Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb (tudásbázis)
Nem tudom mekkorát nőtt a melled, de az F és G korsár esetében fontos, hogy felpróbálhassam a terméket. Nagyon sok esetben jártam úgy, hogy megvettem az olcsót próba nélkül, aztán otthon kiderült rossz a méret, vagy 1 mosás után szétment a varrás itt-ott.
Kismama gatyó: sajna amit én olcsó vettem , 2 db 7000 ezer azt nem lehetett csak derékban állítani és csípőn nem, egyfolytában csúszik le rólam... a 13000 ft-os viszont mindenhol állítható és szuper.
Amennyiben most kezdeném csak 1 db-ot vennék, mert azt mostam folyamatosan, itthonra pedig elég a tréning.
Nekem valahogy egyre hosszabb a listám, ahogy a hozzászólásokat olvasom...
Honnan tudjam előre, hogy nekünk mi fog beválni?! :)
Nem is láttam még ilyet, de majd utánajárok. Mi egyszerű spagettipántos topokat vettünk, de sajna nekem kell melltartó.
Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy mi pénzt képesek elkérni egy szoptatós melltartóért.
A "D" kosár még csak 4-5 ezer, de amikor neked F, vagy G kosár kell akkor fizess 13 -14 ezret. Borzasztó rablás (annyival nem több az anyag benne).
Talán még egy dolgot írnék a kórházi listához:
Papírtörlő. (Tusolás után elég jó, ha nem kened össze mindenedet.)
Szupi !
Sztem írjuk össze, hogy mik azok a termékek amivel vigyázzon aki most vásárol.
Pl barátnőm a 3 hónapos gyerekét már nem tudja a formatervezett kádban fürdetni, mert kinőtte a fia.
Nekem még kellett a kórházban:
- egy pici üvegben mosogatószer és egy szivacs az evőeszközök tisztításához
- mosakodószivacs (császár után nem tusolhatsz rendesen)
- fertőtlenítős törlőkendő (kórház függő, nálunk elengedhetetlen volt)
Én a babának vittem és kellett is: textilpelenka, kis törölköző, sterilizáló folyadék, popsitörlő kendő. Nekem kellett bimbóvédő, nem is tudom, mi lett volna velünk nélküle. :-)
Én személy szerint ezeket vettem,nekem ezek voltak fontosak:
ápolás:sokmindent a doki ír fel(alkohol,popsi krém,fürdető krém,vitaminok),kád,haj kefe,köröm vágó olló/csipesz,vatta,hintöpor,steril gézlap,2db törülköző,10 db textil pelenka,lázmérő,babaolaj (koszmó eltávolításához)
szobába:kiságy/matrac,lepedő,meleg/vékony takaró,orrszívó,van pelenkázó lapom,amit kaptam,de sztem felesleges,mert az ágyon is be tudom pelenkázni!!Kis lámpa is jól jön...
(alap)ruhák:6 body,6 rugdalózó,vastag naci+felsőrész,vékony/vastag sapi,1-2 pár zokni,sztem ez az alap,de mindenki annyi ruhát vesz amennyit akar(mint mi:):))és az is befolyásoló,hogy milyen évszakban születik a baba!!Pólya betét +2 huzat.
egyéb:babakocsi,pelenkázó táska(mai napig használom)hordozó,bugyi ahová csak a gyerek papírjait rakom,teás cumis üveg(én adtam neki!)mivel 3 hó után tápszeres lett üveg cumisüveg.
anyának:mellszívó,melltartó betét,eü. betét,bimbó védő krém.
Remélem semmi fontosat nem hagytam ki!:)
Én ezeket állítottam össze a kórházba, de a szívószálat még mindig nem értem..
Kórházba vinni
tena lady
eldobható bugyi
WC ülőke takaró papír
WC papír
nedves törlő kendő
Mellszívó
Melltartó betét
Vatta
ásványvíz
1-es pelenka
bimbó ápoló krém
textil pelus
hálóing (gombolható a szopatás miatt)
törölköző(több db)
papucs (lehetőleg vízálló)
zokni (télen)
fogkefe +fogkrém
fésű
fényképező+elem
fájdalomcsillapító
intim mosakodó
köntös
tej tároló edény
könyv
evőeszköz
pohár+ tányér
konyharuha
ásványvíz
hajgumi
tusfürdő
sampon
babával hazaindulásra
bébihordó, vagy pólya
rugdalózó
body
vékony sapi
vastag sapi (télen)
thermo zsák (télen)
pléd
Ez tök jó, hasonlókat csomagoltam össze én is, de minek a szívószál ???
Játék: én nem vettem, mert még születés előtt kaptunk, de 1 színes kis bigyót sztem mindenki vesz a gyerekének :-))
Cumisüveg: nem mindenkinek van elég teje... épp ezért egyéni a mellszívó (sztem pl mellszívót csak az vegyen akinek már belövellt a teje és sok van.)
Én kaptam kölcsön és kifertőtlenítettem.
A kórházi listát 1 dologgal kiegészíteném:
Fényképező és a legfontosabb: ELEMEK
nekünk nem írt fel lázcsillapítót, a többit igen, de váratlanül szültem, húsvét hétfőn jöttünk haza, így semmi recept nem volt:)
egyébként szerintem babaolajból, fürdetőből és popsikrémből a patikai a legjobb.
Szerintem tök jó a lista. :-)
Nekem nagyon bevált így télen a szoptatós atléta. Nincs ki a derekad belőle, és elég, ha veszel rá egy hosszú ujjú felsőt.
A másik a baba öblítő. Nekem azt mondták abban a bizonyos nagy bababoltban, hogy mosóport nem feltétlenül kell venni, elég, ha a mosás végén baba öblítőt használok.
Ja, fürdetéskor nálunk baba zene szól, szerintem érdemes akár letölteni is egy-két babás CD-t. Nyugtatja a kisfiunkat. :-)
A fájdalom és lázcsillapítót azért nem írtam fel, mert azt a gyerekorvos ír fel mindenkinek. Én vettem tena betétet, de a kórházban kérték, hogy feltétlenül vigyek egy csomag vattát is.
Hálóing...és társai (sztem ez tök egyéni, hogy ki mit szeret).
Mikori a babád? Mivel mi (és az ismerősök is) téli babásak vagyunk, nekem kell a pólya az első időkben. Értelemszerűen a nyári babáknál ez nem kell.
Engem is rádumáltak 1x néhány felesleges dolgogra:
cumis és homlok lázmérő, vagy a kocsiba övelterelő...
Persze van akinek ez is fontos, (nem akarok megbántani senkit) de a mostani eszemmel nem venném meg ezeket..
Nekünk a cumisüveg sajnos kellett, mert tápszeres volt a kisfiam a kezdet kezdetétől, így a cumit is elfogadta...
Vízhőmérőnk volt, de egy idő után könyökkel mértük :) Sokkal egyszerűbb volt :)
Cumi van a felicitas csomagban, azt nem kell venni.
Előre nem kell felszerelkezni: popsikrémmel, lázkúppal, fürdetőkrémmel, d és k vitaminnal, parafin olajjal--mert ezt mind felírja a gyermekorvos receptre a szülés után. mire az anyuka és a baba hazamehet, apuka kiválthatja a vényeket.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Tepes Ibi szeretné összegyüjteni barátait, de új arcokat is megismerni
- Mit szólnál, ha egy 44 éves nő akarná elfoglalni a 43 évi házasság alatt összegyüjtött javaidat a férjeddel /73 éves/ együtt?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?