Milyen porszívót érdemes venni? Porzsákosat vagy papírzacskósat? (tudásbázis kérdés)
Dehogynem gyártanak, csak 50 ezer forint feletti mind, nálunk meg azért nem annyira nagy most a fizetőképes kereslet.
Philipsnek sok van, az Elekroluxnak is a komolyabb 77 ezer Ft az Electrolux UCORIGIN. Tehát nem rosszak ezek, csupán drágák.
De ugye ízlések és pofonok, én jobban szeretem, ha megnyomok egy gombot és kihullik a szemetesbe a por, mint rázzam a pórzsákot, nyeljem a port, vagy vegyem a papírpórzsákokat. Hát hosszútávon nem biztos, hogy a porzsákos az olcsóbb. 1 db minimum 120 Ft, de van 650 forintos is. Kitalálták ezt, hogy azért ez se legyen olcsó, csak nem veszik észre az emberek, ha apránként veszik meg hozzá .
100e felett csak miele-t vennék. Abból meg csak porzsákos van. Annyit meg úgyse költenék rá. Electroluxnál is szépen eltűntek a porzsák nélküli gépek. Egy van nekik elég drágán, valami ciklon technológia, de abból is szedett ki a videón mosható alkatrészt (nem a hepa volt), így inkább kihagyom.
Bosch, Philips is inkább porzsákost gyárt.
Ezt hogy érted, hogy nincs porzsák nélküli készülékük jó minőségben???
Amelyik márkáról írtam 100 ezernél kezdődik és a 200 ezer forintosában sincs porzsák. Kevés márka ami ezt felül múlja, őszintén nem is tudok jelenleg ennél jobbat, ami nem jelenti,hogy nincs.
Ha nem akarsz hetente a porban kotorni és tartályt, szűrőt stb. takarítani nem veszel porzsák nélkülit. Textil vagy papír porzsákos a jó. A teljesítmény semmit nem jelent, a szívóteljesítményt kell nézni, ami jó ha 200 watt felett van.
Nagy gyártóknak már nincs is porzsák nélküli készüléke, ha mégis az 1000 éves modell és maradt raktáron a boltban.
Ja és ezek nem porzsákosak, csak ki kell önteni a kukába a port és kész.
Nekem volt vizes porszívóm is, azt nagyon nem szerettem, nehéz volt és a víz miatt a teljesítménye is gyengébb, igaz lehetett látni, mennyi port összeszedett.
Porzsákosat semmit szín alatt. A papírzsákos a leghigiénikusabb, csak az a baj, hogy ha szerencséd van, a gép sok év múlva is jó, de papírzsákot esetleg pár év után már nem tudsz szerezni.
Van még a tartályos, amihez csak a szűrőkről kell gondoskodni, amik közt van mosható is.
A teljesítményét nézd főleg, ami szuper az a ciklon szívásos.
A Dyson porszívó drága, de bőven megéri az árát 15 év múlva is porszívó, ugyanazzal a hatásfokkal.
arra ügyel a szívó teljesítmény (légwatt): 200 alatt ne legyen, ennél a típusnál pl 290.
Egészségesebb és higiénikusabb az a papírporzsák.. szvsz... és nem is telik ám meg egy porszívózás alatt... :)
Beszerzés: ha ritkábban is jársz akár egy Auchanba vagy Tescóba veszel 2-3-at és elég sokáig megoldottad a hozzájutás problémáját.
Vagy igen, vagy nem. :)
Meg kérdés, hogy hol.
Amúgy általában később is beszerezhető a porzsák.
További ajánlott fórumok:
- Milyen porszívót érdemes venni?
- Száraz nedves porszívót vagy gőztisztítót érdemes venni?
- Milyen porszívót vegyek? Vizeset vagy porzsákosat?
- Szerintetek vízszűrős vagy Hepafilteres porszívót érdemes venni?
- Milyen porszívót érdemes venni?
- Tudtok jó porszívót? Most készülök venni és érdekelne melyik márkát ajánljátok és melyiket kerüljem illetve porzsákosat vagy anélkülit?