Milyen turmixokat érdemes készíteni? (tudásbázis kérdés)
azta túlléptem a heti keretet :D mindegy
Vettem meggyet és epret és gold almát és banánt és egy nagy répát, ebből lesz e hétre a turmixom.
Ma egy banánt + az eper és megy harmada és egy kis akác méz.
Holnap ugyan ez lesz méz nélkül és vagy natúr vagy gyümölcsös joghurttal.
Van itt még valaki?
Ha igen akkor szerdára és péntekre adjatok tanácsot milyen kombinációt csináljak :) van még 4 citrom ha a meggy kifogyna, és lekvár is van.
csak szólok hogy nem céklás lesz mert ahol szoktam venni a zöldséget ott nem kapni, ezért banános lesz a jövő heti.
Tegnap:fahéjas sült alma + narancs + fél citrom + méz, nem volt rossz, mára még nem találtam ki az utolsó turmixot de lehet az lesz ami legelőször csináltam.
Juhar szirup kilőve nem emeli a gyümölcs izét, legalább is nálam nem.
35. takarítós:kösz :)
A turmix tejalapú, vagy esetleg joghurtos.
X mennyiségű tejbe beletesszük, amit szeretünk, ezt fűszerezhetjük is ízlés szerint.
Nekem a kedvencem a banános, málnás és epres turmix. Apukám csinált nekünk sokszor gyerekkorunkban, így ezeket szeretem a mai napig. Tej+banán+vanilisácukor+tojás. Mindig így csinálta és csinálom én is, mert ez a turmixital.
A pépesített gyümölcsnek is biztos van neve.
Ha különleges turmixot akarsz, akkor találj ki magadnak receptet. Te tudod, hogy mit szeretsz és azt is, hogy neked mihez mi illik....
Nah, nah, ez eszembe sem jutott, nálunk inkább, míg vásároltunk néha álkoholt, a szódásüvegbe öntött bor, bele a patron, ment inkább :)
De, ez nem rossz :D
Petrezselyemleves:
1 nagy csokor petr. zöldje
1 db. kígyóuborka
5 gkg. vaj
3 gerezd fokhagyma
2 dl. főzőtejszín
1 db. erőleves kocka
1 evőkanál liszt
só bors
A petrezselymet és az uborkát kevés meleg vízzel pépesre turmixolom.
A vajon megfuttatom a reszelt fokhagymát, majd hozzáadom a petrezselymet és uborkát. / Már turmixolt /.
Felöntöm vízzel, és ha felforrt, beledobom a leveskockát.
10-15 percig főzöm, majd a lisztből és tejszínből habarást készítek, és lassan a leveshez öntöm.
Felforralom 2-3 perc, a liszt miatt, és kész.
Pirított zsemlekockával tálalom.
minden héten szeretnék csinálni egy max 500FT értékű turmixot az nem is sok egy hónapra, az összesen 1500FT havonta, e héten maradok a narancs alma kombónál, még van 3 mindből, és van citrom, a köviben lesz citrom és egy kis juhar szirup :D aztán talán a másodikban sült alma és narancs és talán fahéj a sült almán, a harmadikra nem tudom hogy legyen :) na mindegy kitalálom vasárnapra.
Jövőhétre szeretnék összerakni egy céklás turmixot, ötleteljünk :) ti hogy csinálnátok meg.
Húúúúú, sok reszelt almát, sárgarépával ettem, de mennyit, mert rossz evő voltam nagyon, de gyümölcsöt ettem, bármit adtak :D
Az én fiam is imádja a gyümölcsöt, csak olyan, mint az apja, ha elkészítem és elébe rakom, akkor megeszi :D egyébként meg nem mosna egyet sem :(
Azt próbáltad már, hogy a félbevágott almára teszel vastagabb hagymaszeletet és úgy sütöd együtt? Nagyon finom :D
MIkróban szoktam télen almát sütni, pillanatok alatt meg van és máris ehető :D
Gyerekkorom kedvenc nasija volt :) bár turmixgépünk nem volt, így sajtreszelőn reszeltem le az almát, citromlé ment rá, kis fahéj, és akkor még bűnözhettem a cukorral is.
