Milyen talpú vasalót ajánlanátok (alumínium, kerámia, nemesacél)? (tudásbázis)
Én még másfélét nem használtam, csak teflonosat, de azt többfélét. Nem tudom, hogy bármiben is különböznek-e vasalás terén.
Neked is kellemes ünnepeket! :)
Köszönöm a tanácsod, igyekszem betartani a szabályokat. Sajnos új vasaló így biztosan kell, de akkor választok újra teflont és csak deszt vizezek, hogy ne történjen ez újra meg.
Kellemes Ünnepeket!!!
A normál csapi vízre mindegyik vasaló kényes. Szóval bármilyet is veszel a lényeg, hogy vegyél desztillált vizet is. Még illatosítottat is lehet venni. :)
Az én 6 éves rózsaszín Philips-em teflonos aljú, maximálisan meg vagyok vele elégedve.
A teflon talpú vasalók tökéletesek, nem azért olyan a vasalód, amilyen, mert teflonos, hanem azért, mert nem megfelelően használtad.
Ha sok vasalnivalód van, akkor olyan vasalót ajánlok, amihez külön van egy nagy tartály, amibe a deszt. vizet töltheted és egy cső segítségével megy a vasalóba a folyadék, az elektromos kábel pedig a tartályból jön ki. Igaz drágábbak ezek a fajta vasalók, de ha sok vasalnivalód van, akkor egy az, hogy nem kell folyton töltögetned a deszt. vizet bele, meg van rajtuk egy olyan funkció, hogy nagy nyomással nyomja ki magából a gőzt, így a vasalás ideje a töredékére csökken.
Ha nincs szükséged ilyenre, akkor pedig csak annyi a lényeg, hogy valami normális márkát vegyél. Nekem pl egy rózsazsín Philips-em van, 6 éve használom és még mindig imádom. :)
Nem a teflon talp a gond, hanem a víz.
Vasalj desztillált vízzel, attól nem lesz vízköves, meg pöszhalmazos.
Szóval az történt, hogy a vízkő ádáz módon megsértette a talpat a gőznyílásoknál, így ott felhólyagzott a teflon bevonat. Ezen a részen vasalás közben a ruháról mindenféle pöszök ráégnek és ahogy tovább mozdítom egy másik helyen odaégeti az összeszedett pöszhalmazt. Borzasztó így vasalni, nem egyszer volt, hogy szegény kisbabám szép ruhácskáján is csúnya fekete égetett pösz nyomot hagyott. Ez rettenet. Úgyhogy megjöttem a teflon talpú vasalóból, azt soha többé nem szeretnék.
Erre gondoltam.
"Ebből meg is jöttem, rendszeresen rátapad a sérült részen (a gőznyílásoknál, ami a vízkő miatt hólyagzott fel) valamilyen pösz,"
Bevallom, ezt nem teljesen értem.
Írtam a Jézuskának kis Családom nevében és azt kértem, hogy olyan dolgot hozzon, amire szükségünk is van.
A vasaló mellett maradtam, egy régebbi típusú tefalom van, aminek teflon a talpa. Ebből meg is jöttem, rendszeresen rátapad a sérült részen (a gőznyílásoknál, ami a vízkő miatt hólyagzott fel) valamilyen pösz, amit aztán a következő mozdulattal egy másik helyen ráéget a ruhára.
Jézuska tudta a problémámat és visszaírt, hogy akkor mégis milyen talpú legyen a vasaló, alumínium, kerámia, nemesacél.
Tud valaki segíteni? Mit válaszoljak neki?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok valami egészségesebb izzadásgátlót mondani, ami nem tartalmaz alumíniumot?
- Tud-e valaki olyan izzadsággátlót, ami nem tartalmaz aluminium chlorohydrate-ot?
- Mi a gond az aluminium-oxiddal?
- Gyomorsav lebontja-e az alumíniumot?
- Létezik alumínium mentes izzadásgátló, ami használ is?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?