Milyen támogatásra vagyok jogosult? (tudásbázis)
Én csak annyit tudtam, hogy fél munkád maradt, és tájékozatlan vagy. Elnézést, hogy segíteni próbáltam.
De a stílusod után hadd engedjem meg magamnak a kérdést: ilyen über képzetten, egy rakás szabadidővel miért a hogyan kérdeztél ilyen ostobaságot?
Kaphatsz bonbont meg búcsú puszit a cégtől. Az állami támogatásokat (elvileg) azért adják, mert valaki rászorul. Pusztán azért, mert egy kiesik a kettőből, nem esel ilyen meghatározásba. Lusta nem vagy, eddig is dolgoztál egy átlagos hetet (és két melóban külön; elmenni plusz idő még energia). Fel a fejjel, és találsz vagy másik részmunkaidőst, vagy talán egy másik teljes állást.
Amúgy meg ha bemész a munkaügyi központba, a falon vannak kiírva állások, amit nem dobnak fel helyi hirdetésekbe, kevés órás kisegítő munkaerőt keresve). Ezek jobbán-hiján online is fent vannak.
Ahogy már megválaszolták. Mivel a másik munkaviszonyod megmarad, így semmire nem leszel jogosult. Ha mindkettő megszűnne, akkor lennél jogosult álláskeresési járandóságra a Munkaügyi Központtól, majd Foglalkozást helyettesítő támogatásra (FHT).
Az álláskeresésit ugyan mellőzheted olyan esetbe, hogyha akarod és rögtön az FHT-t kéred, de az álláskeresési már 4 órás munkaviszonynál is magasabb, mint az FHT. Főleg, hogyha a megelőző 4 negyedévben (vagyis 1 évben) végig dolgoztál.
A másik 4 órás munkaköröd megmarad?
Akkor semmire,hiszen van állásod!
További ajánlott fórumok:
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?
- Ebben az esetben milyen támogatásokra vagyok jogosult?
- Aki munkaviszony nélkül szül gyereket (tehát a gyerek születése előtt nem volt semmilyen munkaviszonya) jogosult bármilyen támogatásra?
- Igaz, hogy ha rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult vagyok, akkor nem igényelhetem meg az emelt összegű családipótlékot?
- Milyen állami támogatásra vagy kedvezményre vagyok jogosult, két kisgyermeket egyedül nevelő édesanyaként?
- Jogosult vagyok az iskolai rászorultsági támogatásra?