Milyen jelei vannak a veszettségnek kutyáknál? (tudásbázis)
szarul hangzik, de a szomszéd kutyája, az ő tulajdona, az ő felelőssége.
értem, hogy zavar, engem is zavarna, de nem igazán tehetsz semmit. ez pont ugyanaz, mint ahogy más családi életébe, vagy gyereknevelési módszereibe sem tudunk beleszólni, így abba sem, hogy hogyan tartja az állatait. (kivéve persze ha nagyon extrém esetről van szó).
próbáld meg meggyőzni a szomszédot, hogy vigye el az állatorvoshoz a kutyát, ez a legtöbb amit megtehetsz szerintem.
(ha te elviszed, az egy dolog, utána akkor te állnád az összes szükséges vizsgálat és beavatkozás díját is? ha döntést kell hozni a kutyáról azt megtehednéd? szóval nehéz ügy ez azért...)
A szobában vagy lakásban tartott kutyáknál kimarad a támadó szakasz. Nem tudom mikor kezdődött nála a tünet, először bágyadtak, majd lebénulnak. Nem menthető az állat. Maximum néhány napon belül elpusztul, ha nem viszik dokihoz, akkor is.
Először a teste bénul le, majd az összes ideg, így úgy tűnik, mintha vak is lenne. Aztán az állkapocs, majd a szív vagy a tüdő..
ez nem így van teljesen. ha az oltóanyag nem oké, akkor a kutya akár az oltás után is hozhatja a veszettség tüneteit.:(
Pár hete pusztult el a kutyám, a veszettség elleni oltás után néhány nappal, a veszettség tüneteit hozva.
veszettség elleni oltás kötelező (lenne) a kutyáknál, szóval ha törődik az állattal a gazdája, akkor biztos nem veszett, mert be lett oltva.
ezen kívül kb ezer másik baja is lehet az állatnak, egy állatorvosnak is kihívás diagnosztizálni gyakran, nemhogy így látatlanban laikusoknak egy fórumon:)
nem tudom mit mond a szomszédod, hogy mit csinál egy állatorvos egy 11 éves kutyával, de amúgy ha tudja, meggyógyítja. az már idős állat, de azért még jó sok éve lehet hátra optimális esetben...
Remélem,tapasztalatból nem ír senki!
A leírás könnyen értelmezhető,ha pedig számodra nem,vidd el az állatorvoshoz!!
Ez a legegyszerűbb!!
További ajánlott fórumok:
- Kutya veszettség kezelhető?
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- A kutyáknál mik a megfázás tünetei?
- A veszettség elleni oltás kötelező?
- Honey története - méhgyulladás kutyáknál
- A kaukázusi kutyáknál szokványos dolog a nyáladzás?