra és a kis tündérem csak úgy repült kifelé:)
Nem akarlak ezzel ijeszteni ugysem látsz semmit csak a párom mesélte,hogy amikor rámugrottak akkor kitört a gyerek.Azt mondta vicces volt:)El tudom képzelni:)Haha de másnak ez rettentően hangozhat.
Szerintem nem ...csak ha muszaly.
Nekem negybol kettonel.A masodiknal...nagy baba volt...es a negyedik...beakadt a valla es nem tudott mozdulni...na akkor negyen egyszerre ugrottak a hasamra...mert a szivhang rohamosan csokkent....Egeszseges szep nagy 4200grammos fiucska.Szoval ne izgulj miatta.Nem lesz megegyszer ugyanolyan.:-)
Nem hitték el nekem, hogy tolófájásaim vannak és beadták az edát, és csak utána nézték me,g hogy tényleg, eltünt a méhnyakam...
És igy nehéz volt megszülni, hogy nem reztem semmit, és ugy éreztem, hogy nem is haladunk a kitolással.. Ráadásul ott volt a köldökzsinor Domi nyakán és a keze a feje mellett volt... ezért kértem, hogy nyomja már ő is a hasamat, de azt mondta, hogy inkább azt szeretné, ha én tenném..
További ajánlott fórumok:
- Élnél olyan házban, ami nem tetszik kívülről?
- Melyik az a film amit annyiszor láttál hogy kívülről fújod a szövegét?
- Mosógépen - 2 éves lesz, Indesit felültöltős - kívülről rozsdásodik. Mitől lehet ez?
- Palotapincsimnek reggel 6 óra óta vannak tolófájásai. Nem kellett volna már előbújni az első kutyusnak? Egyre ritkábban vannak ezek...
- Egy hölgy ismerősöm tolófájásokhoz hasonló fájdalmat érez néha a végbelében. Csak pár percig tart, de elég fájdalmas. Mi lehet az?
- Mi lehet az ujjammal? Kívülről nem látszik semmi, de az ízület főleg nyújtásra, mintha el akarna törni, úgy fáj