Egy hölgy ismerősöm tolófájásokhoz hasonló fájdalmat érez néha a végbelében. Csak pár percig tart, de elég fájdalmas. Mi lehet az? (tudásbázis)
Én már két tükrözésen túl vagyok, és hála az érzéstelenítőnek egy kicsi fájdalmat sem éreztem. Sőt még kellemetlen sem volt a kiszolgáltatottság miatt. Máig hangoztatom, hogy ha fogtömés vagy vastagbél tükrözés között kéne választanom elképzelhető, hogy az utóbbit választanám.
Nekem a tükrözés előtti napon meg kellett inni elég nagy mennyiségű kb. 3 l keserűsó oldatot. Az aztán teljesen kitisztított. 5 órán keresztül helyhez voltam kötve:-)) Ennek a folyadéknak igen kellemetlen az íze viszont igen hatásos.
A tükrözés előtt vénásan kaptam érzéstelenítőt amitől úgy éreztem, mintha a falak elkezdtek volna közeledni egymáshoz, majd kb 10 másodperc elteltével azt sem tudtam, hogy a világon vagyok-e egyáltalán. Ezt követően 5-6 órán keresztül csak emlékezet foszlányaim voltak.
Ami kellemetlen lehet, hogy a tükrözés során az emberbe levegőt fújnak ami miatt a tükrözés után fel lehet fújódva.
Én is mindenképpen azt ajánlom az ismerősödnek, hogy feltétlenül keresse fel a háziorvosát, és kérjen beutalót a gastroenterológiára. Az is elképzelhető, hogy ha elmondja a panaszait a doktor tükrözés nélkül megmondja mi a problémája, bár, a súlyosabb betegségek egyértelmű kizárása érdekében feltehetőleg adnak neki időpontot és elvégzik a tükröztést nála.
Ha esetleg az ismerősödnek van némi félretett pénze akkor beutaló nélkül is elmehet egy gastroenterológiai magán rendelésre ahol majd az orvos meghatározza a következő lépéseket.
A magánrendelés azért is jobb megoldás, mert ott az embert a pénzéért úgy gondolom tüzetesebben kivizsgálják és az érzéstelenítő is biztosítva van.
Az ismerősödnek gyógyulást és minél előbb vesse alá magát a kivizsgálásnak!
????
Az, hogy lehet? Mik vannak!:)
Itt a hoxán 2 fórum is van erről.
Írd a keresőbe: vastagbél tükrözés.
Nekem már 5 alkalommal volt,altattak,nem fájt.
Miért nőgyógyászhoz se ment el soha????
Szerintem az ugyan ilyen kb.
Oké ez a popója, de ha baj van, muszáj menni!
Elsőre torokfájást olvastam. :-) Bocsi.
Menjen orvoshoz. Ki lehet bírni. Nehogy baj legyen.
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Egy ismerősömnek azonnali pénzügyi segítségre lenne szüksége
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?