Milyen teát igyak petefészekciszta ellen? (tudásbázis)
Kedves Hölgyek.
A petefészek ciszta és egyéb ciszták eltűntetése elsősorban életmódbeli változásokkal érhető el.
Természetesen ezt a folyamatot -öngyógyulást- gyógynövényekkel is elő lehet segíteni.
Kétféle tea javasolt:
1. körömvirág, szurokfű, apróbojtorján, citromfű, palástfű és orbáncfű keveréke. Elkészítése, adagolása: a legjobb reggel éhgyomorra, ha ez nem megy, akkor bármelyik főétkezés előtt legalább fél órával igyák. 3 dl forrázatot, 1 evőkanál teafűvel javasolt elkészíteni, fedő alatt 15 percig áztatva, majd leszűrni és ízesítés nélkül meginni.
2. Palástfű tea ezt nem minden nap, hanem csak a ciklus 15. napjától a 26. napjáig 17 és 19 óra között a vesemeridián maximális szervórájában.
A palástfű teából is forrázatot készítsenek. A palástfű tea elkészítése, adagolása: 1 evőkanál palástfüvet leforráznak 3 dl forrásban lévő vízzel, fedő alatt 15 percig állni hagyják, majd szűrik és ízesítés nélkül elkortyolgatják. A palástfű tea adagja ezeken a napokon, 1 x 3 dl.
Ha a menzesz (havi menstruációs vérzés) már nincs vagy nem rendszeres, akkor a számítást a Holdhoz kell viszonyítani, vagyis telihold vagy újhold napja jelenti a menstruációs ciklus első napját és ettől számítva a 15-26. napok között javallott inni külön a palástfű teát.
Bármilyen ciszta, beleértve a policisztás ovárium (petefészek) szindróma: PCOS, más nevén: Stein-Leventhal szindróma, mióma vagy endometriózis esetén is a fenti két teát javaslom.
Igyekeztem összeszedni a ciszta kialakulásához/és eltűntetéséhez kapcsolódó testi-lelki jó tanácsokat, hiszen "Életed az orvosságod" - ahogy Hippokratész vallja.
Nyugalmat és derűs jobbulást kívánok,
Rigó István
sziasztok, azok segitseget kerem akik jartasak a temaban. Petefeszek cisztat talaltak nalam, egy kicsit meg vagyok ilyedve....
Nagyon szeretnenk mar babat es pont meg ezis kozbe jott.
Tenylegesen a cisztara jo a szules es a gyermek nemzese? Felszvidhat a ciszta?
En inkabb azon felelmekkel vagyok tele hogy eppen most kezdenenk neki a babaprojektnek, es nem e lesz rizikkos vagy hogy vallalhatok igy babat? Nem e lesznek kovetkezmenyei?
megjejgyzeskent:A menzimmel nincs gond renszeresen megjon igaz sotet es valladekos, de az egesz ciszta dologra az keltette fel csak a figyelmem hogy az egy nap nagyon eros hasi es hatba huzodo gorcseim voltak.
Én anno, pár éve nem teát, hanem búzafű levet ittam.
Nekem bevált, bár lehet, anélkül is felszívódott volna.
Sziasztok
Cickafark-körömvirág-csalán együtt.
Igy próbáljátok ki.
Önmagában egy tea nem elég. Nekem többféle keverékétől múltak el a cisztáim. Akit érdekel, an-
nak privátban írok róla.