Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen porszívót érdemes venni? Porzsákosat vagy papírzacskósat? fórum

Milyen porszívót érdemes venni? Porzsákosat vagy papírzacskósat? (tudásbázis kérdés)

22. eandi78 (válaszként erre: 21. - 9b10f3d7ff)
2013. dec. 4. 06:58
Láttam erről az electroluxról videót, de nem merem megvenni. Már nem bízok ezekben. Persze ez más technika, mint amiről itt legtöbben beszélnek. Sokak porzsák nélküli gépe úgy néz ki, hogy műanyag tartály, szűrő, szivacs, majd egy fedő, aminek bevonata textil. 2 használat után a szűrőről úgy húzom le a port, mintha egy matrica lenne, szivacsot mosni kell, fedőt a kuka oldalához ütni, mert ha el van tömődve nem szív rendesen. Mindezt 2 hetente eljátszani, hogy közben fuldoklok a portól, mert allergiás vagyok. Ezek a típusok szépen eltűntek, nem véletlen. A 77e-s electrolux nem ilyen, de ha annak is 2 hetente mosni kell az alján kiszedhető textilt, akkor inkább kihagyom:( Nem szeretnék kísérletezni. Ahhoz azért nem olcsó. Maradok egy 50e körüli porzsákosnál, azokban még nem csalódtam. Nagyon bánom, hogy 5 éve ezt vettem, ami van:(
21. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 20. - Eandi78)
2013. dec. 3. 23:02

Dehogynem gyártanak, csak 50 ezer forint feletti mind, nálunk meg azért nem annyira nagy most a fizetőképes kereslet.

Philipsnek sok van, az Elekroluxnak is a komolyabb 77 ezer Ft az Electrolux UCORIGIN. Tehát nem rosszak ezek, csupán drágák.

De ugye ízlések és pofonok, én jobban szeretem, ha megnyomok egy gombot és kihullik a szemetesbe a por, mint rázzam a pórzsákot, nyeljem a port, vagy vegyem a papírpórzsákokat. Hát hosszútávon nem biztos, hogy a porzsákos az olcsóbb. 1 db minimum 120 Ft, de van 650 forintos is. Kitalálták ezt, hogy azért ez se legyen olcsó, csak nem veszik észre az emberek, ha apránként veszik meg hozzá .

20. eandi78 (válaszként erre: 18. - 9b10f3d7ff)
2013. dec. 3. 22:33

100e felett csak miele-t vennék. Abból meg csak porzsákos van. Annyit meg úgyse költenék rá. Electroluxnál is szépen eltűntek a porzsák nélküli gépek. Egy van nekik elég drágán, valami ciklon technológia, de abból is szedett ki a videón mosható alkatrészt (nem a hepa volt), így inkább kihagyom.

Bosch, Philips is inkább porzsákost gyárt.

19. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 17. - Békéséva)
2013. dec. 3. 17:42
van a motor teljesítmény jó ha eléri az 1000 W,-ot és van a szívóerő 200 légwatt, az kitűnő. Olvass utána, hogy a ciklon technológia a legjobb. Ha 20-30 ezer forint alattit veszel akkor is nézd a teljesítményt, de nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon gyorsan bedöglenek.
18. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 16. - Eandi78)
2013. dec. 3. 17:36

Ezt hogy érted, hogy nincs porzsák nélküli készülékük jó minőségben???

Amelyik márkáról írtam 100 ezernél kezdődik és a 200 ezer forintosában sincs porzsák. Kevés márka ami ezt felül múlja, őszintén nem is tudok jelenleg ennél jobbat, ami nem jelenti,hogy nincs.

2013. dec. 3. 17:25
Akkor azt is figyelni kell,hogy milyen teljesítményű,,,,,,,,,mert a barátnőmnek a porszivója 1800 W-os, mégis alig szív..... zúg-ordít a készülék, de amennyire hangos,ahhoz képest gyengén szív
2013. dec. 3. 11:23

Ha nem akarsz hetente a porban kotorni és tartályt, szűrőt stb. takarítani nem veszel porzsák nélkülit. Textil vagy papír porzsákos a jó. A teljesítmény semmit nem jelent, a szívóteljesítményt kell nézni, ami jó ha 200 watt felett van.

