Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen tabletet vegyek? fórum

Milyen tabletet vegyek? (beszélgetés)

1 2
2021. jan. 5. 11:07

Hát én minden laptopomat ott teszem tönkre, ez a Lenovo is füstölt már,de azóta is minden szuperál rajta, érdekes.

Nekem egy laptop nem ér 3k t, nézegettem a surfacet meg a yogát is, feleslegesnek érzem. Szépek nagyon, meg az ipadok is, de túl sokat kérnek értük sztem.

Lehet beruházok megegy ilyen Lenovora, igaz most 150-170 körül van, viszont meg mindig megy :)

Csori annyit repült már..

37. katt2 (válaszként erre: 34. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 22:29
Ismerős. Van egy egész pici laptopom, amihez nem volt adapter. Szereztem egyet, de annak nem volt jó a dugója méretre ( Jack dugó, van belőle legalább 8 féle méret, nehogy szabvány legyen... ). Mint a tiednél. Aztán ilyen univerzális izéből csináltam, de nem jó. Megfeszítve működik, felülről meg szigetelőszalag tartja... Persze, ez is melegszik, nálad biztosan jobban, ezért aztán a jack aljzat szépen megolvadt. Semmi sem tökéletes, de hogy ilyen szar legyen...
36. katt2 (válaszként erre: 33. - Channa*)
2021. jan. 4. 22:24

Valószínű hővezető pasztát kentek valamelyik áramkör alá. Bár azt nem értem, hogy az rendben van, hogy egyszer odakenik, mert a régi megszáradt, kitöredezett, de az új pasztának évekig kellene bírnia. Ez a paszta biztosítja, hogy a meleg az adott alkatrészről kimenjen egy hűtőborda félére. Onnan meg a ventillátor elszállítja a meleg levegőt.

Nem adod el?

2021. jan. 4. 22:08
Nem a töltőkábele ment tönkre, hanem az a kis bigyusz a laptopon amibe beledugod a kábelt. Eldeformálódott rendesen, meg hát szétégette a csatlakozót is.
34. a97b9a4e4e (válaszként erre: 31. - Katt2)
2021. jan. 4. 22:00
Belenyomkodtam minden f*st, hogy ne csússzon ki a kábel a helyéről, még fogpiszkálót is :D mert nem sikerült bele szereznem eredeti töltőkábelt, aztán ilyen all in one csatlakozókkal használtam, az meg folyton kicsúszott, aztán egy idő után elkezdett füstölni meg rázott is rendesen. Lehet meglehetett volna csinálni, vagy alkatrésznek biztos jó lett volna még, de nincs már meg.
33. Channa* (válaszként erre: 30. - Katt2)
2021. jan. 4. 21:54

Nem segít rajta.

Valami pasztát szoktak beletenni, de már annyiszor megcsináltattam, hogy már soknak találom/találtam újra kiadni rá pénzt, ezért vettem ezt a lenovot. Most már megszoktam és elégedett vagyok vele:D

32. katt2 (válaszként erre: 22. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:54

Pedig már régen is voltak magnézium házas gépek is. Csak az még drágább volt.

Sajnos nem csak PET palackok vannak plasztikból, hanem nagyjából minden. Ez fogja megölni az élővilágot.

31. katt2 (válaszként erre: 22. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:51
És nem tudták megcsinálni? Egy hálózati drót el tud törni, aztán persze, hogy füstöl. Nincs már meg a gép?
30. katt2 (válaszként erre: 25. - Channa*)
2021. jan. 4. 21:47
Esetleg egy új windows telepítés? Vagy már ez is megvolt?
29. katt2 (válaszként erre: 21. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:45

A mostani újak is ott vannak árban, bár többet tudnak. Kérdés csak annyi, hogy szükség van e rá?

