Milyen növény látható a képen? (tudásbázis)
Pedig jó, kipróbáltam most is.
Szőlőlevél virág.
Sziasztok. Ezt a virágot mi is szőlőlevélnek hívjuk, de ilyen néven ápolási tanácsot nem találtam hozzá neten. Amit még hasonló néven említenek, az egészen más. Vagyis szeretném megkérdezni, ha valaki ismeri, hogy ennek a virágnak mi a "lánykori", becsületes neve?
[link]
Láttam már sok helyen vadon, de a nevét nem tudom.
Ez biztos rózsalonc,nekem is van,gyöny9rű.egy évben 2x is virágzik..
Ide is beírom, hátha... az adatlapomon van a képe, fehér virágzó, illatos, futónövény vadon nő.
Nincs mit,én csak most néztem át itt a fórumokat :)
Pontosan: Tradescantia virginiana
Köszönöm szépen, telitalálat! Közben egy másik fórumon valaki még megoldotta a rejtélyt.
Kerti pletyka/Tradescantia
Kis segítséget kérnék. Valaki meg tudná mondani, hogy milyen virág ez?
[link]
talán a fehér lobélia lehet
Azt akartam kérdezni, hogy az milyen növény amit feltettem az imént?
Ezt nem egészen értem. Mit nem látsz a sok betűtől?
Magyarul eég sok, téves név kering, lsd. aranyeső.
...nem latom a sok betutol...feltenned nagyobb meretben kerlek?
Elég az ha a magyar nevüket tudod a növényeknek. Úgy a neten már könnyű megtalálni a latin nevét.
Ó, hát senki se tévedhetetlen, pláne én nem, már majd 4 éve nem is vagyok a szakmában és még lesz 3-4 évem itthon, a végére mindent elfelejtek, főleg a latin neveket:S
Biztos, hogy neked van igazad.
Hát ezek nem feltétlen meghatározó jegyek egy szétnemesített növénynél, különben sokszor megesik, hogy pl. a juvenilis hajtásokon a levelek nagyobbak fűrészesebbek, vagy akár simák, szinte mintha más növény lenne.
Valahol olvastam, hogy fűrészes a levele a rózsaloncnak, de amúgy tényleg úgy néz ki.
Kicsit nekem is gyanús, mert nem fűrészes a levele, de esetleg nem lehet, hogy ez is egy fajtája?
Szerintem nem rózsalonc, mert a levele nem hasonlít hozzá. Amúgy nem ismerem ezt a virágot.
Majd jövőre biztosan szebb lesz már. Most még fiatalka. Egyébként nem az enyém.
Kicsit nagyobb már, csak, hogy jobban látsszon a virágja, ezért az csak egy ága.
Így néz ki a bokor most: [link]
szerintem Weigela, rózsalonc. Kicsit nyüzüge még, csini kis bokor lesz.
További ajánlott fórumok: