Milyen mozgást ajánlanátok egy másfél évesnek? (tudásbázis)
De nem is hőkezelik a mézet, ezt az információt hol szerezted? Forró teába sem ajánlott tenni. A cukor tartósítószerként is funkcionálhat.
Írjuk le most, hogy még mi?
A torna maximum 3 éves kortól ajánlott, hiszen még nem koordinált a mozgásuk.
Nem tudom van-e kertetek, vagy társasházban laktok.
Kert esetén is a játszóteret ajánlanám, mert ott a gyerekek egymást ösztönzik a mozgásra. Amíg mentek a célig, addig se tedd be a babakocsiba. Fogd a kis kezét, vagy tegyél rá hámot. ( tudom ez is vitatott eszköz, de jobb, mintha elcsapná egy kocsi, kerékpár, akármi )
Esetleg menjen a gyerek kismotorral,tanuló biciklivel, ha elfárad bedobod a kocsi alá és a gyereket beteszed a kocsiba.
Fürödni muszáj, gondolom ez nem marad ki a napi rutinból :) ezt kell játékossá tenni. Műanyag pohárral, tölcsérrel, kis csónakkal, kádra "cuppantható" játék vízimalommal ki sem lehet szedni a kádból őket.
Jön a nyár, mehettek strandra, viszitek a játékait,és onnan már csak egy ugrás az úszás. :)
Én sokat jártam játszóházba is, akkor még pl. a KIKA ingyenes volt, és órákat mászkált a gyerek.
Jesszusom, az már gáz, ha a mézet tartósítják. Azt nem kell, korlátlan ideig eláll, úgymint a só.
Régebben én is olvastam ilyeneket, nem mertem megenni a salátát. Órákig mostam, főztem a zöldségeket, mert ugye minden anyuka csak jót akar, aztán én kinőttem ebből a félelmekből,mert ha mindent készpénznek vennék,semmit nem mernék enni, mindentől lehet valami baja az embernek. Normális higiénia betartásával, ügyelve mit, honnan szerzünk be, nem kell feleslegesen aggódnunk.
"Potenciális fertőzési forrást jelentenek:
a házi- és vadállatok, különösen a növényevők;
ritkábban a hideg vérű állatok mint : a halak, rákok, kagylók;
zöldségek, termékek, melyek nehezen tisztíthatók meg a talajtól;
állati ürülék;
házilag készített húsok: füstölt húsok, kolbászok, sonkák, stb.
méz endospórát tartalmazhat, ezért egy évesnél fiatalabb gyereknek mézet nem szabad adni;
A Clostridium botulinum és toxinja okozta botulizmus ételmérgezés, a súlyos ételmérgezés kategóriába tartozik, mely a szervezetbe szájon keresztül kerül, az élelmiszerekkel együtt."
Természetes úton kerül bele. Tehát a házi méhészeteknél a nem megfelelően tartósított mézben lehet benne van..
Szerintem igen, csak a neten megtalálható cikket, és a Műcsarnoki mézgyűjtést egy bejegyzésbe tettem az zavarhatott meg, két külön dolog mindkettő, csak érdekességként említettem meg, a városi szennyezett levegőből sem kerül bele méreganyag, mondjuk ólam.
A cikket érdemes elolvasnod, hosszú a linkje is, azért nem ollóztam be.
Végkövetkeztetés: nem a méz, hanem a tudatlanság a méreg!
Dr. Szalay László
"A tudatlanság Méreg" című cikkből ollóztam ki a zárómondatot.
Tavaly a Műcsarnok elé helyeztek ki minikaptárt. Gondolták tele lesz méreggel a nagy forgalom miatt. Lett pár liter, amit a városligetben nyíló fákról szereztek be a méhek, analizálták, és semmi mérgezőanyagot, a súlyosan szennyezett városiban sem találtak. Ezt leadta a TV is. Az, hogy néhány gusztustalan féreg hamisítja, az a gond. De talán mindenki tud igazi termelőtől vásárolni, ahol nem hamisítják meg, nem tesznek bele mást, mint amit a méhecskék összeállítanak. :)
A nagyfiamnál a 2.héten elapadt a tejem, egyik etetéstől a másikig,szombat éjjel. Én hüle mit adtam neki? Rendes tejből tejbegrízt! Míg apa hazaért az ügyeletes gyógyszertárból,a kicsi jól lakott és aludt! Kaptam a pofámra a dokitól utána.
Viszont azóta sem issza meg a tejet! Tejbegríznek,ilyesminek eszi,de se kakaó,se cukros tej,se sima tej formában nem szereti,úgyh tápszer van (3,5 éves). Nyilván ezt nem mondtam neki; de én sem szeretem a tejet!:-)
Szerinted hol nagyobb a gyermekhalandosag, Europaban vag Afrikaban?
Az meg tenyleg egy megdonthetetlen erv, hogy 1 nyolcvaneves neni azt mondta, nem ismer senkit, akinek allergias reakciot okozott a mez...
Nyilvan atfogo kutatasokat vegzett pusztarocsoge-alson.
Inkabb azon kene elgondolkodni, hogy nem a par honapos babanak adott mezestej miatt van az a sok pollen- es laktozallergias manapsag. Pont az a korosztaly ugyanis...
A gyerekeinket mi tesszük gyengébbé. Inkább ki tudja milyen összetevőkből álló sterilizáló folyadékban mossuk a cumikat, üvegeket, kanalakat, mintsem leöblítenénk csapvízzel.
Óvjuk a széltől is őket, állatoktól stb. Nem tud kialakulni a természetes immunrendszerük, pont a nagy óvatosságtól. Adjuk a tápszert, nem figyelve arra, mekkora az üzlet benne,már nem csupán a csecsemőknek, már hároméves korukig adják többen a kémiai tejet.
Van itt egy film, érdemes megnézni, igaz állandóan leszedik, most éppen megtalálható megint.
Ha ezt nem lehetne itt megjelentetni, akkor a Műkaják cím alatt megtalálod.
Tiszteletben tartom a saját véleményed, én sem fogok a magamén változtatni, mert nekem a sajátom bejött, amiben megerősített több orvos ismerősöm is.
Bocsánat az OFF-ért a fórumindítótól!
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen ránctalanító krémet tanácsoltátok egy 30 évesnek, ami tényleg beválna?
- 90-100 kg körüli fogyisok, ti milyen testmozgást végeztek?
- Milyen mozgást tudtok ajánlani? Csodaszert vagy teát akár diétát?
- Ha valaki elsősorban a hasából szeretne fogyni, annak milyen testmozgást javasolnátok?
- Minikonyha másfél évesnek - milyet vegyek?
- Ti adtok a babátoknak, másfél-két évesnek édességet, kekszféléket, gyümölcslevet, ha nem akar enni?