Milyen macskát vegyek? (beszélgetés)
Nekem sima útszéli szürke cirmos volt több mint 10 évig.De csak az a macska marad meg aminek saját döntése, hogy hozzánk költözik. tényleg.
Az utolsó cicánkat a gyerek hozta be a szalmakazalból. A többi elszaladt. Ez már olyan beteg volt, hogy menni se tudott. Két hétig ült a radiátoron vacogva, miközben 2-3 óránként fecskendővel etettem, és tömtem bele az összes itthon fellelhető antibiotikumot. Megmaradt, elmúlt a tüdőgyulladása, a csipája és gyönyörű fehér cica lett.
Most van kölyökkutyánk, hááát nem biztos hogy lesz mellé cica..
A kedvence a hajgumi. Lányom alszik, arra ébred, hogy a cicc fel van állva két lábra, és szedi ki a hajgumit a hajából.
Karácsonyra kapott egy nagy csomag hajgumit:)
Amúgy akkora, hogy simán felkönyököl mellém a konyhapultra.
Inkább úgy mondanám, hogy van olyan macska, aki szereti a babusgatást, és van olyan, aki nem. Fajtától függetlenül.
Lányomnak három cicce van.
A rangidőst menhelyről hozták. Ő egy arisztokrata. Nem származásilag, viselkedésileg.:) Tartozkodó, nem lehet felvenni, simogatni. Esténként van olyan, hogy belegömbölyödik a vejem ölébe, de ha az mocorog, sértődötten elvonul. És közben morog. Szerintem káromkodik.:)))
A két kicsit az utcáról mentették. Cumisüveggel nevelték fel őket. Az egyik, a kislány, nem barátkozik senkivel. Elhúzódik, alig látni. Eltűri a simogatást, de nem kedveli. Ő amúgy nagyon okos.
Na, de a másik...az egy (mostmár) nagy vörös kandúr. Csak ránézel, dorombol. Unoka teszi veszi, masnit köt rá, eltűri. És dorombol, és bújik.
Éjjel kimegyek a fürdőbe, ott alszik a wc elött a szőnyegen, a sötétben rálépek, megnyalogatja a lábujjam, és dorombol. Mint egy rossz hűtőszekrény.:)
Néha még a nagy sem tud ellenállni neki. Engedi, hogy hozzábújjon. Egy kicsit bárgyú, de imádnivaló.
Jövőhéten lesz kiherélve mert mostanába átjárkál a szomszédokhoz és az egyik házba romák laknak....
Nekem is fura h nem tart senkitől bárkihez oda megy tényleg :(
De ez lehet ember,kutya vagy macska Ő mindenkit barátnak néz :D
vigyázz rá, nehogy ellopják. Talán jobb, ha a macskában van egy természetes bizalmatlanság az idegenekkel szemben.
A macskatolvaj viszont szereti a macskákat, tehát a kedves macskát simán be tudja fogni.
( kedves macskákról ... amikor vidéki utcákon gyalogolok, gyakran szegődnek a nyomomba macskák, kisérnek, mert megérzik, hogy alapból szeretem őket. Jómultkor is komoly erőfeszitésbe került, hogy egy polgármesteri hivatalba ne két macska kiséretében állitsak be )
Vissza olvastalak titeket :)
Akkor az én sziámim kivétel,bárki jön hozzánk megy és bújik :D
Ennyire ragaszkodó macskám még nem volt,párom csak piócának hívja :D
Nekem sziámim van :)
Nagyon bújos kis szeretet gombóc ❤
Macskáért fizetni felesleges pénzkidobás, addig, amíg tömve vannak a menhelyek. Egyrészt.
Másrészt világéletemben cicabolond voltam, s mindegyiknek, amelyik után én kapaszkodtam rossz vége lett. (Elveszett, menthetetlen beteg lett, belepusztult az ellésbe, kutya ölte meg, ellopták, stb.) De amelyik engem választott gazdinak, azzal már 16. éve boldogítjuk egymást. :D
A menhelyen a gondozók alapos információval tudnak szolgálni a kiszemelt cicáról, s megtudhatod, hogy van-e chipje, oltása, és nincs bolhája, bélférge, egyebe. (Gondolom.)
