Milyen pácot ajánlanátok a csirkemellhez? (tudásbázis)
szerintem csinálj egy gyömbér-fokhagyma-méz-mustár-szójaszósz-ban pácolt adagot
és
egy joghurtos fokhagymás zöldfűszeres adagot
nem lesz csípős tőle.
De nagyon jó a joghurt+fokhagyma vagy tej+fokhagyma pác is
fokhagyma, tej pici só. 6 óra elég neki.
vagy
olaj, majoranna, bors, oregano, rozmaring (olyan arányban ahogy akarod) bekenegeted a husikat, egy óra is elég neki mert a csirkemell nem olyan mint a sertés, könnyebben pácolódik. Sót nem szabad pácba tenni, mert bekeményíti a húst. Mondjuk ez lehet jobban igaz a sertésre, meg a ,marhára...
Hmmm na ez nagyon jóóól hangzik,már csorog a nyálam:)).
Vas megyei vagyok,itt is borús az idő,de van teraszunk:)),igaz nem ugyan olyan mintha tök jó időbe a szabadba lennénk,de meggrillezzük kint a husit meg a krumplit aztán ha nagyon hideg lesz bejövünk a nappaliba:).
Olívaolaj (vagy ét, ami otthon van), rozmaring, tárkony, dijoni mustár, dörzsöl, jól záródó doboz és be a hűtőbe:) Sót nem szabad a páchoz használni:)
Merre laksz, hogy ma grillezni fogtok? Nálam nagyon el van borulva, szerintem délutánra esni is fog így elmarad a grill :(
Az a "baj",hogy nekem nincs 24 órám:)).
Ma találtuk ki mi lenne ha grilleznénk:)Így kb csak 6 órát tud pácolódni a husikám:))
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Milyen ételt készítsek csirkemellből?
- Gyrosnak a csirkemell csíkokat milyen vastagra kell vágni, és kb. hány percig kell az olajban kisütni?
- Milyen szine van a friss csirkemellnek? Kinézetre milyennek kell lennie?
- Ötleteket várok csirkemell pácolásához! Milyen pácot készítsek ma? :)