Nagy gyártóknak már nincs is porzsák nélküli készüléke, ha mégis az 1000 éves modell és maradt raktáron a boltban.

15. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 13. - 9b10f3d7ff)
2013. dec. 3. 10:58

Ja és ezek nem porzsákosak, csak ki kell önteni a kukába a port és kész.

Nekem volt vizes porszívóm is, azt nagyon nem szerettem, nehéz volt és a víz miatt a teljesítménye is gyengébb, igaz lehetett látni, mennyi port összeszedett.

14. syria (válaszként erre: 2. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:57

Porzsákosat semmit szín alatt. A papírzsákos a leghigiénikusabb, csak az a baj, hogy ha szerencséd van, a gép sok év múlva is jó, de papírzsákot esetleg pár év után már nem tudsz szerezni.

Van még a tartályos, amihez csak a szűrőkről kell gondoskodni, amik közt van mosható is.

2013. dec. 3. 10:56

A teljesítményét nézd főleg, ami szuper az a ciklon szívásos.

A Dyson porszívó drága, de bőven megéri az árát 15 év múlva is porszívó, ugyanazzal a hatásfokkal.

arra ügyel a szívó teljesítmény (légwatt): 200 alatt ne legyen, ennél a típusnál pl 290.

2013. dec. 3. 10:55

Egészségesebb és higiénikusabb az a papírporzsák.. szvsz... és nem is telik ám meg egy porszívózás alatt... :)

Beszerzés: ha ritkábban is jársz akár egy Auchanba vagy Tescóba veszel 2-3-at és elég sokáig megoldottad a hozzájutás problémáját.

11. makaréna (válaszként erre: 1. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:53
Nekünk olyan van, ami vizes porszívó is, és porzsákos is egyszerre. A vizes részét nagyon szeretem, mert egyáltalán nem fújja olyankor a port, de sok részét kell utána azonnal elmosogatni. A nagyobb takarításoknál szoktam ezt a részt használni. A mindennapi használatnál pedig a porzsákos részét, nagyon könnyű cserélni, ha tele van, és mi is az előbb említett oldalról szoktuk rendelni, egyszerre többet, és nagyon sokáig elég. Zelmer porszívó, és már legalább 6 éve használom.
2013. dec. 3. 10:46
Ha állandóan pénzt akarsz költeni a papírzsákra akkor vegyél, de ha nem akkor sima zsákosat avgy porzsák nélkülit.
9. emagdi (válaszként erre: 6. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:42
ha esetleg kisebb településen laksz, és a helyi elektronikai bolt nem tart pont olyan porzsákot, ami neked kell, akkor rendelsz a neten :))) (pl porzsakfutar.hu)
8. szikmár (válaszként erre: 6. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:40
Igen adnak. De később is beszerezheted, sok helyen van. Van az adott porszenyó típusnak egy száma, és az fel van tüntetve a hozzá illő papírporzsák zacsiján. Ráadásul nem csak 1 darab figyel benne, így még gazdaságos is :)
7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:35

Vagy igen, vagy nem. :)

Meg kérdés, hogy hol.

Amúgy általában később is beszerezhető a porzsák.

6. békéséva (válaszként erre: 3. - Szikmár)
2013. dec. 3. 10:29
Gondolom papirzacskót adnak a vásárláskor, de később is lehet majd olyan fajta zacskó venni?
5. simple (válaszként erre: 1. - Békéséva)
2013. dec. 3. 10:28
Amelyik porzsákos, ahhoz mindhez lehet kapni papír porzsákot is.
2013. dec. 3. 10:23
Szerintem porzsák nélkülit!Az a leghigiénikusabb!És fém legyen a szívócső!
2013. dec. 3. 10:20
Szerintem papírzacskósat. Ha megtelik csak kidobod, be a másik és kész. + még szűrőt is adnak hozzá :)
2013. dec. 3. 10:16
Porszívót kell vennem, mert elromlott. Annyi fajta van, de nem tudok választani.
2013. dec. 3. 10:15
Milyen porszívót érdemes venni? Porzsákosat vagy papir zacskósat?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook