Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz? (tudásbázis)
Hát, nem tudom.....
amit írtam, az a kézi mosogatásra vonatkozik, de van egy tipp, próbáld meg:
Valahol olvastam, hogy meg kell "kóstolni" az edényt, ha furcsa, vegyszer ízű marad a nyelved, a szád, akkor vegyszeres, akkor nincs jól leöblítve. A megkóstolás szószerint: meg kell nyalni..., utána természetesen elmosni.
Azért használok én vixit kézi mosogatáshoz, mert ahhoz nem kell mosogatószer, csak a nagyon zsíros edényekhez, ezekhez is legalább tízszeresére felhigított bio mosogatószer, persze itt már szükségeltetik az alapos öblítés.
Gépi mosogatás: szódabikarbóna, citromsav, vagy mosódió, vagy mosódió főzet, újabban a gesztenye felé kacsingatok, mert annak is van szaponin tartalma, mint a mosódiónak, és ha valaki tud szedni, akkor ingyen van.
Kézi mosogatószert? Higítva, vagy töményen? Nem tudom, még nem próbáltam, az biztos, hogy kézi mosogatáshoz is inkább használok Vixi mosogatókendőt, vagy szivacsot, mint mosogatószert. Tudtad, hogy több mint 30x le kellene az edényeket öblíteni, hogy maradéktalanul lemosd a vegyszert az edényeidről?
A szódabikarbóna jó, de keverd citromsavval, úgy tuti. Öblítőnek ecet, só az pedig közönséges legolcsóbb asztali só.
Én már hónapok óta így mosogatok:
Egy kis textilzsákban (amit adnak a mosódióhoz)kb. 8-10 db klopfolóval összetört mosódió az evóeszköz tartóba + a mosószer adagolóba kb. 2 teáskanál mosószóda és kb. 2 teáskanál szódabikarbóna és kb. 1 teáskanál bórax.
Az öblítés sima 20 %-os ecettel, a sótartóba sima konyhasó (nem finomított, nem jódozott, nem káliummal felturbózott (ami ugye a magas vérnyomást is elősegíti sajnos, ezért étkezésre nagyon nem ajánlom)
Az edények szép tiszták, fényesek, az üvegpoharak is, és az evőeszközök is. Ami a lényeg, nincs az a rémes, fullasztó vegyszerszag, mikor kinyitom az ajtót, mint régen a tablettás mosogatáskor.
A mosogatógép is szép fényes, nem kell mosogatógép tisztítót használnom, nincs vízkőlerakódás, a szűrőt is ritkábban kell takarítanom.
Ennél biobb megoldást ha valaki tud, kérem, írja meg.
Szerintem is sok az öblítő!
Vagy esetleg az is lehet, hogy nem minden pohárnak tesz jót a mosogatógép, ilyenkor elfehéredik, bár nem tudom, hogy ennyi gépi mosogatás után az már látszódna-e.
sókolom.
Tippet szeretnék kérni.
A hetekben lettünk egy mosogatógép boldog tulajdonosai.
Az elején teszt szinten finish tabletta és ecet volt az öblítő , só hozzáadása megtörtént. Elfogadható volt a mosogatási eredmény nekem a Babámnak nem.
Vettünk öblítőt azóta olyan a pohár mosogatás után mintha tejet ivott volna belőle az ember és úgy maradt.
Mik a tanácsok sok az öblítő? vegyek vissza belőle? vagy a túl sok sótol nem lehet fehér a pohár ? stb
a DM Nature öko-tabletta hibátlan, csak arányaiban drága
én mindig valami akciósat veszek, somat , calgonit/finish egyaránt jó
nem nagyon veszek észre különbséget
Nekünk 5 éves a gépünk, tisztítjuk rendszeresen a szűrőt, de egyébként semmit nem csinálunk vele. A legjobban a Lidl 5 az egyben tabletta vált be, hibátlanul mosogat és sokkal olcsóbb mint a márkások. A dm-es tabletta után viszont minden foltos marad.
A gép még sosem volt rossz, hibátlanul működik :)
hihihihihihihi
nem tudom mire gondolhattak, de most így visszagondolva kár, hogy nem kérdeztem meg, hogy mire gondol, mert jól jönne 1-2 jó kis tipp:)
hihihihihihi
nem
mert azt mondták, hogy biztosan nem rendeltetésszerűen használta:))))))))))))))
könyörgöm, hogy lehet egy mosógépet nem rendeltetésszerűen használni?
húúúúúúú
pedig az nem egy olcsó
elmondom mi történt anyummal
vettek 150 ropiért egy mosógépet, ez mosógép volt
egyszer mosott vele anyu volt benne fél adag ruha tehát nem volt sok vagy teletömve és fura hang jött belőle és oda ment anyu, hogy meghallgassa, hogy mi ez szinte abban a pillanatban kirobbant a forgódob a gépből fel a levegőbe, centrifugálás közepette
a mosogép burkolatát apró szilálkokra törve
ezt mind 2 hónaposan:)
nincs olyan nagy baja, csak pl.nem zár rendesen az ajtaja, és ha kinyitod nem zárja el a vizet, de amúgy gyönyörűen mosogat :)
legközelebb veszek 50 ezerért orion mosogatógépet, és akkor nem mérgelődők 3 év múlva, hogy döglődik :)
3 év?
annyit bír ki a gép?
hát remélem, hogy nem ahhoz túl drága volt
és ezeket hova töltöd bele?
a mosogatószer adagolóba?
én a folyékony mosogatószert szeretem, a sóból nem is kell sok, és olcsó is, és most már olcsó de jó szereket is lehet kapni, pl.a DM-ben
én akkor veszek mosogatószert, ha akciós sokat adnak jó áron
a gépnél azt tapasztaltam, hogy szerintem édes mindegy melyiket veszed, mert úgyis leamorizálodik úgy 3 év alatt
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Miért van az hogy a mosogatógép "kidobja" a tablettát a tároló részből mosogatás közben, idő előtt?