Milyen teákat szabad inni terhesség alatt? (tudásbázis)
A legtöbb gyümölcsteát lehet inni, de pl ne legyen keverve fekete vagy zöld teával, mert abban van koffein. Illetve vannak olyan sima gyümiteák is, amiben van. Olvasd el a vásárlás előtt.
A mentát nem szeretem, de nekem van egy listám és aszeint lehet inni, viszont néhány netes oldalon vízhajtónak írja, máshol meg nem. Szóval ezt nem tudom.
Néhány gyógytea jöhet számításba.
Kerüld a koffein tartalmúakat.
Csipkebogyó, ami kiugróan magas C-vitamin-tartalma miatt kifejezetten ajánlott és teakánt nagyszerű frissítő is, vagy a citromfű, a bodza vagy az édeskömény. A citromfű nyugtalanság, alvászavarok és szorongás ellen nyújt veszélytelen segítséget, ezen kívül vírusölő hatása is van, amit még jobban kihasználhatunk, ha meghűléskor bodzával keverjük. A gyömbér a terhesség elején jelentkező émelygést és rossz közérzetet tompítja, ha egy kiskanálnyit lereszelünk és leforrázzuk fél liter vízzel. Pár perc után szűrjük le, és mézzel ízesítve fogyaszthatjuk a nap folyamán folyamatosan. Az édesköményt pedig a puffadás ellen használhatjuk, de hatékony a tejtermelés serkentésében is éppen úgy, mint a kömény, az ánizs és a görögszéna magja. A szülés előtt segíti a méh izomtónusának megfelelő alakulását a málnalevéltea.De ezt csak az utolsó hónapban ajánlják.
Vízhajtó hatásúakat tilos inni, főleg az első trimeszterben.
Inkább gyümölcstea javasolt.
Annyit tudok,hogy van amelyik ártalmas.
Kinek milyen tapasztalata van?
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt szabad szolizni?
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Terhesség alatt szabad édesítőszert fogyasztani?
- Szabad hajat festeni terhesség ideje alatt vagy nem?