Milyen szakmák vannak, amikkel min. 100 ezer ft-ot lehet keresni? (beszélgetés)
Szia !
Mindenképp azt kell eldöntened, hogy hol akarsz dolgozni:
- Budapesten
- Vidéken
- Külföldön
Milyen típusú munkát keresel:
- Fizikai
- Irodai
- Távmunka
Gondold át, hogy milyen nyelvet ismersz, ha külföldi munkát vállalsz...
Amennyiben itthon keresel nézz szét, hogy mire van igény és képességeidnek mi felel meg.
Persze nagyon sok mérnököt keresnek országszerte, de ott is nagy a választék és az igazi szaktudást fizetik meg. (A léhűtőt is felveszik néha, de szélnek is ereszti próbaidő alatt..)
Azt javaslom nézz szét a lakóhelyed vonzáskörzetében, hogy milyen vállalatok vannak és ott milyen szaktudásra/munkákra van kereslet.
Én HR-es vagyok egy vidéki vállalatnál és tudom, hogy milyen nagy kincs a jól képzett szakmunka. Sajnos manapság már kevés az érettségi, de hidd el egy jó szakmával többet érsz esetenként, mint egy diplomával. Diplomásokból Dunát lehet rekeszteni, de egyre több vállalat becsüli meg inkább a szakmunkát...
Úgy gondolkodj, hogy mi az amit hosszútávon is képes vagy végezni (nem őrülsz bele a monotonitásba, vagy fizikailag is képes vagy 8 év múlva is ezzel foglalkozni).
A 46-os válaszadóra reagálva: Én pedagógus nem lennék, látva a leépítéseket.
Viszont az óvónőnek egy magánbölcsiben is munkája (nálunk pl belőlük van hiány), de azt nem tudom mennyi a kereseti lehetőség.
Sok sikert kívánok a döntésedhez !
Szakácsok otthon is jól keresnek,külföldön meg a legkönnyebb elhelyezkedni vele,minden szezonban van rá kereslet.
Húgom most megy továbbtanulni,gondolkozott a fogászati asszisztensen a gyógytornászon,végül tanítóképzőbe jelentkezett,nagy bánatomra.Én ajánlottam a mixert,légiutaskísérőt,mindkettő megkeres itthon is 200-250ezret,külföldön többet.
Ha külföld, akkor a szakmádban csak nyelvtudással tudsz elhelyezkedni. Ha egyáltalán elfogadják a végzettséged.
Lehet érdemesebb betanított munkát vállalni, tanulni a nyelvet és ha az már perfect, abban az országban szakmát!
Ez igaz. Még Magyarországon is, ez a mi szerencsénk, különben baba se nagyon lenne...
De ahhoz rengeteget is kell tanulni, ez a másik oldala. Nem mintha én nem gyakoroltam volna 4 éves korom óta azért a diplomáért eleget...
Az első hozzászólásra pedig...:
műszaki pályán jól fizetnek.
Azt hiszem, aki közel 40 éven át "toppon volt", az már bizonyított... csurran-cseppen... :(
És nem ő akarta így a sorstársaival együtt.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit kell keresnie vkinek, ha fenn akar tartani egy 60 m2-es lakást ?
- Mivel vehetném rá páromat arra, hogy menjen munkát keresni?
- Hogyan tudnék plusz pénzt keresni?
- Szakítás után mennyi idő után érdemes újra keresni a másikat?
- Hol, milyen munkakörben lehet min. nettó 180 - 200E Ft-ot keresni?
- Mit érdemes tanulni?Melyek azok a szakmák amikkel el is lehet helyezkedni?