Milyen nem savas gyümölcsök vannak? (tudásbázis kérdés)
Gyümölcsökről:
Gyomorégés :
"Zöldségfélék közül ajánlott: burgonya, sárgarépa, tök, sütőtök, cukkini, patisszon, spenót, cékla, petrezselyem, a panaszok múltával lehet zsenge zöldbab és zöldborsó is, de az első 1-2 alkalommal le kell passzírozni.
Gyümölcsök közül alma-, birsalma kompóttal, őszibarack befőttel lehet kezdeni, vagy szűrt gyümölcsleveket lehet inni. Nyersen először hámozott almát lehet fogyasztani, majd később más hámozható és kimagozható gyümölcsöt is lehet (barack, banán), 1-2 hét múlva narancs, mandarin is lehet.
Kerüljük az apró magvas gyümölcsöket: eper, málna, ribizli, kivi, szeder, szőlő.
Húsok közül a baromfi ajánlott, valamint a sovány sertés-, sovány marhahús. Eleinte főzve és darálva, majd párolva, esetleg enyhén grillezve lehet elkészíteni.
Az ételkészítés főleg a főzés, párolás legyen, rántás helyett hintés vagy habarás.
Az ételeket dúsíthatjuk tejjel, tejporral, tejszínnel, tejföllel, sajttal, vajjal, margarinnal, olajjal (ezek a könnyen emészthető zsiradékok jó hatásúak, mivel bevonják a nyálkahártyát, ezáltal a gyomorsav nehezebben tudja azt károsítani).
Bővebben: [link] "
a narancs és társai valóban jók a gyomorsavra,de amiatt,hogy nagyon savasak ,ezért a gyomorsavtermelést leállítják,mert érzi a szervezet,hogy túl sok a sav.
A birsalma nagyon jó,nem véletlenül van ez az első bébiételekben is. Meg a banán persze.
Szia,nekem hatásos volt,heti 1 kiló ment le rólam,elég látványos,pedig megesett,h bűnöztem.:-)
Viszont,amikor abbahagytam,a duplája jött vissza,úgyhogy csak óvatosan szabad visszatérni.:-/
Nem savas gyümölcs?
Szerintem csak a banán...
A dinnye nem savas meg a barack se a körte se
a legtöbb sav az almában van úgy tudom!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- MIlyen "hétköznapi" ételeket, élelmiszereket, gyümölcsöket...stb. nem szeretsz?
- Nektek milyen tapasztalataitok vannak a kapható bébipapikkal, gyümölcsös pürékkel?
- Milyen szilvához közelálló gyümölcsök vannak?
- Milyen gyümölcsök és zöldségek vannak, amik lúgosítanak, de nincs bennük vas?