Milyen személyiségzavar? (beszélgetés)
Fiatal?
A tünetek kamaszkorban lesznek furcsák, gyermekkorban még elfogadott a képzelt baráttal való beszélgetés, ezért hamarabb nem diagnosztizálják.
Gyógyszeres kezeléssel megszűnnének a tünetei, kezelés nélkül viszont egyre rosszabb lesz. Téves az, hogy olyan erős gyógyszereket adnak, amelyekkel zombi lesz. Van olyan egyetemi tanár ismerősöm, akinél csak a beavatottak tudnak a betegségéről.
Nem tudom, hogy mi, de nem természetes.
Nem konkrétan üldözési mániára gondolok, hanem, nagyon frusztráló tud lenni, hogy folyton valaki figyel. Hidd el tapasztalatból írom: a férjemet a végén annyira zavarta, hogy a rögeszméje szerinti édesapja állandóan figyelteti, hogy hajlandó volt eljönni pszichiáterhez. Így derült ki, hogy skizofréniás.
Ezt nem értem: bizonyos személyekre, vagy területre gondoltál?
Az üldözési mánia elég kellemetlen tud lenni.
Azért érdemes elmenni ezekkel a tünetekkel orvoshoz, mert akár komolyabb mentális betegségeknek is lehetnek a jelzői.
Milyen személyiségzavarra utalhat az,ha valaki gyerekkora óta úgy érzi,hogy amikor egyedül van,akkor is ott van valaki/valakik? Gondolatban,de sokszor hangosan is ( vagy csak halkan tátogva) beszél hozzá/hozzájuk,megosztja velük a gondolatait,és úgy érzi hogy a cselekedeteit is figyelik ezek a személyek?
Egyébként egy teljesen normális emberről van szó,de ez szerintem valamit mégis jelenthet.
További ajánlott fórumok:
- Borderline személyiségzavar
- Szerintetek milyen személyiség lehet az, aki folyton zavarba jön?
- Milyen személyiségű lehet?
- Mi a neve ennek a személyiségtípusnak? Milyen emberre utal valójában?
- Mik lehetnek az okai annak, ha egy nő többször is valamilyen személyiségzavaros férfit vonz be?
- Milyen kezelési módszer létezik, a személyiségi fejlődés torzulásra?