Egyébként az első gépem egy 286-os volt, még abból az időből amikor a valutakeretet lehetett elkölteni. Pl: Gorenjére... Akkor én is vettem pár dolgot, akkor költöttem utoljára pénzt számgépre. Eltelt vagy 20 év és talán két éve muszáj volt vennem egy i5-öst. Persze, időközben kaptam annyi gépet, hogy mindig tudtam csinálni belőlük kettőt, egy nekem, egy a páromnak, mert könyvelő. Mára már csak kettőt tartottam meg, a többit elvittem a MÉH-be, mert már nem lehetett férni tőlük. Persze, ezek nem laptopok voltak, úgyhogy mindent meg lehetett rajtuk javítani. Meg bővíteni. Valójában ahhoz képest nagyon keveset költöttem gépre. Az i5-ös laptop, bár jobban örültem volna egy asztal alá helyezhető gépnek, de az sokkal drágább volt. Nekem csak a sebessége fontos, kicsi SSD is elég, video sem igazán érdekes, filmezni a leggyengébb gépel is lehet.

28. a97b9a4e4e (válaszként erre: 27. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:44
Mondjuk akkor is megkérték az árát. Én még emlékszem hogy a Travelmatét 140 körül vettem. Oszt ez több mint 10 éve volt. Ezt a Lenovót meg 100 körül akcióban. De ez annyit is ér.
27. a97b9a4e4e (válaszként erre: 25. - Channa*)
2021. jan. 4. 21:42
Azt mondom hogy a régi gyártmányokba sokkal jobb cuccokat raktak. Jobb minőségű kijelzőt, több vasat, meg egyebeket, jobb furnér stb..stb.. most meg telerakják kínai gagyi szarokkal.
2021. jan. 4. 21:40
Még arra is emlékszem milyen volt a képernyővédője. Gandalf volt rajta a Gyűrűk urából. :D Nagy Gyűrűk ura rajongó voltam még akkor. :D
25. Channa* (válaszként erre: 16. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:39

Hát nem tudom...

Van egy tosibám, ami már vagy 15 éves. Sokkal jobb volt a monitora, mint a mai gépeknek.

Ha nem kapcsolna ki percenként, akkor még mindig azt használnám, de már nem akartam újra 10 ezret rákölteni...

24. Guruljka (válaszként erre: 23. - Katt2)
2021. jan. 4. 21:37

Ha ott van az asztal túlsó felén, összecsukva, a monitor mögött, kisebb a ráömlés veszélye.

Nagyon vigyázok rá, olyan, mint egy kis traktor, csak a hang nélkül. Mindent visz!

23. katt2 (válaszként erre: 19. - Guruljka)
2021. jan. 4. 21:35

Ha valaki nem akarja hordozni a gépét, akkor ez a legjobb megoldás. Befekszem a forgó fotelba, űrhajósnak öltözöm ( vagyis felveszem a fülest ) és szépen kényelmesen lehet örömködni.

Korábban nekem is volt egy HP-m, de beleömlött egy kis víz... utána már nem volt az igazi. :(

2021. jan. 4. 21:33
Amúgy ezekbe a régebbi tipusú laptopokba még volt kakaó. Meg anyag rendesen. Abba is amit linkeltél, látszik. A mostaniak meg már tiszta műanyagok. Ez is amin most írok. Gagyi az egész. De előtte volt egy Acer Travelmatém, na az bírta sokáig. F*sza kis gép volt. Gyors, stabil, szép kijelző. Azt nagyon szerettem. Csak 10 év után elfüstölt. Mármint a tápkábel csatlakozójánál leégett vmi. De azt nagyon sajnáltam kidobni, hozzámnőtt nagyon.
2021. jan. 4. 21:07
400-500 ezer ft körül volt egy belépő kategória. :D
20. a97b9a4e4e (válaszként erre: 18. - Katt2)
2021. jan. 4. 21:06
De,ez egy 2013-as model. Rátudsz keresni ha beírod googlebe a termékszámot. Vagyis 2013 óta már nem gyártják. szerintem volt már akkor is i5-ös proci, csak krva drága volt.
19. Guruljka (válaszként erre: 11. - Katt2)
2021. jan. 4. 21:06

Nahát, akkor én is jól találtam ki, én is így használok egy régi laptopot. (HP)

Filmezni ritkábban, viszont dolgozom is rajta.

