Ebben az esetben milyen támogatásokra vagyok jogosult? (tudásbázis)
számold ki 2014 októbertől visszafelé így hány napod van?
Nekem is volt ezzel 100 köröm az oeppel...kalandos volt.
szülést megelőzően két éven belül 365 napig be voltál jelentve ,dolgoztál ebbe a táppénz is bele tartozik,az álláskeresési járadék is de az önkormányzati szociális ellátás nem!
Szóval ha megvan a kellő biztosított napod 2 éven belül ÉS munkaviszonyból mész szülni akkor tgyás és gyed is jár!
bocsánat ha most hülye kérdést teszek fel. ezt irja,
"...a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt"
mit jelent az h biztosított?
Nagy eséllyel valószínű hogy csak alanyi jogon járó GYESre,mivel Tavaly segélyt kaptál.
Ahogy mondani szokták l, segélynek nem lehet segély az alapja.
Szia! Itt szépen le van írva, hogy ki jogosult Gyedre:
A TGYÁS-ről is van az OEP honlapján ugyanilyen tájékoztató. Legalább 365 nap biztosított idő kell hozzá, 2 éven belüli. A TGYÁS-re is ugyanez igaz. A pdf-ben leírják, hogy mi számít bele a biztosított időbe és mi nem. Szociális ellátások pl nem számíthatók bele.
További ajánlott fórumok:
- A bérpótló támogatáshoz 30 munkanap szükséges, ha nem közmunkában szerzem meg a 30 ledolgozott napot, akkor is jogosult vagyok rá?
- Milyen támogatásra vagyok jogosult?
- Ma kaptam a határozatot, hogy január 17-től jogosult vagyok GYOD-ra, ebben a hónapban már meg fogom kapni?
- Igaz, hogy ha rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult vagyok, akkor nem igényelhetem meg az emelt összegű családipótlékot?
- Milyen állami támogatásra vagy kedvezményre vagyok jogosult, két kisgyermeket egyedül nevelő édesanyaként?
- Jogosult vagyok az iskolai rászorultsági támogatásra?