Élnél olyan házban, ami nem tetszik kívülről? (beszélgetés)
Inkább sajátban mint albérletben, aztán spórolnék és vennék olyat vagy megcsináltatnám úgy, hogy jól érezzem magam benne.
Öröklés téma: mi a szüleinktől, ők az ő szüleiktől, tőlünk meg a gyerekeink fognak örökölni. Jó esetben így van ez. Az is igaz, azt lehet örökölni ami van. Ha eladta, felélte, elköltötte, másnak adta akkor nincs mit örökölni.
A telek közös, osztatlan?
Én tuti nem vennék olyan házat ami sem kívűl, sem belül nem felel meg.
Ràadásul ikerház, ki tudja ki költözik be pár év múlva.
Vegyetek olyan házat ami megfel valamennyire az elképzeléseiteknek.
sokan irják itt az örökség témát....
ilyen körülmények között,jah,valoszinű,hogy anyuka a párodra fogja hagyni a házat,eddig is sokat törődött vele...így pláne megvenném,ha megfelel az igényeimnek,mert segítségre nemigen számíthatok,ill számíthattok ti,ez a napnál is vikágosabb,de ez az én magánvéleményem...most is azt mondom,még mindig jobb egy tehermentes és SAJÁT házban élni biztonságban a családommal,gyerekeimmel,mint az albérletet nyögni egy életen át.De tényleg kell annyi,hogy el tudjátok képzelni a jövötöket abban a házban,mert ha nem megy akkor úgyse fog menni...kívánom,hogy helyesen döntsetek és sok boldogságot!
Oké, értem.Azért én nem itélem el ennyire a nőt, mert ki tudja, mi és hogyan történt valójában.
De nem is ez itt a téma, bocs, nem akarom félrevinni a forumot.
Természetesen NEM! Nekem szülői ház, ahol felnőttem.
De értsd már! Családban nőttem fel. A ház éppúgy a testvéreimé is, mint az enyém vagy anyámé.
Sőt! A nagyszülői ház éppúgy az unokatestvéreimé mint a mienk. Soha nem néztünk úgy rá, mint vagyonra. Olyan hely mindkettő, ahova haza lehet menni.
Családban ilyesmiről nem gondolkodnak.
Viszont ennek a nőnek sosem volt családja. Mint egy idegennek adná el a szülői házat a gyermekének.
És igenis felelősséggel tartozik egy szülő a gyermeke felé, hogy mit hagy rá!
Gondolom, nem sok vevő van a házra és azok sem a jövő héten jattolnak.
El tudom képzelni, hogy a nőnek kell a pénz, nincs vevő és olcsóbban felajánlja a fiataloknak.
Nem családi szálak amik mozgatják, csak a pénzéhség.
Azt nem tudjuk, hogy ő hova költözik.
Az a nő nem is anyuka, ha meg tudta tenni azt, hogy ott hagyta a gyerekét, bár a tényleges körülményeket nem ismerjük, csak egy meny szavát az anyósra.
Amíg él a szülő, nem örökség. Az övé. Vagy úgy mentél a szüleidhez, úgy néztél a házra, tárgyakra, hogy az "örökségem"? Én sosem gondoltam ezt.
Szerintem épp azért nem gusztustalan ezzel is gondolni, mert a szülők általában a gyermekeikre hagyják a vagyonukat. Mi gusztustalan van ezzel? A családok évezredek óta így gondolkodnak.
Ez az anyuka(?) meg... egyszer már elhagyta a gyermekét és most pénzért adná azt a házat, ami a férfinak a szülői háza. Ez aztán a nagyon szeretheti az a fiút!
Kifizettetni amit egyszer megörököl.....ha megörökli a gyerek. Ha anyukának pénzre van szüksége el is adhatja a házat és akkor a gyerek nem örököl max. ha helyette vesz másikat. Ha feléli az árát akkor annyit sem. Igy viszont felajánlotta a megvételt, a FI reméli olcsóbban mint a piaci érték. Nem tudhatjuk anyuci indíttatását.
De egyet értek veled, én sem fizettetném ki a gyerekeimmel.
Nem. Az a ház nem "jövőbeni örökség", hanem az édesanya háza.
Örökség majd akkor lesz belöle, ha az anyuka meghal, és nem adta, ajánékozta vagy kártyázta (akár) el. Mert az övé és azt csinál vele, amit akar!
Az más kérdés, hogy a szülők nyilván a gyerekeiket segítik, nem elkártyázzák, de még életében örökségként gondolni rá szerintem gusztustalan.
A nagymama az apai vagy az anyai nagyszülő?
Melyik családé volt eredetileg a ház?
Apai rész nem a párodé?
Szóval akkor van egy testvér, miért kellene csak a te pasidnak adni? És főleg neked miért lenne a házból részed?
Az meg már csak nem veszélyeztetés, ha valaki elad egy házat :D
És akkor megosztanál velünk részleteket?
A tulajdonjog, hogy alakulna?
Piaci ár alatt tudnátok megvenni?
Milyen fizetési feltételeket akar megszabni?
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a film amit annyiszor láttál hogy kívülről fújod a szövegét?
- Minden esetben nyomják a szülő nő hasát kívülről, amikor a tolófájások alatt nyomnia kell?
- Mosógépen - 2 éves lesz, Indesit felültöltős - kívülről rozsdásodik. Mitől lehet ez?
- Mi lehet az ujjammal? Kívülről nem látszik semmi, de az ízület főleg nyújtásra, mintha el akarna törni, úgy fáj
- A külső aranyér az, mikor a végbélnél kívülről nézve "csomócska" van?
- 1 éves mosógép működés közben égett gumiszagot áraszt, kívülről nem látszik semmi és a mosással sincs baj. Mi lehet a szag oka?