18. katt2 (válaszként erre: 17. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 21:04

Nem hiszem. 10 évvel ezelőtt még nem volt i5-ös processzor, legalábbis ebben a generációban biztosan nem. Meg az SSD is egy vagyonba került, talán nem is volt belőle ekkora. De az ilyet meg kell nézni élőben.

Az én laptopom is már legalább 5 éves és semmi változást nem látok a display-en.

2021. jan. 4. 21:00
10 év körül van, azért laptopoknál az nem kis idő. :D Azt fel kell szorozni héttel legalább mint a kutyáknál. :D
16. a97b9a4e4e (válaszként erre: 13. - Katt2)
2021. jan. 4. 20:58
Ez se egy mai darab már. Én ilyen időset már nem vennék, akármilyen állapotban van. Egyébként is a kijelző minősége is romlik szerintem az idővel, mármint a sajátomon látom hogy nem olyan éles már. Jobb szeretek tényleg netezni is mobilon, mert azt jobban látom. :D
15. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 14. - Valakivagyok1984)
2021. jan. 4. 20:35
Ja és munkára.
14. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 1. - Dreamer1)
2021. jan. 4. 20:35
Nekem Ipadom van.Lanyomnak is azt vettünk.Nagyon szeretjük.Megbízható.Gyakorlatilag csak netflixre használom.
13. katt2 (válaszként erre: 12. - Dreamer1)
2021. jan. 4. 19:17

Itt van egy, ma rakták fel. Ha nem kell extra sebesség, akkor ez nagyon jó lesz. A képernyő felbontás sem átlagos.

[link]

2021. jan. 4. 17:15

Lenovom van (B50-80), csak sokat zuhant és széttőrt a ház, meg vannak már benne pixel csíkok, egébként tökéletes lenne, és nagyon hangos, én nagyon szeretem,csak hát mégis kellene egy új már. Ő 5éves.

Szoval tabletet fimezésre ne?

Oké, ennyivel bentebb vagok:)

Laptoppal merre induljak? Igazán a memória sem érdekel, mivel szinte csak képeket és néhány zenét tartk rajta.

Tv-t nem veszek újat, mivel a tvt is kiköttettem, mert nem érdekel

11. katt2 (válaszként erre: 7. - A97b9a4e4e)
2021. jan. 4. 14:11

Ez így van, egy füles tökéletes, van belőle vezeték nélküli is és mindjárt nem vagyok "röghöz kötött". Filmet laptopról nézek, de egy külső 21"-os monitor van hozzá csatlakoztatva. A keyboardot sem használom, USB-re csatlakoztatva van egy külső billentyűzet, meg egy egér. Szeretem a kényelmet... A laptop az asztal sarkán van, lecsukva, hozzá sem kell nyúlni. Ez egy i5 negyedik generációs gép, elképesztően gyors, de pont ezért vettem két éve. ( munkára, szimulációk ) 40 rugó volt és az akksija bírja még legalább két órát. Ami a legjobb benne, hogy szinte egyáltalán nem melegszik.

Én biztosan nem vennék tabletet én csak gyerekjátéknak látom.

Érdemes körülnézni a használt laptopok területén, ki lehet fogni nagyon jót is.

2021. jan. 4. 10:51
Nem vennék film nézésre tabletet.
2021. jan. 4. 10:46

Filmnézésre ne vegyél laptopot. Ha a tablet nem elég hangos, akkor egy bluetooth hangfallal elég csatlakoztatni és máris meg van oldva, azok meg igazán nem drágák.

Én is tableten nézek (hallgatok) mindent még főzés, vasalás, takarítás közben is, praktikus. Laptopot nem tudnám ide-oda vinni, rakni a lakásban.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook