Milyen nevet adnál egy kis fehér színű naposcsibének? (beszélgetés)
Északi Nagy Fehérre Növő Jelenleg Kis Pelyhes Csirke:
rövidítve:
ÉNFNJKPCS
;)
Na én ezt a nevet adnám neki!
Őszintén sajnálom Henriettáékat... :-(
A többiek élnek még?
Tojnak is?
Érdekes kérdés, és lehet, hogy nem ide tartozik , de lemesélem nektek.
Egyszer vettem 7 db. letojatott tyúkot. Amikor kiengedtük őket az udvarra, csak álltak szegények és lépni sem mertek, annyira ismeretlen volt nekik a talaj a lábaik alatt. A gyerekeim, akik akkoriban még kicsik voltak élvezték, hogy lehet őket simogatni. Délutánra már mindegyiknek neve volt. :)
Nem tulajdonítottam nagy dolgot az esetnek, mert nem állt szándékomban abban az évben levágni őket. Csakhogy a kis buták, csak akkor szaladtak enni, ha nevükön hívtuk őket. Mivel nem volt kakas az udvarban volt egy vezérük, a Henrietta, ha őt hívtam, min szaladtak utána. Éldegéltek nálunk 3 évig, amikor a Suzit elkapta egy kutya. Olyan sírást lerendeztek a gyerekek, mintha valami rokont érte volna baj. Elköltöztünk, a tyúkok a szüleimnél maradtak, jártunk ki tojásért és apum mondta, hogy rájár a nyest a tyúkudvarra, elvitte a Henriettát is. Megint gyász borult a családra.
Szóval, jó dolog ha elnevezzük a kisállatainkat, de azokat nem szabad nekünk levágni és asztalra tálalni, mert abból senki nem bír enni. :)
További ajánlott fórumok:
- Te milyen nevet adnál...
- Babanév top 10. Slágernevet vagy ritkát adnál inkább a gyerekednek?
- Te milyen keresztnevet adnál a Tiba névhez?
- Adnál olyan nevet a gyerekednek, ami neked nem tetszik?
- Ha most várnál kisbabát, milyen lány- és fiúnevet adnál a kicsinek?
- Milyen nevet adnál egy fekete fehér havannai pincsnek?