Milyen problémákat okoz az ha valaki rendszertelenül fogyasztja a kávét? (tudásbázis)
ez tök érdekes...én még az tanultam az isiben, hogy az is ritmuszavar...
Semmilyen problémát nem okoz,még a rendszeres 2-3 kávét fogyasztókat sem fenyegeti veszély,megfelelő folyadékbevitel mellett.
A vesedaganat kockázatát növeli.
Masszív koffeinfüggő vagyok, kell a napi 4-5 kávé, habár nem "rendszeresen" fogyasztom. Vőlegényemet célszerű megkérdezni, ő mesélhetne arról mi van akkor, ha nem jutok kávéhoz...
Nekem is van extrázásom, szedek béta blokálót, de a dokim szerint ez nem ritmuszavar.
nem túlzás, simán okoz ritmuszavart, én is érzem néha, ilyen plusz erős dobbanás, hivatalos nevén kamrai extrasystole :)
a ritmuszavar egy kicsit nem túlzás? Legfeljebb megemeli a pulzust, vérnyomást.
ezt így darabra nem lehet megmondani szerintem. Van kimondottan híg kávé, ami alig tartalmaz koffeint, van a lórúgás presszókávé...
szerintem a napi 3-nál több presszókávé az már sok.
mennyi az a túl sok kávé??? napi 5-6???
ha túl sok kávét iszik valaki, akkor egyrészt nem élénkít már, másrészt pont az ellenkező hatást váltja ki, azaz álmosít - ez mekkora kib@szás már :)
de simán kiküszöbölhető, ha az ember úgy érzi, hogy már "nem hat", akkor elég 1-2 hét szünet, nem teljes megvonás csak mondjuk napi 1 kv, és utána megint hat.
Ez a válasz tetszik, ötletes :D :D
Ha lenne, nyomnék egy LIKE gombot :)
Szerintem levertséget, ha túl sokat fogyasztunk, esetleg az arra hajlamos embereknél gyomor panaszokat, ritmuszavart.
Akkor én rendszertelenül iszok! :D És semmi bajom nincs. :D Köszönöm, jól érzem magam! XD
Függőséget is okozhat a túl sok kávézás.
annyit okozhat, hogy mivel a kávé élénkítő hatása a fogyasztása után kb 1-2 órán keresztül tart, ha a kávéivás időpontja változó, akkor a "felélénkült" periódus sem ugyanabban az időszakban lesz.
a kávé is egy drog, csak ugye legális, nézz utána orvosi honlapokon a drogok fogyasztásának talán ott találsz valami értelmeset
a rendszertelent úgy értem hogy nem mindig ugyanazokban az időpontokban issza valaki a kávét, persze nem percre pontosan hanem pl:naponta dél körül stb. .
:D mondjuk ez is jó válasz!:D
De egészségileg?Mármint a fogyasztónak nem annak aki műveli a kávéültetvényt :D
semmilyet.
a túl sok kv okoz problémát.
amúgy mit értesz az alatt, hogy rendszertelenül?
Sziasztok!Biológiához kellene!Ha valaki rendszerelenül issza a kávét az okozhat valamilyen problémát?A rendszertelent úgy értem hogy nem mindig ugyanazokban az időpontokban,persze nem percre pontosan hanem pl:naponta dél körül stb..
rendszeresen rendszertelen lesz a kávéfogyasztásiindexe,ami nagyban hozzájárul a kávéültetvények rabszolgáinak jövedelemcsökkenéséhez:D
Milyen problémákat okoz az ha valaki rendszertelenül fogyasztja a kávét?
További ajánlott fórumok: