Milyen kenceficével lehet egy télkárvallott bőrzsekit felújítani? (tudásbázis)
Köszönöm a segítségeteket. A babaolaj bejött, szépen kifényesedett, és megpuhult a bőr.
A kezelést követő héten pedig a buszon beleakadtam egy nem rendesen meghúzott csavarba, és a dzsekim kb. 15 cm hosszan kiszakadt. :(((
A méhviasz tartalmú bőrbalzsamról már én is hallottam, sőt, láttam is egy "bemutatót", ami nagyon hatásos volt, ám baromi drága...
A párom sokat megért bőrdzsekijét babaolajjal szoktam rendszeresen átkenni. Első körben még koszt is hoz le, annak ellenére, hogy előtte vizes ruhával át van törölve, utána már "csak" fényesít.
Az illata nagyon kellemes, ha valaki szereti az ilyen babás "szagokat", de a hatása nem túl tartós.
paraffin olaj + alkohol keveréke... ruhával áttörölni:)
Régi bútorokra is jó, visszaadja nekik a szép színt.
A legjobb cucc a paraffin olaj, fényesít és a kiszáradt bőrt felfrissíti.
Én általában vattapamacsra szoktam rakni, és azzal törlöm át, mivel ha a bőr beszívja akkor a pamacsra lehet még rakni olajat.
Azzal pedig tudod kontrollálni, hogy ne ússzon az olajban, hanem felfrissítse illetve feltöltse a repedéseket oly módon, hogy a bőr ha olaj éri akkor vissza duzzad az eredeti méretére.
Minden bőr fajtára alkalmazható, én még a ülőgarnitúrámat is így kezelem.
Kedves Szimre!
Az én mindentudó könyvem ezt írja:
1.Bőr általános tisztításához szükséges: alkohol,glicerin,törlőrongy.
A bőr rugalmas marad,ha néhány csepp alkohol és glicerin keverékével bedörzsöljük.
Sok sikert!
Kedves szimre!
Van egy könyvem"mindentudó könyv a háztartás trükkjeiről" cimmel.
Abban az áll:-természetes bőrfényező: 3 dl lenolajat feforralunk,majd lehűtünk.
Ezután 3 dl ecetet adunk hozzá.
Ronggyal felvisszük,majd fényesítjük.
Esetleg megpróbálhatod!
Elnézést, már éppen megírtam az előbb, de elküldés előtt elszállt a háló.
A nyálkás, ködös, esős, szeles időtől (egész télen őt viseltem) mattá vált a felülete. Tapintásra teljesen puha a bőr, de úgy néz ki, mintha tök kiszáradt lenne. Egyébként mogyoróbarna színű. Mesterhez nem akarom elvinni, mert képes lenne 3-4000 forintot is elkérni érte.
Ha tudtok valami házitündér-praktikát, igen hálás lennék.:)))))
Előre is köszönöm a segítségeteket:
Imre
Alvázvédőzni kell?:)
...baba olajat én is hallottam ,még nem próbáltam!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet felújítani 30 éves parkettát?
- Megéri most építkezni, felújítani, ha magunk csináljuk?
- Szeretnék visszaköltözni az édesanyám lakásába, és szeretném felújítani .Mit tegyek hogy majd az öröklésnél elismerjék a felújítást?
- A cseréppel fedett háztetőt nem lehet az újfajta módszerrel felújítani, mint a palatetőt? Mert a hirdetésekben csak palatetőt hirdetnek.
- Hogyan lehet otthon arcfesték-szerű kenceficét gyártani?
- Szerintetek milyen módszerrel lehetne egy kb30 éves kisbicikli müanyag nyergét felújítani?