Milyen szempontok szerint választanak a HR-esek az önéletrajzok közül? (tudásbázis)
Londonban első körben a nevet nézik.Ha az számukra ismeretlen hangzású(mert külföldi),már meg sem nézik.Egy magyar lány harmadszorra a brit vőlegénye nevén adta be,...ÉS fel is vették.(persze
néhány interju után)
Azután a lakcímedet nézik.Vannak benne betűk és számok,az mutatja melyik kerületben,hol laksz. A jó környék előnyt jelent.Különben lehet,h be sem hívnak.
Kirívó példákként én csak ezeket hallottam.Ami elég elkeserítő,mert kis 20 éves nőciken múlik,h egyáltalán foglalkoznak-e veled.Nyilván nem általános,de több ilyet hallottam.
Első körben: maga a levél igényessége(amiben a CV-t küldöd), email cím, ha word fájl, akkor a CV szerkesztésének minősége, átláthatóság, rendszerezettség, fénykép igényessége.
Második pillantásra: az álláshirdetésnek való minél pontosabb megfelelőség, a korábbi tapasztalatok összefoglalásának a minősége, ha van motivációs levél, annak a tartalma.
Magyarországon?
Londoni példát tudok:)
További ajánlott fórumok:
- Mit választanál: a pénzt vagy a szerelmet?
- Jó pasik mikor választanak csúnya nőket?
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Ha újra kezdhetnéd, milyen foglalkozást választanál magadnak!
- 2 férfi közül választani
- Baba biztonsági úszógumi. Milyen szempontok szerint válasszak?