Milyen vitaminokat érdemes szedni? (tudásbázis)
Jó nagy vitatémát indítottál, mert ebben rengeteg eltérő álláspont létezi.
Én azért nem írom le hogy én hogyan csinálom és sok éve ezért hogyan építhettem le az orvos által felírt "gyógyszereket" és ahogy öregszem nem rosszabbl hanem egyre jobban vagyok, mert ahányan élünk a földön, mindenki szervezete más. Máshogy reagál.
mennyi pénz lehet a helyes táplálkozás, per nap?
kizárt, hogy minden okés legyen. :)
c és d vitamin szedése alapon, nem fog megártani.
Minden télen szedek D vitamint, a C is jó.
Nemrég cink kapszulát kezdtem szedni, elsősorban haj és köröm erősítésre, de mindenképp hasznos.
Most mesélt apukám egy vizsgálatról, miszerint a mai zöldségek, gyümölcsök vitamintartalma 10%-a annak, ami 40-50 éve volt.
Szóval nem állja meg a helyét, hogy nem kell vitamin.
Ráadásul a D vitamin képződéséhez napfény kell.A magyarok többsége télen D vitamin hiányos.Az alacsony D vitamin szint mellett jóval nagyobb az esélye, hogyha koronavírust kap valaki, súlyosan megbetegszik vagy meg is hal.Erről is voltak kutatások. így D vitamint muszáj szedni.
Emellett a C, és az ásványi anyagok közül a Cink és Szelén alap.
Menj el a háziorvosodhoz, laborba, majd beszéld meg vele, hogy mire van szükséged.
Egyébként, ha egészségesen táplálkozol és mozogsz nincs szükség rá.
Sok minden függ a korodtól, ha fiatal vagy és jól táplálkozol, akkor nem sokra van szükséged.
Ajánlom ilyen téli időszakra a D3-at, ami napfényt helyettesit.
További ajánlott fórumok:
- Milyen vitaminokat szedjünk az Atkins kúra alatt?
- Milyen vitaminokat szedsz naponta?
- Szeretnék a terhesség előtt méregteleníteni, és természetes alapú vitaminokat szedni. Ki mit próbált ki? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
- Szerintetek mitől lehet az h amint elkezdek vitaminokat szedni, egyből beteg leszek?
- Milyen vitaminokat érdemes szednem, ha mindennap délutánra teljesen elfáradok, legyengülök és legszívesebben már csak aludnék?
- Teherbeesés elősegítésére milyen teákat, vitaminokat érdemes szedni, inni?