Milyen növény ez vajon? (tudásbázis)
Jaj bocsi,nálam a kínai fajta van,ez
Én azt hittem, gyomnövény,mert magától elkezdett nőni a kertben pár helyen...:)
Ha szándékosan ilyet akarnék ültetni, biztos nem maradna meg...Pedig szép sorban ültetve ,kerítés mellá még jól is mutatna talán..:)
(Tudom már, mi volt a "baj". Nálam le vannak tiltva a reklámok, és azzal együtt tiltódik a naplókép is, úgy látszik.)
De most visszakapcsoltam az ABP-t.
Tehát:
alkörmös
A friss gyökér és a bogyó hashajtó és hánytató hatású, ezért semmiképpen nem ültessük olyan helyre, ahol kisgyermekek előfordulnak! A növény minden része erősen mérgező: fitolakka-toxint, szaponin-glikozidot és fitolakkasavat tartalmaz.
Itt megpróbálhatsz végigmenni, ha alaposan megfigyeled a növényt.
Az ecetfa sokkal gyorsabban no,tobb aga van,es keskenyebbek a levelei...ez pont az ellenkezoje...azert gondoltam,h meg se az
.
Jaj-jaj-jaj!
Ez az!
Dörzsöld össze a levelét, ha büdös, akkor ez köznevén ecetfa, hivatalosan bálványfa, Ailanthus altissima.
Hazánk 1. számú gyomfája! Irtsd, ahol éred!
Ezt a fát pár éve a telken ecetfaként ültettük, de nem az szerintem.Magas,botszerűen nő, ezért a tetejét levágtuk,érdemes meghagyni,milyen fa lehet ez?
A kertemben magatol kinott par noveny,gyomnak gondoltam,de az egyiket sikerult beazonositani.
Alkormos a neve,utananeztem,es van ahol direkt ultetik..;)
Itt ugyanaz a kép van egy másik fajhoz, az özönnövény Fallopia bohemicához:
További ajánlott fórumok:
- Milyen növény látható a képen?
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?
- Bolti virágföldben találtam egy kis gyökeret, melyen volt egy kis hajtás, milyen növény lehet?
- Milyen növényt futtassak fel a kerítésre ami nem mérgező?
- Milyen konyhakerti növényeket tudnátok ajánlani olyan helyre való ültetéshez, amit csak néhány hetente tudnék látogatni és gondozni?
- Milyen növény van a képen?