Érdekes, a lányom (2,5 éves) is almafüggő, volt olyan korszaka, hogy csak a sült almát ette meg. Lehet ez is genetikailag kódolva van :)
Visszatérve: sült mellé én úgy készítem, hogy eleve az almát is sütöm (félbevágva, kimagozva, héjában, kis vizet alá), úgy turmixolom le.
Én egyébként semmihez nem adok cukrot, a gyerek nem eheti. De így legalább kijön a gyümölcs igazi íze.
Ezeket én is főzöm, idény szerint, ahogy érdemes :)
Jó, hogy mondtad, lehet almából is olyan sűrű pépet készíteni, amit bármilyen sült mellé adva, igen finom és semmi dolgunk vele :D
Fejenként egy nagyobb, főleg svanykás alma, megtisztítva, darabolva, fahéj, citrom kell rá, de cukor nem.
Óvatosan turmixolni, mivel nincs rajta folyadék, nehezen megy, de borzalmasan finom, akár még egy este nasinak is :D
A kivonattal óvatosan, mert keserű lehet, ha sokat raksz bele.
Ha még nem ettél gyömbért, akkor vegyél őröltet a boltban és csak egy pic késhegynyit rakj bele, mert ha valamiből sok van, elviszi az ízét :)
jegyzem meg a turmixolt gyümölcspürét kissé felfőzve nagyon fini palacsintatölteléket kapsz :)
És a másik örökzöldem: ez a bármilyengyümölcspüré + túró + joghurt, akár így össze is lehet turizni, és kész a túrókrém. Sütibe, rétesbe, korpovit kekszhez, palacsintóba, vagy csak úgy kanállal nyalakodni.
Bár nem kifejezetten turmix-ital, de én a krémlevesekhez használom sokat a gépet. Itt is el lehet engedni a fantáziát :) És pl. nem lisztes habarással készítem, hanem a zöldséget összefőzöm egy-két krumplival, fűszerek, leturmix, visszahígít, kis tejföl vagy tejszín és kész a meleg leves.
Ilyeneket szoktam: spárga, zeller, gomba, zöldborsó (ez pl szereti a mentát is), karfiol, brokkoli, most ennyi jutott hirtelen eszembe. Tegnap pl. zellerkrémleves volt, és belefőztem pár maradék gombát, tökre jól ment egymáshoz.
Így sokoldalúan lehet használni a turmixgépet :)
Gyümikre: Pl. ha bármilyen gyümölcsből jó sűrűre turmixolsz, és azt adod natúr joghurthoz, el is felejtheted a bolti gyümis joghurtokat, egyszerűen nem fogod már megvenni, mert ez finomabb. És pl. rájön így az ember, hogy az epres joghurt nem tud édes lenni ...
Így pl. nagyon fini - bár most nincs szezonja - ha kicsit különlegesebbre vágysz: sült alma, szilva, fahéj összeturmixolva, és ebbe megy a joghurt.
Holnap kiírom, be is jelöltem a témát.
Igazatok van, így jobb lesz. :))
Jesszum, nem fogok tudni aludni, mert most mi lesz, ha bejelöltél mégis :DDDDDD
Igen és ez az új fogyókúrás alap most :D
Az nem tudom ki, valahol olvastam, valamilyen oldalon, onnan hoztam.
De nagyon jó :D
kiwit nem lehet tejjel turmixolni, csak almalében, vagy más gyömölcslében, mert összeugrik a teh tőle :)
Ami az emlegetett dolgokat illeti, érdemes megnézni, milyen fűszer, milyen gyümölcshöz illik, mert mindenki másképpen szereti és csinálja :D
Juj,de király vagy:))
Be is vagy jelölve,nem te,hanem a naplód:))
Tavasztó lőszig,reggelire csak turmix jöhet!
A legegyszerűbb recept, banánnal csináltam télen, de bármiből lehet.
2 db banán, annyi tej, amennyit meg fogtok inni, kis vaniliás cukor, ha nem teszel bele még édesítőt sem, akkor egy zacskóval, őrölt gyömbér, fahéj, pár kristálynyi só, ami minden édeshez is kell :)
A banánt, vagy más gyümölcsöt érdemes felkarikázni, felkockázni, könnyebben megy a turmixolása :)
Nyers tojás már semmibe nem teszek, nem egészséges elég régóta.
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?
- Milyen kézműves terméket érdemes készíteni, ha eladásra szeretnék dolgozni?
- Milyen programmal érdemes szórólapot készíteni?