Ha nekem nem hinnél, vedd figyelembe 26. Csillámló Póni 2017-02-23 19:03 véleményét!
A tesóméknak egy orosz kék macskájuk van.
Néhány hetesen került hozzájuk.
Gyönyörű cica, de nagyon vad, bár szerintem a rossz nevelés miatt.
Ha simogatni akarják, akkor meg kell kergetni, hogy meg tudják fogni. Ha nem kap kaját időben (szerinte), akkor kajálás után megtámadja a sógornőmet. És még sorolhatnám. A tesóm itt volt nálunk és a cicánk megbökdöste a mancsával, hogy menne az ölébe....Teljesen ledöbbent, hogy a mi cicánk ilyen, mert az ő macskájuknak könyörögni kell....
A ragdoll most is az ölemben ül, a lábfejemet a házi cicó melegíti. A sziámi a gyereken csimpaszkodik. Mozdulni nem lehet tőlük. Még a brit a leghűvösebb, de ha rájön a dili akkor ordít a simogatásért.
A mieink idegenekkel is közvetlenek. Sőt a sziámi simán beleül az állatorvosnál a dokinő ölébe. Nem egy stresszes banda :)
Egy cica akkor lesz bújós ha hagyod őt kibontakozni. Ha nem akar hozzád bújni akkor ne erőszakoskodj. Mikor ő kezdeményez akkor viszont simogasd szeretgesd amíg hagyja. Ha tudja hogy nem erőszakolod magad rá akkor keresni fogja a társaságodat.
Nálunk az összes cica bújós. Sziámink, ragdollunk, britünk és házi cicónk is van. Néha már-már ők erőszakosak a simogatásért
Kis módosítással akár én is írhattam volna. :)
Menhelyről, házicicának titulált perzsa kinézetű macsek. Mellettem alszik, rendkívül erős az immunrendszere - másik cicánknak volt egy beteges időszaka, ő simán átvészelte -, szinte állandóan dorombol, bújuk. Már 2 éve velünk van, de pont olyan hálás minden kedves szóért, mint az első napokban. És olyan selymes a szőre! :) Imádom!
Hát. egye fene, a nem túl mutatós havas háttérben látszó macskáid befogadom. Elég szakadtak :D
Igazad van telesen , nem a szépség , hanem a jellemük a lényeg. Az meg azért rajtunk is múlik :)
menhelyről hoztam házi cicát, imádjuk egymást, velem alszik, ül a kád szélén amíg fürdök. sosem beteg, nem kell naponta fésülni, nem csipás.
a cica is tudja, hogy miattad van jó helyen és hálás lesz :)
Nem értek a macskákhoz, mert nekünk nincs és itt a panelban nem is lesz.
Nekem a nemes fajták közül e brit rövidszőrű tetszik.
Mondjuk egy ilyen:
Hát mert az ismerősödnél te idegen vagy a macska számára. A macska a gazdáihoz hihetetlenül tud ragaszkodni, látnám anyáméknál mit művelnek a dögök, vagy, hogy az enyém mit csinál itthon. Kiköveteli, hogy feküdjünk mellé az ágyon, dorombol, bújik...stb.
Milyen macskát vegyél? Semmilyet. Tele van velük az utca, a menhely.
A Picimacskánk felosztotta a " népes " családunkat, szemszögéből ki mire jó. Én etetem, az ágyamban v. ágyam körül alszik, amikor ketten vagyunk elvárja hogy "beszéljek" hozzá, visszanyávog és a simogatást, állandóan követ.
Fiam tovább dolgozik mint én, amikor hazajön, bevadul a kismacska, - megérzi hogy mikor jön, kb fél órával előbb kiül az utcai ablakba és nyávogva lesi, - soha nem tévedett még - és játszanak, labdáznak, kergetik egymást. Én ilyenfajta játékra már nem lennék képes, főleg nem főzés és munka után.
Viszont idegenekhez nagyon vad.